20 Reacties

4 jaar geleden

Ik ben 167cm en mijn start gewicht voor zwanger zijn was 107kg. Ondertussen redelijk ziek geweest en weeg nu 101.4kg. Mijn enige probleempje is mijn bloeddruk die soms te hoog is. Word opgevolgd door de gyneacoloog.

4 jaar geleden

Hallo Annelies, Ik heb ook een te hoog gewicht. 175 en 130 kilo. Overgewicht is niet goed voor je baby maar ook niet perse slecht. Je hebt alleen meer kans dat er complicaties optreden, lees goed meer kans. Net als dat je met de auto meer kans hebt op een ongeluk dan met t vliegtuig ;). Met eem te hoog BMI wordt je doorverwezen naar t ziekenhuis. Bij mij was dat na de 12 weken pas. (In deze tijd best prettig gezien de extra controles en echos). Ik was ook erg bang door van alles wat ik op internet las. Maar er zijn er meer zoals wij en ons gewicht is een gegeven. Ik ben bijna 18 weeken en nog niks aangekomen. Het is belangrijk om zo min mogelijk aan t komen.. beetje op je eten n beweging letten komt t zeker goed ;).

VRIEND

4 jaar geleden

Hoeft helemaal geen probleem te zijn! Voor de zwangerschap woog ik net boven de 100 met een lengte van 175. Inmiddels bijna 27 weken en 500 gram aangekomen. Ook de suikertest gehad en die was super netjes. Geen last van hoge bloeddruk of kwaaltjes. Dus hoeft helemaal geen probleem te zijn!

4 jaar geleden

Rustgevend dames!! Superfijn om te horen natuurlijk ga ik ook nu extra letten op gezonde voeding ect. Maar voor de rest hopelijk dat het allemaal goed komt :)

4 jaar geleden

Reactie op annelies001

Rustgevend dames!! Superfijn om te horen natuurlijk ga ik ook nu extra lett ...
En ik eet ook af en toe gewoon wat lekkers hoor :p

4 jaar geleden

Hoi dames, ik ben ook bekend met flink overgewicht en maar 1.60 m. Ik ben nu 9 weken en heb nog geen last van mn gewicht. Gelukkig was mijn verloskundige positief en raadde inderdaad aan om niet teveel aan te komen. Het hoeft niet perse een probleem te zijn maar kan mij goed voorstellen dat je hiermee zit. Waarschijnlijk wordt ik ook doorgestuurd naar de gyn. Maar zekerheid voor alles. Xxx

4 jaar geleden

Hoi, ik ben ook rond 1.67 en 120+ kg. Meteen zwanger in de eerste ronde, was volgens de huisarts al een goed teken. Als je te zwaar bent KAN dat risico’s met zich meebrengen maar dat hoeft niet zo te zijn. Als je verder helemaal gezond bent dan helpt dat echt. Ik ben vandaag 13 weken en had een afspraak bij de verloskundige, het hartje klopte heel goed en mn bloeddruk was prima. Bij mn eerste echo (9,5 week) was het kindje ook prima qua lengte. Tot nu toe is er nog niets aan hand en gaat alles prima. Ik voel me goed, bloeduitslagen zijn ook prima (alles laten testen toen ik voor de NIPT ging) en tot zover is er geen indicatie voor een doorverwijzing naar het ziekenhuis/ gynaecoloog. Ik krijg wel met 27 weken een extra echo om de groei te monitoren, maar dat is alleen maar fijn natuurlijk. Wie weet veranderd het nog, ik ben pas 13 weken maar voor nu ziet alles er prima uit. Ik heb ook van te voren vanalles gelezen op internet, self education is zeker nu geen overbodige luxe, ik ben overal op voorbereid (voor zover mogelijk natuurlijk). Dus ik hoop dat je een beetje kunt relaxen en gerustgesteld bent met alle antwoorden, dat is beter voor jou en de baby 😘

4 jaar geleden

Hoi dames, ik ben ook bekend met flink overgewicht en maar 1.60 m. Ik ben n ...
Super om te horen heeel erg fijn ben zeker opgelucht 👍👍👍

4 jaar geleden

Reactie op la_suuz

Hoi, ik ben ook rond 1.67 en 120+ kg. Meteen zwanger in de eerste ronde, wa ...
Superfijn en hoeveel ben je aangekomen tot nu toe ??

4 jaar geleden

Reactie op annelies001

Superfijn en hoeveel ben je aangekomen tot nu toe ??
Dat durf ik niet te zeggen haha. Ik heb zelf geen weegschaal meer in huis (na jaren van dieten) en bij verloskundige werd ik niet gewogen (misschien vergeten?) ik ben zeker wel aangekomen, heb 4 weken thuis gezeten omdat mijn werk dicht was maar als ik mezelf een beetje ken zal dat max 3-4 kg zijn. Sinds 2 weken wel weer ‘streng’ voor mezelf, geen chips en zoetigheid meer in huis. Ik had van mezelf altijd al wel een dikke/ bolle buik, ik merk aan mijn fijne broeken dat deze strak beginnen te zitten. Het is een ander soort strak dan aangekomen zijn. Dus de buik is aan t groeien, maar van de liefde haha🥰

4 jaar geleden

Reactie op la_suuz

Dat durf ik niet te zeggen haha. Ik heb zelf geen weegschaal meer in huis ( ...
Superleuk komt helemaal goed hopelijk heel veel succes 👍

3 jaar geleden

Het is wel leuk om die berichten te lezen. Ik zit al twee dagen te huilen omdat ik nu 6 kilo ben aangekomen en mijn bmi nu 40 is. Ik ben ook heel klein 156cm en ik weeg nu 100kilo. Mijn verloskundige heeft mij maar één keer gewogen in het begin en dat was het. Ze heeft nooit meer over mijn gewicht gesproken. Ik heb alles op internet gelezen en ik ben bang dat ik nu doorgestuurd word naar het ziekenhuis 😓 en al die complicaties die erbij kunnen komen. Ik heb 19 mei mijn volgende afspraak dus ik ga dan met mijn verloskundige praten en kijken wat zij zegt. Ik voel me gewoon schuldig en wil mijn kind niks aan doen.

