246 Reacties

2 jaar geleden

Ik ben op 24 maart bevallen van mijn eerste kindjes via een geplande keizersnede op bijna 37 weken. De meisjes hebben 2 weken op neonatologie gelegen. Ik kon me er echt geen voorstelling van maken van tevoren en het overmande me allemaal wel behoorlijk moet ik toegeven. De borstvoeding liep niet lekker waardoor ik al snel besloot om fulltime te gaan kolven en de kindjes kv en bv te geven, dit scheelde veel stress. Op afdeling neonatologie waren de kindjes ‘gedrild’ in een vast ritme wat we thuis ook aangehouden hebben, dit voelde voor ons heel goed. De eerste maanden vond ik heel zwaar en continu werken, wat ik dus niet gewend was in mijn kindloos bestaan,… Tip; maak het je zo makkelijk mogelijk! En accepteer hulp. Nu na 9 maanden ben ik ontzettend verliefd op mijn meiden en loop ik over van geluk🥰

2 jaar geleden

Hey Femke! Ik ben op dit moment 36 weken zwanger van een tweeling. Dit is ook mijn eerste zwangerschap. Spannend hè, allemaal.. Hoe gaat het met je? Veel last van kwaaltjes of valt het mee? En misschien kan ik sommige vragen die je hebt wel beantwoorden?

2 jaar geleden

Hoi Femke, Ik ben nu 26 weken zwanger van een eeneiige tweeling jongens! Ik heb uit een vorige relatie al 2 dochters (bijna 17 en 14 jaar) Deze zwangerschap ervaar ik dus ook totaal anders! Kan nog geen voorstelling maken hoe het straks met 2 baby’s zal zijn. Op Facebook is er een tweeling groep, deze heet tweelingmama’s 2021 - 2022. Wellicht wat om te volgen?

2 jaar geleden

Reactie op An-1986

Hoi Femke, Ik ben nu 26 weken zwanger van een eeneiige tweeling jongens! I ...
Thanks voor de tip van de facebookgroep! Ik was al naar zoiets op zoek maar kon niks vinden. Hoe voel jij je? Ik heb ontzettend veel last van m'n huid onder m'n borsten. Alsof m'n huid in brand staat, zo vervelend, want de pijn je er de hele dag en kan er niks tegen doen. Verder begint m'n rug het ook zwaarder te krijgen. Hoe ervaar jij het?

2 jaar geleden

Reactie op Twinmom94

Hey Femke! Ik ben op dit moment 36 weken zwanger van een tweeling. Dit is ...
Hey! Sorry late reactie, maar kon me eigen berichtje niet meer vinden 🙈. Nog allemaal beetje nieuw voor mij deze app. Jeetje 36 weken, ik hoop zo dat ik dat haal. Echt de laatste loodjes voor jou dus!! Spannend zeg! Hoe voel jij je? Ik begin behoorlijk last van m'n rug te krijgen en heeeel erg last van m'n huid onder m'n borsten. Alsof die in brand staat en die pijn heb ik de hele dag. Ik smeer 2x per dag, maar niks helpt. Heb jij dat ook gehad? Vind t wel spannend hoor, buik groeit zo hard, soms denk ik, gaat dit wel passen 😳. Is het al bekend hoe je gaat bevallen? Ben heel benieuwd hoe t gaat met je! Ik ken zelf niemand die zwanger is van een tweeling!

2 jaar geleden

Hoi! Ik ben 26 oktober bevallen van een tweeling en dit zijn ook mijn eerste kindjes. Zijn er specifiek dingen die je wilt weten?

2 jaar geleden

Reactie op hanneke84-24

Ik ben op 24 maart bevallen van mijn eerste kindjes via een geplande keizer ...
Gefeliciteerd met je 2 kleine meisjes! Mag ik vragen waarom het een keizersnede was? En hoe is het herstel gegaan? Ben zo benieuwd hoe mijn bevalling gaat zijn, natuurlijk of via keizersnede. Lijkt me idd vrij pittig de eerste periode, kan me er echt nog niks bij voorstellen..wel fijn te horen dat je nu over loopt van geluk, lijkt me ook wel zo bijzonder die 2 kleintjes samen te zien 🥰

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Thanks voor de tip van de facebookgroep! Ik was al naar zoiets op zoek maar ...
Ik moet zeggen dat ik echt niet mag klagen nog. Mijn buik begint wel echt strak te staan en vraag mij af hoe hij straks nog groter kan worden🙈 Morgen alweer 27 weken, ik tel wel echt de weken af nu.

