6 Reacties

3 jaar geleden
Gekoeld bewaren
De meest voor de hand liggende plek om een gekookt ei te bewaren, is natuurlijk in de koelkast. In tegenstelling tot rauwe eieren (zonder schil), blijven gekookte eieren langer goed in de koelkast. Een gekookt ei in de schil kun je maximaal een week in de koelkast bewaren.
Als je het ei alvast wilt pellen en daarna in de koelkast wilt leggen, hebben we minder goed nieuws voor je. Gepelde eieren zijn namelijk van de beste kwaliteit als je ze meteen gebruikt. Ze zijn nog wel veilig om te eten, maar een stuk minder lekker. Je kan de schil er dus beter omheen laten.
Wat nou als je je ei invriest?
Hoe ideaal de vriezer ook is, voor een gekookt ei bewaren is het niet de beste plek. Het maakt het eiwit namelijk taai en waterig. Je kunt rauwe eieren wel in de vriezer bewaren, mits je ze scheidt of opklopt. Dit blijft dan ongeveer een jaar goed.
Bron: https://www.culy.nl/inspiratie/gekookt-ei-bewaren/

3 jaar geleden
Het kan wel maar het wordt er niet lekkerder van. Wat ook kan is 1x p/w eentje koken of bakken en daarna in de koelkast bewaren. Je hoeft niet elke dag ei te geven, totaal een half ei per week. Kan op 1 dag of bijv in 3x een beetje.