174 Reacties

4 jaar geleden

Ik! Werknin de gehandicapten zorg met complexe doelgroep, zowel wonen als dagbesteding. Wij hebben een team binnen de srichting die dit op de voet volgt en ons op de hoogte houd hoe en wat. Daarnaast de richtlijnen/protocollen volgen van de ggd en rivm...dus qua handen wassen, meer werken met handschoentjes etc Ik ben nu bijna 5 weken zwanger en hou alles wel goed in de gaten!

4 jaar geleden

Hoi! Ik werk ook in de zorg. Bijna 22 weken zwanger nu. Merk dat ik er op mijn werk eigenlijk juist minder druk om maak dan bijvoorbeeld in de supermarkt oid. Want op werk ben ik heel strikt met handdesinfectie en handen wassen. En bij patiënten die hoesten/verkouden zijn voor de zekerheid een mondkapje op.

4 jaar geleden

Ik werk in de thuiszorg... heb hier zoveel schrik voor 😢

4 jaar geleden

Ik werk in het ziekenhuis op acute opname.. Onze afdeling is ombouwt uit voorzorg.. Alle mensen met griepachtige verschijnselen komen bij ons. Van 34 bedden naar 11 isolatie kamers... Maak me best wel zorgen.. Nu 10 weken en 2 dagen zwanger...

4 jaar geleden

Ik ben blij dat ik verlof heb 😅

4 jaar geleden

Ik werk in de ouderenzorg, maak mezelf eigenlijk niet druk om mezelf (19 weken zwanger nu), maar meer om de ouderen die ik verzorg, zij zijn kwetsbaarder dan ik. Wat ik doe, is richtlijnen volgen en goed denken om de hygiëne op de werkvloer.

4 jaar geleden

Reactie op Jvc

Ik ben blij dat ik verlof heb 😅
Ik eerlijk gezegd ook 🙈 Zijn er veel ziek op het werk hoorde ik. Dus blij dat ik thuis zit

4 jaar geleden

Ik werk in de kinderopvang. Vanuit mezelf niet erg bang, houd rekening met de hygiëne en ben nog meer alert. Doe alles met handschoenen aan. Maarja vertel kinderen van 0 tot 4 maar even dat ze in hun elleboog moeten hoesten/niezen en dit niet in je gezicht moeten doen of je onder kwijlen 😂👍🏼 En dan al die oneindige snottebellen niet te vergeten! Gelukkig houd de directie de berichtgeving goed in de gaten en reageren ze adequaat op veranderingen. We kunnen helaas niets anders doen dan afwachten hoe het verder gaat lopen!

4 jaar geleden

Ik werk in het ziekenhuis op de IC. Voor mezelf niet zo bang voor het Corona virus maar wel voor ons ongeboren kleintje. Er is namelijk maar weinig bekend of het virus de kans op afwijkingen, miskraam of doodgeboorte vergroot. Op verschillende websites staat wel beschreven van niet maar vraag me sterk af waar deze informatie vandaan komt aangezien het een nieuw virus is en er nooit grootschalig onderzoek kan zijn geweest naar zwangere vrouwen die besmet zijn geweest. Dus ik ben wel een klein beetje terughoudend.

4 jaar geleden

Reactie op Tamara93

Ik werk in de ouderenzorg, maak mezelf eigenlijk niet druk om mezelf (19 we ...
Precies dat, ik bid echt dat het niet uitbreekt op mn werk. Dan denk ik dat zeker de helft of zelfs meer het niet gaat halen.

4 jaar geleden

Ik werk ook in de zorg, maar ben sinds deze week met verlof. Eerlijk gezegd ben ik daar erg blij mee 😅

4 jaar geleden

Ik ook in de zorg maakte mij meer zorgen om de agressie dan evt ziekten. Heb met norovirus ook gewoon gewerkt tijdens de zwangerschap. Ik hoef nog maar een week gelukkig :) We zijn imuumtechnisch ook wat sterker nu he. Gewoon goed handjes wassen.

4 jaar geleden

Ja ik werk op de maag/darm/lever afdeling en vind het helemaal niks nu... 😓

4 jaar geleden

Ik werk niet in de zorg, maar ik wilde jullie even een compliment geven dat jullie er zo positief in staan! 🥰 Jullie werk wordt in deze tijden extra gewaardeerd!

4 jaar geleden

Jazeker, in de gehandicaptenzorg, maar al die hygiëne richtlijnen zijn niet zo makkelijk te volgen. Bij binnenkomst een ellenboogstoot ipv een hand of knuffel. Maar ja...afstand houden, terwijl de gang zo smal is dat je elkaar bijna raakt bij het passeren. Tandenpoetsen bij cliënten, en je staat pal voor hun mond. Gelukkig ben ik heel nuchter ingesteld en kan ik mij totaal niet druk maken. Ik houd mij aan de richtlijnen, en verder wachten we het rustig af.

4 jaar geleden

Ik geloof dat ik trots ben op ons zwangeren die in de zorg werken. Veelal op risicovolle plekken. Ik heb moeten zoeken naar dit topic aangezien het niet echt 'hoog' staat. We doen ons werk en ondanks het feit dat we ons vast zorgen maken (doe ik nu ook meer, door alle ontwikkelingen de afgelopen dagen) gaan we gewoon door met ons werk. Schouderklopje voor onszelf dames

4 jaar geleden

Ik ook in de zorg maakte mij meer zorgen om de agressie dan evt ziekten. H ...
Is ons immuunsysteem sterker met zwanger zijn? Toch andersom?

4 jaar geleden

Is ons immuunsysteem sterker met zwanger zijn? Toch andersom?
Pas vanaf 3e trimester wat minder geloof ik. Voor die tijd ben je iron man :p

4 jaar geleden

Pas vanaf 3e trimester wat minder geloof ik. Voor die tijd ben je iron man ...
Moeders worden sowieso nooit ziek😉.

4 jaar geleden

Pas vanaf 3e trimester wat minder geloof ik. Voor die tijd ben je iron man ...
Ik hoop het, zit wel een beetje in de stress