12 Reacties

3 jaar geleden

Volgens mij moet het dan warm genoeg gemaakt zijn totdat de bacteriën dood gaan en volgens mij is dat best een hoge temperatuur. Als ik gerookte zalm wilde eten dan bakte ik deze nog even om het zelf voldoende te verhitten. Better safe then sorry 🤷‍♀️

3 jaar geleden

De warmte waaronder de zalm gerookt wordt is niet genoeg om alle bacteriën te doden. Om het veilig te eten verhitten boven de 75 graden.

3 jaar geleden

Zelf nog even goed verhitten, vanuit de winkel/visboer is het vaak nog onvoldoende verhit geweest tijdens het roken.

3 jaar geleden

Reactie op Kiwinasje

Volgens mij moet het dan warm genoeg gemaakt zijn totdat de bacteriën dood ...
Ja !! Ik doe het 30 sec in magnetron

3 jaar geleden

De verloskundige zei tegen mij dat de gerookte zalm van de visboer wel mag een uit de supermarkt niet.

3 jaar geleden

Waarom is dit zo'n big deal, als je twijfelt dan sla je toch die 9 maanden even over? Ik zou het risico niet nemen, en anders zou ik het heel goed verhitten eerst. Maar goed, is je eigen keuze...

3 jaar geleden

Zelf eet ik wel gewoon gerookte zalm. Alleen van de visboer en goede restaurants. Sowieso nooit vis uit supermarkt.

3 jaar geleden

zoals ik het lees. moet je de al gerookte zalm nog verhitten. dus niet warm gerookt, dit is niet warm genoeg om de bacteriën te doden. dus of de gerookte zalm nog bakken,/op je pizza in de oven doen. of gewoon even 9 maanden laten staan.

3 jaar geleden

Verhit het extra of eet het niet..

3 jaar geleden

Waarom zou je dit risico überhaupt nemen? Gewoon even 9 maanden niet lijkt me?😅

3 jaar geleden

Ik ben ook gek op gerookte zalm. Ik verwerk het nu tijdens mijn zwangerschap enkel in ovengerechten zoals quiche en flammkuchen. Je behoudt grotendeels de smaak maar weet wel zeker dat alle bacteriën dood zijn

3 jaar geleden

Bedankt voor de antwoorden. Navraag gedaan bij de roker. Hij verhit de zalm tot 80 graden zodat de schadelijke Bacteriën dood zijn. verschilt per roker hoe warm ze roken