12 Reacties
2 jaar geleden
Waarom zou het daar wel mogen? Of het verser is hangt toch helemaal er vanaf hoe het restaurant er mee om gaat? Ik zou het in ieder geval niet doen.
2 jaar geleden
Ik heb het vorig jaar uitgezocht. Ja, het is verder. Dus geen bacterieën wat betreft de rauwheid. Wel kan er listeria in de vis zelf zitten. Vreemd genoeg moet het dan 24 uur bevroren zijn. Dus verse vis, die daarna wel bevroren is mag. Verse vis die niet bevroren is is heel veel beter, maar kan wel listeria bevatten.
2 jaar geleden
Ik heb het vorig jaar uitgezocht. Ja, het is verder. Dus geen bacterieën wa ...
Ik woon in Scandinavië en de regels zijn hier zo dat vis ingevroren moet zijn voordat het geserveerd wordt als sushi. Dit gebeurd vaak ook met vlees. Dus je mag dan zowel sushi als een niet doorbakken biefstukje eten.
Het invriezen doodt toxoplasmose.
2 jaar geleden
Reactie op IkaMiMa
Ik woon in Scandinavië en de regels zijn hier zo dat vis ingevroren moet zi ...
Volgens het voedingscentrum overleeft listeria de diepvries
2 jaar geleden
Volgens het voedingscentrum overleeft listeria de diepvries
Klopt. Hier staat een uitleg van het Zweedse voedingscentrum. In het kort, als de sushi vers is (maar wel van ingevroren vis) is het risico op listeria minimaal.
https://fragor.livsmedelsverket.se/org/livsmedelsverket/d/kan-gravida-ata-sushi/
Google Translate helpt vast.
2 jaar geleden
Reactie op IkaMiMa
Klopt. Hier staat een uitleg van het Zweedse voedingscentrum. In het kort, ...
Ik kan het lezen, thx!
2 jaar geleden
Reactie op IkaMiMa
Ik woon in Scandinavië en de regels zijn hier zo dat vis ingevroren moet zi ...
Ah ik dacht dat invriezen listeria doodde. Maar dan zal het toxo wel zijn. Duidelijk!














