16 Reacties

4 maanden geleden

Gewoon lekker doen en als het te zwaar word hulp vragen :)

4 maanden geleden

Tot de dag van de bevalling zelf gedaan. Alleen de volle kruiwagen vol mest op het laatst laten wegbrengen. Hooi enz altijd zelf gedaan, alleen in de kraamweek niet. Man heeft onwijze hooikoorts 🙈 als je je lichamelijk goed voelt, lekker doen. Beweging is prima. Wat niet gaat, gaat niet 😊

4 maanden geleden

Gewoon doen naar kunnen. Misschien een (tijdelijke) bijrijder fixen? Ik heb voor een vriendin van me haar Fjord deels verzorgd en gereden tijdens haar zwangerschap en slechte tijden. (Ze is niet meer ziek, had darm kanker] maar ik szou alleen doen wanneer ik die persoon vertroiw

4 maanden geleden

Bedankt voor jullie reacties! Lichamelijk is het geen probleem op dit moment maar was bang dat het tillen (van bv zware kruiwagen) schadelijk zou kunnen zijn. Misschien dat ik wel de kruiwagen minder vol doe en vaker loop. Bedankt ik ben weer wat gerust gesteld!

4 maanden geleden

Zelf heb ik een verzorgpaard en ben nu 16+5 en heb alles gewoon gedaan. Kijk wel goed uit met de kruiwagen! Daar heb ik me namelijk in vergist. Door de zwangerschap worden je spieren slapper/soepeler en hierdoor ben ik met een (te) volle kruiwagen door mijn rug gegaan 5 weken terug en met sommige bewegingen heb ik er nog last van. Normaal lukte een te volle kruiwagen prima maar laat ze nu maar halfvol 😂

4 maanden geleden

Mijn paard is overleden toen ik precies 15 weken zwanger was, maar heb tot die tijd gewoon alles gedaan. Bij mij ging dat prima!

4 maanden geleden

Ik deed alles zelf tot de geboorte. Ging prima. Wel wat moeilijker en langzamer maar ging prima 😀

4 maanden geleden

Wij hebben de paarden aan huis, ik heb de dagelijkse verzorging (uitmesten, hooinetten vullen en ophangen, terrein aanvegen etc) gedaan tm wk 38, de mestbult oprijden met een volle kruiwagen heb ik wel eerder overgedragen.. Ik heb tm week 30 gereden. Het rijden zelf ging goed, had alleen daarna wat last van mijn banden dus toen besloten toch maar te stoppen. Momenteel 40+1 en zet ze nog steeds binnen/buiten en hang netten op. Maar ik moet wel zeggen dat ik mij echt bijzonder goed voel. Bij de eerste zwangerschap moest ik vanaf week 20 stoppen met uitmesten/rijden e.d. ivm een laag liggende placenta en kans op bloedingen. Dus had dit totaal niet verwacht.

4 maanden geleden

Tot de bevalling m’n paard gewoon zelf gedaan (ook rijden) bij m’n eerste kindje. Bij de 2e merkte ik wel dat het na de 32 weken wat lastiger werd. Maar als ik het op m’n gemakje deed lukte het prima. Toen ben ik wel wat eerder gestopt met rijden (rond 38 weken).. omdat ik steeds enorme voorweeen had. Verder lukte alles eigenlijk wel tot het eind rustig op m’n gemak.

4 maanden geleden

Wat goed om te lezen allemaal, en ook een geruststelling! Super fijn om alles gewoon zelf te kunnen blijven doen. Op stal zijn is ook fijn en geeft wat afleiding. Van het voorjaar gaan ze weer 24/7 het weiland op en hoef ik de box niet meer te doen. Dat komt qua planning dan super goed uit.

4 maanden geleden

Zelf alleen bijrijdpaarden, dus hoef niet te mesten. Alleen uit de bak en paddock haal ik de mest soms weg. Qua tillen is op het begin nog geen probleem, dat kan later in de zwangerschap wel zo zijn. Het is vooral heel goed naar je lichaam luisteren. Ik heb nu ook een peuter rondlopen van 15kg, hem moet ik ook nog regelmatig tillen. Ik weet ook dat je het beter niet kunt doen, maar soms moet het. Vooral luisteren naar je lichaam en als het niet meer gaat, inderdaad hulp vragen.

4 maanden geleden

Mesten gaat prima, volle kruiwagens heb ik vanaf een week of 28 wel door iemand anders laten legen.

4 maanden geleden

Lijkt mij een vraag om aan de verloskundige te stellen

4 maanden geleden

Reactie op xxTessa

Lijkt mij een vraag om aan de verloskundige te stellen
Uiteraard maar dat gaat wat lastig met kerst. En is toch fijn om ervaringen van andere te horen.

4 maanden geleden

Hier ook gewoon zelf gedaan. Mesthoop heel dichtbij en vlak dus niet omhoog ofzo. Wel wat minder vol uiteraard. Gewoon luisteren naar je lichaam. Paardrijden ben ik overigens meteen mee gestopt.

15 dagen geleden

Momenteel ben ik ook zwanger rond de 5 weken ik heb 2 pony waar een uitloop stal in zit ik mest ze nu nog zelf uit wanneer dit niet meer gaat neemt mijn vriend mij over en gaat die mij helpen