6 Reacties

13 dagen geleden

Wat vervelend om te horen en ook schrikken lijkt me! Zelf geen ervaring mee, bij mijn eerste zwangerschap heb ik dit ook pas ontwikkeld met 38 weken, dus gelukkig laat in de zwangerschap. Heel erg bang het nu eerder te ontwikkelen. Hoe zijn ze er bij jou achtergekomen als ik vragen mag? Heel veel liefs! Hopelijk verloopt je zwangerschap verder goed 💕

13 dagen geleden

Reactie op Kelly1997

Wat vervelend om te horen en ook schrikken lijkt me! Zelf geen ervaring mee ...
Jaa zeker schrikken, bij mijn vorige zwangerschap ben ik erdoor ingeleid en in een medische loop beland wat ik dit keer echt niet wou maar helaas.. İk kreeg eigenlijk weer jeuk aan mijn handpalmen en voeten en toen wist ik al het is weer raak maar ik wachtte het gewoon af. Toen werd het steeds erger, heb ik het bij de verloskundige neergelegd. Moet zeggen ze waren wel sceptisch omdat het gewoon bijna niet zo vroeg voorkomt, ook in het ziekenhuis vroegen ze nog; weetje zeker dat je je hiervoor wilt laten testen, de kans is echt klein. Maar ik wist het gewoon.. toen bloed laten afnemen en gisteren bericht gehad. Moet nu om de 2 weken naar het ziekenhuis om bloed te laten prikken om mijn waardes in de gaten te houden maar ik vind het wel echt heel eng 😞.

13 dagen geleden

Hoi! Ik heb 3 kids waarvan 2 met een zwangerschap met cholestase..bij mijn middelste (1e keer cholestase) kwam ik er pas met 32 weken achter en heeft niks meer geholpen. Ze hebben haar met 37 precies via een ballon gehaald. Met de tweede heel goed en vroeg gemonitord en was het al vanaf 20 weken zichtbaar. Gelijk op goede medicatie gezet, veel controles, elke 2 weken bloedprikken en veel tubes met menthol crème ingeslagen. Ondanks het protocol om hem met 39 weken te halen (ipv met 37 weken zoals bij mijn middelste), kwam hij zelf met 38+5 ter wereld. Ik had veel minder jeuk en andere klachten dan daarvoor, dus ben alleen maar dankbaar dat ze het dit keer in zo'n vroeg stadium herkende en ik meer wist waar ik aan toe was.. sterkte met alles (vooral de jeuk) en vertrouwen op de artsen..en die extra exho's gaven mij vooral meer enthousiasme 🙏🏼💪🏼

13 dagen geleden

Reactie op Jovik

Hoi! Ik heb 3 kids waarvan 2 met een zwangerschap met cholestase..bij mijn ...
Hielpen de medicijnen tegen de jeuk of moest dat in combinatie met de creme? En je was vanaf toen medisch toch? Dus je eigen vk kon je laten gaan?..

13 dagen geleden

Reactie op dimple

Jaa zeker schrikken, bij mijn vorige zwangerschap ben ik erdoor ingeleid en ...
Fijn dat je nu goed in de gaten wordt gehouden en ze er in ieder geval op tijd bij zijn, zodat ze het kunnen monitoren. Die medische molen ingaan is niet fijn, kan me helemaal voorstellen dat je een bevalling/zwangerschap nu juist natuurlijk wil laten verlopen (tenminste zo voel ik het nu heel erg, destijds ook ingeleid). Moest je vanuit jouw verloskundige geen ascal gaan slikken? Deze medicatie slik ik nu, om hopelijk een zwangerschapscholestase te voorkomen.

13 dagen geleden

Reactie op Kelly1997

Fijn dat je nu goed in de gaten wordt gehouden en ze er in ieder geval op t ...
Nee ik had helaas geen ascal gekregen om het te voorkomen, wist ook niet dat dit gebruikelijk is 🥲.. Moet ook zeggen dat het zkh en vk er heel luchtig over waren en echt zeker wisten dat het zo vroeg geen cholestase was maar ik wou perse die bloedtest en toen kwam het uit van wel.. ik hoop dat jij het niet krijgt en dat de ascal helpt te voorkomen 🩷.