13 Reacties
4 jaar geleden
Het is even zoeken met zwangerschapsdiabetes. Je waardes kunnen omhoog vliegen van producten waar je het niet van verwacht. Heb je misschien nog iets anders gegeten of misschien zit het in het beleg oid. Volkorenbrood kon ik bijv prima hebben maar een volkomen pistolet weer niet, blijkt toch een heel andere samenstelling te zijn. Het is in het begin echt uitproberen en prikken om uit te vinden wat wel en niet kan helaas ..
4 jaar geleden
Dat is echt even zoeken en proberen helaas.
Volkoren brood kon ik ook niet tegen, suikers gingen door het plafond. Volkoren crackers gingen bij mij juist wel heel goed.
Volkoren pasta ging bijvoorbeeld ook heel goed maar Volkoren wraps was een no go.
Geef jezelf ook even de tijd om voor jezelf uit te zoeken wat wel en niet werkt.
4 jaar geleden
Misschien handig om te weten dat de term 'volkoren' alleen beschermd is als het om brood (en daarbij, gewoon brood) gaat. Bij alle andere voedingsmiddelen, zoals beschuit, koekjes, rijst, etc. zijn er geen regels over hoeveel volkoren meel daadwerkelijk gebruikt moet zijn om het op het etiket te mogen zetten. Volkoren beschuit bijvoorbeeld kan dus van alles zijn.
Dus advies om volkoren producten te eten is een beetje vaag...
4 jaar geleden
Ik kreeg tijdens mijn zwangerschap ook te horen dat voeding een groot onderdeel kan zijn, maar dat hormonen ook van invloed zijn op het suikergehalte. Had het soms dat ik in de ochtend drie boterhammen met kip at en ik deiddag twee boterhammen met kip...
Was mijn bloedsuiker in de ochtend prima en in de middag te hoog terwijl ik niks anders gegeten of gedronken had meer
4 jaar geleden
zoals ze zeggen is het idd zoeken. Ik kreeg ook te horen dat ik zwangerschapsdiabetes heb. Ik moet 4x per dag prikken om mijn waardes te meten. Als ik volkoren brood at schoot mijn waardes de lucht in. Bij Volkoren crackers bleef mijn waarde gewoon goed. Dusja hoe hard ik ook verlang naar een goed broodje met pindakaas en confituur gaan we dat even moeten laten staan. Ik eet na mijn avondmaaltijd niks meer, ik drink wel veel water. Ondanks dat ik niks meer at had ik id ochtend op een nuchter maag een licht verstoorde waarde. Meestal zit m tussen de 93-95 terwijl het volgens de boekjes onder de 90 moet staan. Een uur na mijn maaltijden is mijn suiker wel gewoon stabiel. De diabetesdokter wou me toch insuline geven omdat ik smorgens een “verstoorde” waarde heb. Ik heb dit dan ook per direct geweigerd. Wat voor zin heeft het om te spuiten als mijn waardes doorheen de dag goed zijn? Mijn huisdokter vond het ook onnodig om insuline te spuiten. Pas je voeding aan maar gebruik aub ook uw goed verstand en laat je niet zomaar dingen aanspreken. Vermijd snelle suikers zoals frisdranken, snoep, chocolade etc.
4 jaar geleden
Het gaat eigenlijk niet alleen om het dieet, maar ook om je beweging. Dus loop 3x per dag 15-30 minuten, of ander soort beweging.
Ipv 3 boterhammen kun je ook 1 doen en 2 volkoren knäckebröd ofzo. Water of thee drinken. 2 uur tussen je maaltijd en een tussendoortje houden.
Eet een keer een salade als lunch of bak een ei.
Voor je nuchtere waarde kun je ook na het avondeten nog een korte wandeling maken.
4 jaar geleden
Reactie op smurf kim
Nou ik heb alleen het brood vandaag aangepast van lichtbruin naar volkoren ...
Ik ben samen met een diëtist op zoek gegaan naar wat voor mij werkte. Zoals anderen ook zeggen gaat het niet alleen om suiker maar ook om hormonen en beweging is erg belangrijk. Maar je schrijft dat je eerst twee weken moet prikken om te kijken wat er gebeurt. Zo kun je dus uitvinden waar je waarden van omhoog schieten. Mochten je waarden hoog blijven zul je over twee weken wel een dieet mee krijgen. Even goed in kaart brengen deze twee weken en dan weer verder zien :-)
4 jaar geleden
Hoiii… ik ben nu bijna 39 weken en volg nu twee weken een dieet voor zwangerschapsdiabetes.. ik eet overdag vooral koolhydraat verlaagd brood van de bakker of AH met kaas of vleeswaren, kwark zonder suikers en koolhydraten, gekookte of gebakken eieren, twee stuks fruit en noten. In de avond kwa avondeten ben ik vooral nog zoekende en schiet mijn suiker steeds omhoog. Probeer vooral zoete aardappel, volkoren pasta, zilvervliesrijst en veel groente te eten. En natuurlijk een stukje vlees zoals kipfilet. Ik drink vooral water en thee en soms een glaasje crystal clear.
Ik merk dat het eten op vaste tijdstippen en steeds kleine hoeveelheden eten voor mij helpt om mijn suiker laag te houden. Na het eten een wandeling kan ook veel goeds toen bij schommelingen.
Dit is wat voor mij werkt. Hoop dat je ook snel een ritme vind in wat je wel en niet kan eten. 😘














