21 Reacties

één jaar geleden

Hier ook vliegangst, irreël ja... Maar ja, wat doe je eraan. Ik vlieg gewoon niet 😉. Ik zou proberen je niet druk te maken om het stressen. Als je namelijk gaat stressen of alle stress tijdens het vliegen misschien niet goed is voor de baby heb je veel langer en meer stress dan als je alleen stresst tijdens de vlucht. Snap je wat ik bedoel? Accepteer dat je stress gaat ervaren tijdens de vlucht en laat dat gebeuren. Het is een overzichtelijk tijdsbestek, alles in aanloop naar de vlucht maakt juist dat het veel langer invloed heeft. Als het helpt dan zijn er online 'cursussen' voor mensen met vliegangst. Maar als dat alleen maar stress oplevert zou ik dat niet doen. Voor wat betreft voedselvergiftiging, dit is eigenlijk alleen maar vervelend voor jou. Alleen toxoplasmose en listeria moet je op letten. Maar dat moet hier ook. Eet geen fruit of salade die je niet zelf hebt gewassen en alle andere leefregels rondom Listeria en toxoplasmose. Verder kan een 'gewone' voedselvergiftiging voor jouw kleine geen kwaad. Succes! Probeer te genieten!

één jaar geleden

Goedemorgen, Ik heb ook vliegangst gehad. Ik besefte later dat de angst kwam omdat ik dagen van tevoren zat te stressen als het eenmaal zo ver was had ik stress kortademigheid etc. Ik ben toen naar de ha geweest voor oxazepam. Ik mocht 3 x een halfje maar had na een tijd genoeg aan 1 x een kwart ik creërde een soort placebo effect waar ik rustig van werd. Inderdaad nu je zwanger bent mag je dit volgens mij niet slikken toch vraag ik me af of je geen advies kan inwinnen bij de ha voor iets wat wel veilig is voor jou en je kindje? Zo niet en je moet het “natuurlijk” doen dan moet je inderdaad vasthouden aan de helpende gedachtes; ik ga vliegen met een veilige maatschappij, elke dag vliegen …. zoveel mensen, de mensen die een vliegtuig besturen zijn professionals, doen dit al heel lang en zijn onder strenge omstandigheden opgeleid, het is zomer en lekker weer dus nog minder kans op belemmeringen, turbulentie is eigenlijk net als een hobbeltje waar ik overheen rijd als ik in de auto zit (alleen “rij” ik nu over een wolkje heen en niet een hobbel), het is zoveel veiliger dan een auto nu in een auto ik niet weet wat de andere bestuurders doen etc. bij een vliegtuig kan ik daar 100% op vertrouwen. Klinkt soms misschien suf maar gaf mij rust. Daarnaast download ontspannende muziek en hou lekker je oordoppen in als het nodig is. PS ik heb geen vliegangst meer door vaak te gaan en steeds een “pilletje” op zak te hebben vertrouwde ik steeds meer in mezelf en de rust. Ten aanzien van eten/voedselvergiftiging; even puzzelen maar ga gewoon voor fleswater en eet eten wat veilig is. Laat salades gewoon voor nu staan als het je spanning geeft, dit is de spanning niet waard. Zit je in een hotel of appartement? Als je in een appartement zit was lekker je fruit en groenten in fleswater en kom zo aan je vitamines. Zit je in een hotel? Vraag of neem iets mee van het buffet van fruit naar je kamer en eet het gedurende de dag op als je het zelf hebt gewassen. Lijkt misschien overdreven maar mocht dit jou een fijn gevoel geven doe het dan lekker. Derde vraag; er gebeurt niets maar ga met een gerust gevoel op reis door te kijken waar een arts en ziekenhuis in de buurt zit. Neem je “boekje” van de verloskundige mee waarin je bloeddruk staat etc. nu je dit vast niet uit je hoofd kent. Ik ben meerdere keren geweest ook er is niets gebeurd. Heerlijk lekker relaxen in Griekenland! Heel veel plezier meid!

één jaar geleden

Ohja, ook niet onbelangrijk, als het je lukt om stress vooraf los te laten dan kan je hopelijk wel goed slapen. Als je uitgerust bent kan je ook dingen nuchter bekijken, probeer als het niet meer lukt om helemaal rustig te worden tijdens het vliegen, in ieder geval die dagen ervoor dat je thuis bent rustig te zijn.

