14 Reacties

6 jaar geleden

Zelf geen ervaring mee. Weet wel dat je kattenbakken niet mag uitscheppen. Maar hoe dat op een boerderij zit.. geen idee. Misschien je verloskundige eens om advies vragen?

6 jaar geleden

Zou het idd even navragen bij je verloskundige, tijdens de intake bij ons vragen ze altijd of je werkzaam bent in de zorg of veehouderij, ivm eventuele risico's op infectie geloof ik. Dus zeker even info werven bij een professional.

6 jaar geleden

Dankjewel voor de reacties. Ik zie mijn gynaecoloog pas binnen 3 weken 🙁. In tussentijd zal ik dan maar gewoon ff mijn gezond verstand gebruiken. Gelukkig is het geen lammerseizoen, want dan moet je wel uitkijken ivm besmetting toxoplasmose of ziektes die doen aborteren (zoals chlamydiose)...

6 jaar geleden

Succes ! Of even bellen, kan miss ook naar de huisarts. Dan loop je niet 3 weken af te vragen of je iets 'fout' doet.

6 jaar geleden

Reactie op Kvl-24

Dankjewel voor de reacties. Ik zie mijn gynaecoloog pas binnen 3 weken 🙁. ...
Gewoon even bellen. Gaan ze niet erg vinden hoor! Better safe then sorry..

6 jaar geleden

WIJ hebben voor de hobby zo'n 200 schapen. Ontwormen etc. Doe ik altijd met handschoenen aan die 100% DICHT zijn. Nooit echt goed om je bloot te stellen aan middelen die niet voor jou bedoeld zijn. Zal wel voorzichtig zijn met tillen. Weet hoe je tilt, en til niet te zwaar. Misschien handig om niet te lang te wachten met inlichten. Succes en FIJNE zwangerschap 😊

6 jaar geleden

Wij hebben thuis ook melkvee. Oppassen met mest, verwerpingen en kalvingen (vruchtwater etc). Laat deze dingen aan iemand anders over! Handen nog regelmatiger goed wassen; Ook rauwe melk ontwijken.. (moest je dit nu ooit drinken) Melken en bepaalde veeverzorgingen zullen later inderdaad best zwaar kunnen zijn .. Dat zal je lichaam wel aangeven ..

6 jaar geleden

Weet niet of je ooit met hormonen werkt? Als dit zo is zou ik dat zeker aangeven bij werkgever. Hier kan je beter niet meer mee in aanraking komen.. (Synchroniseren - tochtig spuiten)

6 jaar geleden

Overleg even met je VK. Los van de tips die hieronder staan: Let ook op met de dieren. Ik weet dat we (boerenkinders) vrij gemakkelijk kunnen denken over koeien, maar ik heb laatst nog een dolle koe ontweken na een luchtballonlanding... realiseerde me later pas dat dat best wel gevaarlijk was nu ik zwanger ben. 🙈

6 jaar geleden

Reactie op Esmee1994

Overleg even met je VK. Los van de tips die hieronder staan: Let ook op met ...
Ja inderdaad, mag er niet aan denken van een trap in de buik te krijgen... Zouden het onszelf nooit vergeven!

6 jaar geleden

Reactie op m126p

Weet niet of je ooit met hormonen werkt? Als dit zo is zou ik dat zeker aan ...
Gebeurt heel af en toe, maar kan perfect vermeden worden. Dankjewel voor de tip wel!

6 jaar geleden

Reactie op m126p

Wij hebben thuis ook melkvee. Oppassen met mest, verwerpingen en kalvingen ...
Ja, alles wat met de bevalling te maken heeft is idd geen goed idee. Ik vrees dan ook dat ik eind december al niet veel meer ga kunnen doen. Dan beginnen de lammeringen en mijn werk is dan een hele dag enkel daarrond...

6 jaar geleden

Reactie op Lente2020

WIJ hebben voor de hobby zo'n 200 schapen. Ontwormen etc. Doe ik altijd met ...
Ik wacht het ook even af wat ze mij willen laten doen. Vragen ze mij nu echt iets waarvan ik denk dat het echt niet oké is, zal ik het wel vertellen. Maar liefst wacht ik nog even. Ik was in juni ook al zwanger, heb het hen op 7 weken gezegd en kreeg op 8 weken een miskraam 😞.

6 jaar geleden

Opletten als je in aanraking komt met bloed en pus en dergelijke. Draag handchoenen dan. Ook medicatie van de veearts raak ik niet aan. Sommige middelen zijn echt gevaarlijk. Wij hebben 150 melkkoeien en zolang ik geen last heb doe ik alles. Ik maak 2x per dag 180 ligboxen schoon (diepstrooisel) met een griesel. Soms wat last van mn rug dan vraag ik mijn vriend te helpen. Ik ken onze koeien heel goed dus durf nog makkelijk tussen de dames door te lopen en gewoon al mn werk te doen. Ik jaag wel geen koeien meer, bijvoorbeeld als ze vast moeten voor de veearts. Dan zijn ze vaak wat paniekerig. Dat risico neem ik niet. En geen bevallingen van de dieren doen, vooral omdat je dan met lichaamsvloeistoffen in aanraking komt. Doe alleen waar jij je goed bij voelt.