4 Reacties

4 jaar geleden

Ik las over kiemgroente en taugé dat als je ze even 5 seconden onderdompelt in kokend water, je ze daarna kunt eten. Had namelijk ook voor mijn zwangerschap nét allemaal kiemgroenten en kruiden gekweekt ☺️

4 jaar geleden

Aangezien je zelf geen controle doet op bacteriën itt in een ‘productie’omgeving, lijkt me de kans nog groter bij zelfgekweekte kiemen. Ik zou het niet riskeren en idd even koken.

4 jaar geleden

Reactie op Eva08

Aangezien je zelf geen controle doet op bacteriën itt in een ‘productie’omg ...
Ja, snap het wel. Ik ga het risico ook niet nemen maar ik vroeg het me ergens af omdat ik altijd lees dat die bacteriën in aarde zitten... dus ik vroeg me af hoe het dan zit als je ze niet in aarde kweekt. Maar 5 seconden in kokend water is dat dan echt al voldoende? Het zijn wel natuurlijk vrij dunne/zachte groenten.

4 jaar geleden

Ik blancheer het ook, blijft knapperig.