één jaar geleden

Goedemorgen, Ik heb ook vliegangst gehad. Ik besefte later dat de angst kw ...
dankjewel voor je reactie! Dit stelt heeel erg gerust! Ik had nog niet eens gedacht aan muziek in doen ( ik zit altijd zo op te letten op de stewardessen en mn man mag dan ook absoluut niet tegen me praten 'want ik moet me concentreren' hhaha - misschien is oortjes in doen met rustige muziek wel de beste afleiding. Ik ga het zeker proberen. En de tips voor fruit wassen in fleswater is ook echt fijn, ik zat al te bedenken hoe ik mn vitaminen binnen krijg zonder fruit te eten. Lijkt wel of ik niet eens meer logisch kan nadenken door mijn gestress haha ;) Thanks nogmaals voor de tips!

één jaar geleden

Reactie op NIEUWENAAM

Hier ook vliegangst, irreël ja... Maar ja, wat doe je eraan. Ik vlieg gewoo ...
Dankjewel! Dat wist ik niet eens, k dacht dat eventuele voedselvergifiting sowieso heel gevaarlijk zou zijn voor de baby. Nu let ik altijd wel enorm op wat ik eet en dat zal ik in Griekenland ook doen dus hopelijk is het niet aan de orde. En die stress en zenuwen accepteren is ook een goede. Nu probeer ik het steeds te blokkeren in mijn hoofd en dan komt het straks met het vliegen waarschijnlijk 3x zo erg uit. Fijne tip!

één jaar geleden

Ik kom net terug van Kreta. Met 26 weken heen en met 27 weken terug. Vond het een verademing hoe er met zwangere dames wordt omgegaan. Zonder te vragen een extra kussentje op je stoel. Eten is totaal geen probleem, als je twijfelt en je zegt zwanger te zijn zijn ze alert. De feta kaas kan je makkelijk herkennen en overslaan. Water uit de kraan sowieso niet drinken, dus alles uit flessen. Doet de eigen bevolking ook.. Ik heb ook veel en snel last van harde buiken gehad. Maar met vliegen helemaal niks.. Ik hoop dat je het zo'n relaxte vakantie hebt als ik!!💗

één jaar geleden

Ik hou ook totaaal niet van vliegen, maar ja, als je het niet doet kom je nergens. Wat ik altijd doe ik zorgen dat ik bij het raam zit en van het mooie uitzicht kan genieten, muziekje op, boekje mee, man naast me die me wel weet af te leiden en te kalmeren. Ook kijk ik altijd naar de stewardessen; zolang zijn rustig aan het werk zijn zal er wel niks aan de hand zijn😆 En idd, accepteer je angst. Het is ok, je bent niet de enige. Het is heel vervelend, maar de kans dat er ook maar iets gebeurt is zo ontzettend klein! En als je er eenmaal bent, kan je heerlijk genieten van een fijne vakantie, dat is helemaal die vliegreis waard 😏 Succes en fijne vakantie!

één jaar geleden

Misschien kan de suprimal (of emesafene) proberen in te nemen. Ik gebruik het voor de misselijkheid en merk dat ik er ook echt wel meer suf van wordt. Zoals bij veel antihistaminica zo is. Het is veilig in de zwangerschap want wordt voorgeschreven voor zwangerschapsmisselijkheid. Het werk niet zo versuffend als oxazepam maar wie weet helpt het (idee) je. Pilletje werkt 8 uur. Je kan het zonder recept krijgen bij de apotheek, kost ongeveer 4-5 euro voor 10 pillen. Werkzame stof is meclozine. Hopelijk heb je een fijne vakantie!