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Hey! Sorry late reactie, maar kon me eigen berichtje niet meer vinden 🙈. N ...
Geen probleem! 😘 Heb de zwangerschap als erg pittig ervaren. Met 26 weken moest ik stoppen met werken, de kindjes groeiden niet goed en ik had toen al veel last van mijn buik (harde buiken) en rug. Doe het dus al een hele tijd rustig aan. Mijn buik is flink en dat maakt van alles lastig, ik slaap ook bijna niet dus veel rusten is een beetje het maximale. Ben er wel van overtuigd dat het luisteren naar mijn lichaam ervoor heeft gezorgd dat de kindjes nog in mijn buik zitten De allerlaatste loodjes zijn zwaar. Ik ben om de dag in het ziekenhuis omdat er opnieuw zorgen zijn om de kindjes, de placentas werken misschien minder goed en mijn bloeddruk is vaak te hoog. Dit wordt dus goed in de gaten gehouden en misschien leidt dit tot inleiden. Ik kan vaginaal bevallen omdat het eerste kindje met het hoofdje naar beneden ligt. Het tweede kindje ligt in stuit, maar dit zou geen probleem moeten zijn omdat hij/zij na de geboorte van de eerste kan draaien of eventueel in stuit geboren kan worden. Ik ken zelf ook niemand die zwanger is van een tweeling en vond dit forum echt fijn om verhalen uit te wisselen! Heb je geprobeerd om je pijnlijke huid te koelen? Mij hielp dat een beetje, een icepack of je crème in de koelkast bewaren. En proberen niet te krabben! Ik had dit vooral toen mijn buik echt begon te groeien, heel naar. Probeer ook genoeg te drinken, dit hielp mij ook en drink nog steeds minimaal 2 liter water per dag. Succes!

2 jaar geleden

Reactie op An-1986

Ik moet zeggen dat ik echt niet mag klagen nog. Mijn buik begint wel echt s ...
Jaa ik snap dat je de weken aan het aftellen bent. Ben je al veel aangekomen? Ik nu bijna 9 kilo, dus ben heel benieuwd hoeveel er nog bij gaat komen en idd hoe groot die buik gaat worden 😳

2 jaar geleden

Reactie op demi001

Hoi! Ik ben 26 oktober bevallen van een tweeling en dit zijn ook mijn eerst ...
Gefeliciteerd met je 2 kleintjes! Tja waar moet ik beginnen...gewoon zoveel dingen waar ik benieuwd naar ben. Hoe is de bevalling gegaan en herstel daarna. Op hoeveel weken ben je bevallen en hoe waren de laatste loodjes? Begint nu zwaar te worden voor mij en ben gewoon benieuwd wat me nog te wachten staat. Soms gewoon fijn om met iemand te kletsen die hetzelfde doormaakt..

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Jaa ik snap dat je de weken aan het aftellen bent. Ben je al veel aangekome ...
O wat netjes zeg! Ik vorige week met 26 weken al 16 kilo 🙈 moest ook meteen bloedprikken maar uitslag was allemaal goed ik eet gewoon teveel🙈 vanaf januari ga ik weer minder snoepen 😊

2 jaar geleden

Reactie op An-1986

O wat netjes zeg! Ik vorige week met 26 weken al 16 kilo 🙈 moest ook metee ...
Wat fijn dat gelukkig alles goed is. Jaa stoppen met snoepen dat is zo lastig, ik stop in de avond ook van alles in m'n mond, te lekker allemaal 🙈. Je ziet trouwens niet op de foto dat je 16 kg bent aangekomen, ziet er nog hartstikke goed uit!!

