8 Reacties
4 maanden geleden
Hetzelfde als dat je voor je zwangerschap deed.
Evt iets grotere porties.
Maar je hebt hier enorm veel extra voedingsstoffen nodig hoor.
Ik neem aan dat je begeleiding van een diëtist hebt (gehad)? Wellicht kun je die contacten als je twijfelt
4 maanden geleden
Reactie op maan83
Ik neem mama supplementen en daar zit calcium in. En dan letten op groene g ...
Sorry, zie nu een schrijffout.
In die zin staat 'hier ', dat moet 'niet' zijn. Je baby neemt wat hij/ zij nodig heeft.
Bij twijfel kun je ook via je verloskundige een verwijzing naar een diëtist vragen.
Ik eet zelf alleen gv, hoef niet koemelkvrij te eten. Maak niet iets anders klaar dan anders.
Zou ik ook km-vrij moeten eten, zou ik dat vervangen door plantaardige alternatieven.
4 maanden geleden
Veel peulvruchten eten! En eigenlijk bij elke maaltijd groenten en eiwitproducten. Veel quinoa bijvoorbeeld en zaden, noten e.d. ik eet ook koemelk en glutenvrij. Marike Bol heeft bijvoorbeeld een boek met broodrecepten. Haar meerzadenbrood maak ik vaak met gierstmeel, sorghummeel, Havermout en zaden. Vries ik ook in. En als je dan zelf bijvoorbeeld humus maakt en een ei met veel groenten, dan heb je al een behoorlijke goede lunch.
Qua ontbijt maak ik vaak havermoutpap, of een pompoencake van Rineke Dijkinga, of zoete aardappelmuffins bijvoorbeeld. Of de muffins van Marike Bol, met wat toevoegingen.
Eigenlijk heb ik er nooit zo bij stil gestaan of ik meer moet eten of dat ik een te kort zou hebben. In het begin was ik zo misselijk, toen maakte ik me zorgen. Daarna niet meer, want alles wat je nu eet is vaak puur en niet bewerkt.
4 maanden geleden
Reactie op Appeleter
Veel peulvruchten eten! En eigenlijk bij elke maaltijd groenten en eiwitpro ...
Super bedankt!!! Jaa dat is zeker zo! Ik eet ook meer stamppotten met spinazie, of ovenschotel met broccoli haha. En notenpasta op brood. Qua brood eet ik yam desem. Maar wat een goed idee van Marike bol.














