13 Reacties

10 maanden geleden

Gefeliciteerd vast :)! Houdt rekening met welke kleding je in welke maat koopt. Onze dochter werd geboren 19 juni (omg ze wordt bijna 1 🤗), en de helft van de kleding heeft ze nooit gedragen. Zo hadden we veel lange mouwen / warme dingen in maat 56/62, dus allemaal weg kunnen doen in augustus. Maarja, je loopt in de Prenatal en je koop alles wat schattig is 🥹 Activiteiten had ik er niet veel van, maar vooral heeeuuulveeuuull wandelen, boodschapjes doen, diertjes kijken in het park. Ook met de auto is prima te doen, maar zorg voor zonneschermpjes en dat soort dingen. Onze Maxi-Cosi had zo'n zonneluik ingebouwd.

10 maanden geleden

Wij hebben vorig jaar toen het echt heel warm was een koelmat voor dieren gekocht bij de wibra. Buiten in het gras heeft hij daar heerlijk op geslapen en gespeeld. 😊

10 maanden geleden

Parasol vond ik behoorlijk onhandig. Ga je wandelen moet je bij elke bocht die je neemt dat ding opnieuw afstellen 😅 Dooky is dan fijner naar mijn idee, ook met slapen. En een wandelwagen met voldoende ventilatiemogelijkheden. Onze zomerbaby droeg gewoon dunne pakjes met lange mouwen, als het 30 graden is binnen en ze liggen alleen maar stil is dat prima. Anders in de romper. Voor het schattige wel wat zomerpakjes en bloomers gekocht maar juist die maar 1x gebruikt. Wat een gedoe je newborn dat allemaal aantrekken als ze gewoon een romper aan hebben 🤭 Muggennet hadden we ook maar nooit gebruikt. Als ze iets groter zijn ook oppassen dat ze het niet kunnen vastgrijpen en er verstrikt in raken! Coolmat zou best een goed idee kunnen zijn als het heel warm is bij jullie in huis. Als je airco hebt is dat al niet nodig.

10 maanden geleden

Reactie op Vliegje123

Parasol vond ik behoorlijk onhandig. Ga je wandelen moet je bij elke bocht ...
Eerste wat ik ook dacht. Een parasol is erg onhandig. Ik raad ook een dooky doek aan! Een goede zonbeschermingscreme moet je in ieder geval ook aanschaffen, factor50 geschikt voor baby's. Maar je dochter vooral zoveel mogelijk uit de zon houden. Lekker veel de wandelwagen gebruiken. In de tuin en buiten wandelen. Ik zat eerst naar een tentje te zoeken voor als ik naar een park ofzo wil, waar hij in kan liggen. Maar ik bedacht me dat ik net zo goed de wandelwagen los kan klikken, en het gedeelte waar hij in ligt, als "tentje" kan gebruiken. Voor de rest slaapt een new born het meeste van de tijd. Slapen, eten, plassen, poepen. En oja, huilen! 😁😁 Hier is mijn zoontje nu 2 maanden bijna en begint nu met dingen te ontdekken en probeert een knuffeltje te pakken of de speen. Lukt alleen nog niet zo goed. Dus veel activiteiten advies heb ik niet voor je.

10 maanden geleden

Ik zou nu nog niet teveel aanschaffen. Je komt, als je baby er is, vanzelf wel achter wat je prettig gaat vinden. Een muggennet bijvoorbeeld had ik nooit aangeschaft, ook nooit nodig gehad. Parasol op de kinderwagen is ook irritant. Gebruikte een soort dooky. Tijdens wandelen in de draagzak wel een zomerhoedje op, want de haartjes zijn nog vaak dun. En zonnebrand. Qua activiteiten: wandelen. Meer kan een baby van die leeftijd nog niet echt.

10 maanden geleden

Muggennet niet aangeschaft en ook niet gebruikt. Zoontje is van 22 juli 2022. Parasol vond ik onhandig, dooky heb ik aangeschaft. Wij hadden een Nuna Pipa Next daar zat een zonnescherm in, dat was super handig Als het heel warm is, ben je toch niet veel in de warme zon buiten. Qua activiteiten kom ik niet verder dan wandelen.

10 maanden geleden

Wij hadden een zomerbaby maar waarvoor een muggennet en parasol? Lijkt me beide heel overbodig eigenlijk. Ik heb het in ieder geval niet gemist. Activiteiten kun je nog niet echt doen met je Newborn tenzij je voor jezelf bedoelt. Behalve lekker wandelen dan 😊

10 maanden geleden

Ik heb de parasol juist heel veel gebruikt. En het muggennet ook. Dan zaten we 's avonds buiten en sliep zij in de kinderwagen met het net erover. Wij muggenbulten, zij niet.

10 maanden geleden

Reactie op M30

Wij hadden een zomerbaby maar waarvoor een muggennet en parasol? Lijkt me b ...
Klinkt een beetje onaardig zo bedoel ik het niet. Ik vraag me alleen echt af wanneer je een muggennet gebruikt? Of zitten jullie savonds altijd lang buiten en ben je van plan je kindje buiten te laten slapen in de wagen? Dan is het misschien wel handig idd. Een parasol op de kinderwagen lijkt mij persoonlijk alleen maar onhandig eigenlijk. Ons kindje was van half augustus en toen we naar buiten konden met hem zaten we al tegen eind augustus en dan zoek je niet de warme momenten op maar juist vroeg of laat op de dag. Eigenlijk maakt het naar mijn idee dus weinig uit of je een zomerbaby hebt of niet qua inkopen

10 maanden geleden

Mijn oudste is van 19 juni 2020 en toen was er een hittegolf toen hij een paar weekjes oud was. Wij hadden gelukkig airco in de slaapkamer want werd bloedheet binnen! Dus wellicht een ventilator of iets aanschaffen voor de hete dagen

10 maanden geleden

Reactie op M30

Klinkt een beetje onaardig zo bedoel ik het niet. Ik vraag me alleen echt a ...
Ons zoontje was van 22 juli maar 4 dagen na de geboorte waren wij al buiten met ons 3en.

10 maanden geleden

Als je baby iets groter is en je hebt een bad kan het heerlijk zijn hem in zo’n band te leggen om te dobberen in het water zoals op de foto. Wandelen inderdaad. Zwart wit boekje is erg leuk vanaf 2 maanden al!

10 maanden geleden

Ik heb een koelmat gekocht voor honden en deze in de box gelegd 🙈 uiteraaaard hield ik in de gaten of hij niet de koud werd maar het werkte juist super!