één jaar geleden

Ik begrijp niet zo goed waarom je daar op vakantie gaat als het blijkbaar zoveel stress oplevert

één jaar geleden

Ik kom al jaren in Griekenland en heb er nog nooit een voedselvergiftiging opgelopen. Zou wel het kraanwater vermijden en ook ijsblokjes weigeren. Het kraanwater is daar prima en ook goed betaalbaar. Tips voor vliegen heb ik niet, ik vind vliegen fantastisch. Vind het eerder nogal wat dat je jezelf die ellende aandoet als je zo angstig bent 😬

één jaar geleden

Ik begrijp niet zo goed waarom je daar op vakantie gaat als het blijkbaar z ...
We worden mee op vakantie genomen door schoonouders die alles ook betalen, dat is de enige reden dat ik geen nee durfde te zeggen - al heb ik dat wel echt lang overwogen😅 Ik zou nu zelf absoluut niet gaan vliegen - en als ik met alleen mn man ga is dat max één keer in de 2 jaar omdat het me zoveel gedoe oplevert haha

één jaar geleden

Reactie op anoukje1993

Misschien kan de suprimal (of emesafene) proberen in te nemen. Ik gebruik h ...
dankje! Daar ga ik me eens even in verdiepen. Zo lang het veilig is tijdens de zwangerschap overweeg ik alles haha

één jaar geleden

Zelf net terug van vakantie in Griekenland en wij hebben genoten. Waar wij waren stond op alle menukaarten een goede vertaling in het Engels. Daarnaast heb ik gewoon aangegeven dat ik zwanger ben, en daar hielden ze netjes rekening mee. Ik heb souflaki gegeten en gebakken zalm enz. Lekker van genieten. Je vligangst kan ik je helaas niet mee helpen. Want hier heb ik geen last van. Fijne vakantie!

één jaar geleden

De kans op neerstorten is enorm klein, ik lees dat je dat zelf ook relativeert, goedzo! Om het voor je in perspectief te plaatsen; na de lift is een vliegtuig het veiligste vervoersmiddel. Dan over het eten. Ik ben nu in Griekenland en je kan hier echt enorm veel eten. Nu maak ik me ook niet teveel zorgen en eet gewoon kaas enzovoorts zonder navraag te doen of het gepasteuriseerd is. maar daar kan je eventueel meer op letten als je dat fijn vind. Ben je bang voor voedselvergiftiging dan kan je evt rauwe groenten laten staan. Verder liever flessenwater dan kraanwater maar volgens mij heeft dat meer te maken met smaak.

één jaar geleden

Oh en als er wat gebeurt; hier zijn ook artsen en worden ook baby’s geboren elke dag. Dan bel je gewoon de vk thuis of desnoods de alarmcentrale om te overleggen wat te doen.

één jaar geleden

Reactie op LoulouK

dankje! Daar ga ik me eens even in verdiepen. Zo lang het veilig is tijdens ...
Ja is echt veilig! Ik heb het via de huisarts gekregen je gebruik het al een hele tijd tegen de misselijkheid. :)

één jaar geleden

Reactie op Soniya

Ik kom net terug van Kreta. Met 26 weken heen en met 27 weken terug. Vond h ...
Heb je dit op voorhand gemeld dat je zwanger bent aan de vliegtuigmaatschappij?

één jaar geleden

De kans dat je een auto ongeluk krijgt is groter dan dat het vliegtuig neerstort. Maar dat terzijde, angst is angst. Mijn tip voor een relaxte vakantie: vlieg niet. Ga ergens heen wat je makkelijk kan bereiken met de auto en waar je je wel fijn voelt (ook kwa eten). 😊 Van vakantie hoor je te ontspannend, niet gestresst te worden!

één jaar geleden

Hi, ik had ook vliegangst en heb het overwonnen door een boek te lezen! Therapie hielp helaas niet.. ik zou zeker het boekje ‘Over Vliegangst’ van Lucas van Gerwen lezen voor de vakantie. Hierdoor ben ik vorig jaar naar Curaçao geweest en nu met 25 weken zwangerschap zit ik op Sardinië☀️ Maak de vakantie zo ontspannen mogelijk en eet waar jij je goed bij voelt. Vakantie is heeel goed voor jouw en de baby 🙏🏼

één jaar geleden

Reactie op Alleenmaarliefde

De kans dat je een auto ongeluk krijgt is groter dan dat het vliegtuig nee ...
Ja dat dacht ik ook, waarom juist nu een vliegvakantie opzoeken?? Lijkt me niet handig als je zo paniekerig bent...