3 jaar geleden

Het is wel leuk om die berichten te lezen. Ik zit al twee dagen te huilen o ...
Je verloskundige houdt je echt wel in de gaten. Als er reden is voor een verwijzing of extra controles dan zal ze dat zeker met je bespreken en zal je die ook zeker krijgen. Voor nu kan je alleen maar zorgen dat je goed voor jezelf zorgt. Eet gezond en drink voldoende, neem genoeg rust en loop ‘s avonds even een rondje om. Ik krijg uiteindelijk met 27 weken een extra groei echo, maar voor nu zijn er nog geen extra maatregelen genomen omdat alles gewoon goed gaat en ik gezond ben. Nogmaals; er is verhoogde kans op complicaties maar dit hoeft dus NIET zo te zijn. Probeer het van je af te zetten, stress is ook niet goed voor jullie ❤️😘

3 jaar geleden

Reactie op la_suuz

Je verloskundige houdt je echt wel in de gaten. Als er reden is voor een ve ...
Dankjewel ❤️ ik ga vanaf nu gewoon proberen om niet te veel te stressen en hopen dat het allemaal goed komt xx

3 jaar geleden

Ik heb overgewicht. Maar doordat ik de eerste maanden zo ziek was,ben ik 9 kg kwijt. Deze zijn er ondertussen terug. Ben morgen 34 weken ver en heb geen last van hoge bloeddruk ofzo. Zolang je geen medisch geen problemen hebt is alles ok.

3 jaar geleden

Ik ben 173 en was net voor dat ik zwanger werd afgevallen van 110 naar 85. Ik had moeite ( 2 jaar niet gelukt ) met zwanger raken. Ik ben nu 34+2 en weeg momenteel 94 kg. Ik heb ivm overige lichamelijke klachten veel medische controles, maar de baby maakt het super goed. Groeit goed. Beweegt goed. Goede placenta met goede doorvoeding. Ik denk dat je je op dat gebied geen zorgen hoeft te maken. Dit wordt door gynae of verloskundige goed opgevolgd.

3 jaar geleden

Het is wel leuk om die berichten te lezen. Ik zit al twee dagen te huilen o ...
Goed voor jezelf blijven zorgen! Zwaar betekent niet altijd ongezond hè. Blijf bewegen meer kan je niet doen.. Ik heb ook een veelste hoog BMI maar t gaat nog steeds goed! Je KAN complicaties krijgen, dat hoeft niet.. Als ze er dan toch zijn is t fijn als ze er gelijk bij zijn toch. Bekijk het van die kant..

3 jaar geleden

Reactie op Amber134

Ik ben 173 en was net voor dat ik zwanger werd afgevallen van 110 naar 85. ...
Hoi Amber! Ben jij specifiek afgevallen voor je zwangerschap? Ik ben ook behoorlijk te zwaar, heb een kinderwens en wil graag zo'n 30 kilo kwijt voor we eraan beginnen. Als je tips hebt, zijn die zeker welkom! :)

3 jaar geleden

Reactie op Libelle91

Hoi Amber! Ben jij specifiek afgevallen voor je zwangerschap? Ik ben ook be ...
Hi Helene. Ja, ik wou al wel afvallen, maar had geen stok achter de deur. Ik heb PCOS dus gynaecoloog gaf aan dat afvallen zou kunnen helpen om zwanger te raken. Ze heeft me 3 maand gegeven en mocht het dan niet lukken zouden wij het medische traject in gaan. Ik heb gelezen dat vrouwen met PCOS een glucose intolerantie kunnen hebben. Ik heb ook nog fibromyalgie en chronische ontstekingen en hiervoor geldt hetzelfde. Ik ben dus gestart met ‘clean keto’. Ik bleef onder de 25 koolhydraten per dag. Ik at voornamelijk veel groentes, vlees, vis, eieren en kaas. Geen alcohol en geen frisdranken. Ik heb mij nog nooit zo fit en lekker in mijn vel gevoeld. Geen after diner dips etc meer! Sporten deed ik al veel 3-5 x per week kracht training, maar ben daarnaast ook elke avond half uur tot een uur gaan wandelen. In 3 maanden dus 25 kg afgevallen. In september 2019 terug naar de gynaecoloog en toen zag ze ‘iets’ op de echo. Uiteindelijk bleek ik dus al zwanger. 🥰 Ik weet niet of de gewichtsafname er aan meegeholpen heeft of dat het toeval was. Gezien wij al dik twee jaar bezig waren denk ik het echter wel!

3 jaar geleden

Ik ben 1.69 en woog bij aanvang 108kg. Ook ik maakte me druk in het begin om mijn gewicht. Verloskundige zei echter dat het geen probleem hoefde te zijn. Ik zou extra controles krijgen. Toen duidelijk werd dat het een tweeling was en ik bij de gyn kwam werd alleen gezegt dat ik op moet passen maar als ik dat netjes deed ik er ook verder weinig aan kon doen. Ik heb geen weegschaal gezien. Ik ben eerst aangekomen (obstipatie), daarna afgevallen (ziek geweest). Nu met 28 weken 6kg aangekomen vanaf start gewicht. Gyn was tevreden want voor de rest is alles perfect (de groei, mijn bloeddruk, suikertest enz). Dus gewicht zegt niet altijd wat en meer dan je best doen kan niet. Suc6!