2 jaar geleden

Reactie op Twinmom94

Geen probleem! 😘 Heb de zwangerschap als erg pittig ervaren. Met 26 weken ...
Oh jeetje dat klinkt idd wel heel zwaar allemaal! Wel heel fijn dat je zo goed in de gaten wordt gehouden maar ook heel vermoeiend hele tijd heen en weer rijden. Heb je wel fijne mensen in het ziekenhuis? Ik vind het wel lastig dat je altijd iemand anders hebt en dat je bij de bevalling ook geen bekend gezicht hebt. Zi je erg op tegen de bevalling? Koelen van de huid heb ik nog niet geprobeerd, ga ik zeker doen! Pff het niet slapen lijkt me ook verschrikkelijk. Begint nu bij mij ook dat ik veel wakker ben en minimaal 4 a 5 keer moet plassen. Overdag op de bank liggen is soms ook lastig omdat m'n onderrug zo'n pijn doet en ik van gekkigheid niet weet hoe ik moet zitten. ..

2 jaar geleden

Hier 34+5 van een tweeling. Ik ga fluitend door de zwangerschap dus dat is heel fijn. Pas vanaf 28 weken werd het zwaarder en nu ik echt richting de eindsprint ga, wordt het buik technisch oncomfortabel en zwaar. Ben niet zo groot en fors dus zeul 12 kilo mee aan de voorkant. Ik eet overigens niet anders of meer dan voor m’n zwangerschap. Tot vorige week was ik actief met bewegen, nu wordt m’n lijf moe. Zolang je geen kwaaltjes of lichamelijk ongemak hebt, is de zwangerschap prima te doen en heel bijzonder.

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Oh jeetje dat klinkt idd wel heel zwaar allemaal! Wel heel fijn dat je zo g ...
Klopt, aan de ene kant is de controle fijn, maar ook vermoeiend. Tot nu toe al zoveel verschillende gezichten gezien, maar over het algemeen is iedereen echt heel aardig en kundig. Hopelijk is een van mijn 'favoriete' gynaecologen bij de bevalling! Ik ben best rustig met het oog op de bevalling, vertrouw erop dat ik in goede handen ben en laat het allemaal maar op me af komen. Ben benieuwd om de kindjes te ontmoeten! We weten de geslachten niet, dus ook nog een leuke verrassing! Ja die pijn is herkenbaar, ik ga tegenwoordig elke middag even in bed liggen. Heb zo'n groot zwangerschapskussen en die ondersteund mijn buik en rug fijn!

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Gefeliciteerd met je 2 kleintjes! Tja waar moet ik beginnen...gewoon zoveel ...
Dank je wel! Ja ik snap het helemaal. Ik moet zeggen dat ik t/m de 30e week een heel voorspoedige zwangerschap heb gehad, behalve veel rug en bekkenpijn. Neem vooral veel rust de laatste weken want je lichaam heeft het echt zwaar. Daarna kreeg ik klachten als heel veel vocht in mijn voeten en hoge bloeddruk en bleek ik een zwangerschapsvergiftiging te hebben waardoor ik diezelfde avond al werd ingeleid (overigens wel met 37+2). 1 meisje is vaginaal geboren wat heel erg voorspoedig ging, en het andere meisje met spoedkeizersnede omdat ze dubbel lag. Herstel was daardoor zwaar en heel frustrerend omdat je twee kindjes hebt waar je niet helemaal zelf voor kan zorgen en afhankelijk bent van anderen. Wij hebben wel extra kraamzorg aangevraagd waar we zelf €12 per uur voor betaalden omdat we nog 5 dagen in het ziekenhuis moesten blijven en die uren er natuurlijk al afgaan. De eerste maand was echt super zwaar vond ik, omdat ze veel last hadden van krampjes en elke 3 uur gevoed moesten worden (de tijd tussen de voedingen wordt dan heel kort). Nu zijn ze 2 maandjes en gaat het echt super goed. Ze slapen meestal van 12:30-07:00 en slapen het meeste gedeelte van de dag ook. Ik geef kunstvoeding omdat ik borstvoeding heel zwaar vond ook icm het herstel van keizersnede. Wij hebben de baby brezza daarvoor en het scheelt zoveel tijd! Het maakt je flesjes goed op temperatuur en zonder lucht. Wat ik ook zou aanraden is echt hulp aan te nemen in het begin. Wij hebben de eerste 4-5 weken niet gekookt omdat onze familie en vrienden ons eten kwamen brengen en mijn schoonmoeder kwam ook af en toe bij ons slapen om ons te helpen (ook in de nacht). Het gaat je echt goed doen om af en toe even je rust te pakken. Wij willen ze niet van elkaar scheiden dus hebben ze de eerste weken samen in de co-sleeper laten slapen en ze slapen nu nog tussen ons in. We gaan wel langzamerhand proberen te af en toe in hun eigen bedje op onze kamer te laten slapen maar we proberen ze wel zo lang mogelijk samen te laten slapen. En wat geen overbodige luxe is, is een droger 😅 wij hebben echt zoveel was doordat ze redelijk veel spugen dat het soms moeilijk bij te houden is. Als je vragen hebt laat maar weten! En veel succes met je zwangerschap 🤗

