77 Reacties
5 jaar geleden
Vorige week had ik aardappel spinazie en witvis gemaakt. Deze week broccoli met zoete aardappel
5 jaar geleden
Wat ik al heb gemaakt is
- bloemkool , broccoli, zoete aardappel
- broccoli macaroni
- aardappel broccoli , kip
- kip, wortel, rijst
- bloemkool, broccoli
Staan ook hele leuke recepten op smikkels.nl
5 jaar geleden
Tip; kookboek opperdepop. Een ah kookboek van ene paar jaar terug vol baby vriendelijke hapjes. Voor een paar euro te krijgen via marktplaats :-)
Verder hier gemaakt;
Appel/aardappel/witlof
Pompoen/zalm/aardappel
Bolognese voor baby’s - tomatenblokjes, wortel, bleekselderij, gehakt, basilicum en pasta
Aardaooek venkel en spruitjes
Bloemkool broccoli linzen
Linzen zalm worteltjes
5 jaar geleden
Reactie op Juffie
Het boek 'opperdepop ' is super leuk! Heeft de Albert Hein ooit uitgegeven. ...
Deze heb ik ook! Twee verschillende edities.. Staan inderdaad heel veel leuke (en makkelijke) recepten in 😀
5 jaar geleden
Ah leuk ik ga die bolognese binnenkort proberen voor mn zoontje!
Hier o.a. op het menu geweest:
Rijst, kip, wortel
Rijst, tomaat
Aubergine, appel, zoete aardappel
Zoete aardappel, pompoen, wortel
Zoete aardappel, broccoli, bloemkool
Jaa veel zoete aardappel haha maar hij is ook dol op pompoen en recept met aubergine was favo!
Het enige wat ie tot nu toe echt niet lekker vond is doperwten. Als iemand daar nog een leuk recept voor heeft? Om nog eens te proberen 😉
5 jaar geleden
Reactie op Ladydon
Pureer je het of kook je het en geef je het zeg maar als Ripley methode ofz ...
Ik gebruik precies hetzelfde apparaat als jou! Stomen en pureren dus! Ideaal ding. Alleen de kip koken in een pannetje.
5 jaar geleden
Reactie op Ladydon
De bloemkool, broccoli en linzen, mag ik vragen hoe je die maakt?
Mag altijd! Ik kook linzen, stoom de groente en pureer het dan tot de dikte die ik hebben wil. Wij hebben een keukenmachine dus daarmee hak je het meer dan dat je pureert dus zo kan ik de structuur bepalen. Ziet er vies bruin uit maar baby smikkelt ervan.
Ik hou overigens ongeveer de volgende verhouding aan:
Hapjes met vlees of vis;
25 gr vlees of vis
50 aardappel, granen of bonen
125 groenten
Vega:
25 gr bonen
50 gr aardappel of granen (rijst, pasta)
125 groente
Of 50 gr bonen of aardappel
150gr groenten
5 jaar geleden
Reactie op Shirley90
Ik doe mijn vlees ook gewoon mee in de stomer. Alles bij elkaar. Of zou dat ...
Doe ik ook hoor. Als alles maar gaar is geen probleem toch...
5 jaar geleden
Ik heb dit boek van een vriendin gekregen! Heel interessant, veel variatie ook!

VRIEND
5 jaar geleden
Reactie op itsxclaudia
Iemand nog een idee om te maken voor een hapje met pasta?
Pasta, tomaat en kalfsvlees?
Ik maak eigenlijk nooit 'recepten'. Ik smijt gewoon één soort groenten, één soort vlees en één soort koolhydraten bijeen et voila. Mijn zoontje vindt alles heerlijk 😃
5 jaar geleden
Reactie op Aardbeitje20
Pasta, tomaat en kalfsvlees?
Ik maak eigenlijk nooit 'recepten'. Ik smijt g ...
Ja ik zat ook aan tomaat te denken alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat aan moet pakken.
Koken en dan pureren? Heb namelijk ook ergens gelezen dat je het velletje van de tomaat eraf moet halen? 🤔
VRIEND
5 jaar geleden
Reactie op itsxclaudia
Ja ik zat ook aan tomaat te denken alleen weet ik niet zo goed hoe ik dat a ...
Voor tomaten maak ik een kruisje in het velletje. Dan doe ik die even (plusminus 1 minuut) in kokend water zodat het vel loslaat. Dan haal ik de zaadjes eruit. Het vruchtvlees stoom ik samen met patatjes en vlees/vis in de stoomkoker (ik heb zo'n babycook).