2 jaar geleden

Hey! Ik ben op 29 augustus bevallen van twee hele knappe jongens 😍 Ook mij eerste kindjes, ze zijn met 33+1 geboren en nog 4 weken op de neo gebleven. Ze hebben hun parcours daar heel goed afgelegd en doen het nog steeds schitterend! Bij mij was het een keizersnede, beide lagen in stuit. Maar mijn water was ook spontaan gebroken en de weeën kwamen snel aanzetten. Mijn buik was ook heel erg gespannen en er was gewoon geen plaats meer. Ik was bang dat het na de geboorte heel lang ging duren voor ik mijn kindjes kon zien, maar na een half uur werd ik in mijn bed de neonatologie binnengerold. Het heeft wel een paar dagen geduurd voor ik ze vast mocht houden. Mijn zwangerschap vond ik wel lastig, moeite met slapen, ademen ging niet zo lekker, heel misselijk voortdurend en toch een onzekerheid over hoe alles verder zou lopen.. Het is toch wel een beetje een ritme zoeken en de handigheid vinden om twee schurkjes te verzorgen en te entertainen. mijn man werkt heel veel en ik sta er het grootste deel van de tijd alleen voor. Neem wel hulp waar je kan, bijna iedereen vindt het fijn te helpen baby's verzorgen of eens te gaan wandelen. Voor de rest eten aan huis laten leveren, want een techniek om met 2 baby's boodschappen te doen heb ik nog niet gevonden! Ik geef momenteel nog volledig bv, loopt helemaal lekker. En zolang het gaat blijf ik dat graag doen (momenteel hang ik live met twee hongerige baby's aan mijn borsten 😂). Het duurde even voor ik er handig in werd, maar ik leg ze nu gewoon samen aan, met behulp van een tweelingvoedingskussen, het gaat snel (35min/voeding) en ik moet niet naar beneden flessen gaan warmen en uitwassen 🥳. Het is allemaal wat hectischer dan 1 baby (denk ik, het zijn mijn eerste), maar zo speciaal! Om die twee paar oogjes een hele dag naar mij te zien kijken, en het privilege dat ik voor 2 mensjes hun favoriete persoon ter wereld mag zijn, wauw hoor!

2 jaar geleden

Reactie op Poppetje1990

Gefeliciteerd met je 2 kleine meisjes! Mag ik vragen waarom het een keizers ...
Keizersnede was op aanraden van de gynaecoloog (met 30 jr ervaring) Hij vindt het risico voor het tweede kindje op zuurstoftekort te groot na de geboorte van kindje 1. En omdat dit onze enige kindjes blijven en ik niet meer moet bevallen werd dit aangeraden. Herstel en pijn vond ik meevallen, wel wilt mijn diastase nog altijd niet weg en lijk ik nog 5 maanden zwanger😱

2 jaar geleden

Wat fijn dat dit topic bestaat! Ik lees graag met jullie mee ☺️ Ik snap je spanning helemaal! Ik ben momenteel zelf ook zwanger van een eeneiige tweeling (14 weken) en dit is mijn eerste zwangerschap. Ik heb zo veel vragen/onzekerheid maar er is zo weinig bekend. Fijn dat jullie je ervaringen willen delen ☺️