24 Reacties

2 jaar geleden

Hey Ik zou het liever niet in de diepvriezer zetten en gewoon elke dag vers koken voor je zoontje En als je het wilt opwarmen niet in de magnetron maar Op het vuur (water laten koken en opwarmen in het water )

2 jaar geleden

Oefenballen ik een ijsblokjesvorm met deksel. Gewoon sochtends er uit halen en dan opwarmen in de magnetron. Je kunt ze ook eerst invriezen in de vorm en daarna de blokjes in ziplockzakjes bewaren in de vriezer. Zodra ze porties gaan eten in kleine bakjes met deksel invriezen.

2 jaar geleden

Reactie op wb91

Oefenballen ik een ijsblokjesvorm met deksel. Gewoon sochtends er uit halen ...
Lees nu dat je fruit bedoelt. Dat maakte ik meestal vers. Banaantje prakken of appeltje raspen.

2 jaar geleden

Ik heb groenten en fruit gepureerd en in ijsblokjes vormpjes gedaan, ingevroren en uiteindelijk in een zakje. Mijn hele vriezer ligt nu vol met blokjes groenten en fruit. Het fruit haal ik eruit en laat ik op kamertemperatuur komen en groente verwarm ik in een bakje, die zet ik dan in een kommetje met heet water. Even roeren en het is zo warm. Mijn zoontje is 5 maanden en krijgt elke dag 2 blokjes fruit en 2 blokjes groenten. Met fruit zijn we gisteren begonnen, groenten doen we al een maandje en sinds gisteren meng ik 2 soorten groenten door elkaar. Dit gaat heel goed en ik vind het fijn dat er altijd is. Ook als mijn ouders oppassen is er gewoon vers eten voor hem

2 jaar geleden

Reactie op misoo19

Hey Ik zou het liever niet in de diepvriezer zetten en gewoon elke dag ve ...
Waarom niet in de vriezer? Ik ben daar ook mee begonnen, want elke dag vers maken is best wat gedoe. Voor zover ik weet is ingevroren net zo gezond als vers, toch? Groente vries ik dus in: als ik voor m'n eigen avondeten kook, kook ik extra groente mee en vries ik in ijsblokjes in, vervolgens in een zakje verzamelen. Fruit ga ik misschien wel vers doen, omdat daar minder bereiding aan vooraf gaat.

2 jaar geleden

Reactie op Bobbelt

Waarom niet in de vriezer? Ik ben daar ook mee begonnen, want elke dag vers ...
Dit vroeg ik mij ook af, elke dag vers koken zit er helaas niet in ivm werk etc 😝 Plus we eten ook wel eens pizza oid

2 jaar geleden

Reactie op misoo19

Hey Ik zou het liever niet in de diepvriezer zetten en gewoon elke dag ve ...
Zeeman heeft fijne ijsblokjesvormen met een siliconen onderkant waar je ze gemakkelijk uit kunt halen. ‘s Ochtends haal ik het groentehapje er uit, dan is het ‘s avonds ontdooid. Je kunt het gewoon in de vriezer doen. Wie heeft er nu tijd om elke dag vers te koken 😂. Zelf eten we ook vaak genoeg uit de vriezer, dus zou niet weten waarom onze kinderen niet. Toen de hapjes nog heel klein waren, warmden we het au bain Marie op, maar toen ze groter werden, deden we het gewoon in de magnetron. Ik deed niet al het fruit in de vriezer, banaan maakte ik bijvoorbeeld altijd vers. Maar op den duur als er gehele stukken fruit werden gegeten, vanaf een maand of 7/8 ofzo, dan maakte ik het ter plekke klaar. Mandarijntje/druiven/wat ook maar pureren met de staafmixer en wat granen erbij als het heel dun bleef. Mango en appel kookte ik vaak even van tevoren zodat het lekker zacht werd.

2 jaar geleden

Reactie op Bobbelt

Waarom niet in de vriezer? Ik ben daar ook mee begonnen, want elke dag vers ...
Ik vind (eigen mening) dat invriezen heel slecht is voor baby's (voor ons zelf ook) want het is niet vers de vitamine worden half gedood, ja oke dat neemt veel tijd in om elke dag te koken maar liever dit dan in gevroren groenten

2 jaar geleden

Zeeman heeft fijne ijsblokjesvormen met een siliconen onderkant waar je ze ...
Ik heb tijd om elke dag te koken😅 en ik zal altijd de groenten vers doen au bain marie ik ga nooit de groenten in vriezen dat is het slecht wat we kunnen doen (eigen mening)

2 jaar geleden

Oké! Iedereen zijn eigen mening natuurlijk en iedereen moet doen wat goed voelt!

2 jaar geleden

Ik maak meerdere porties op een dag en vries deze in. Zoals hierboven al eerder geschreven heeft Zeeman een hele fijne ijsblokjesvorm. Die gebruik ik zolang de hapjes nog maar uit een paar lepeltjes bestaan.

2 jaar geleden

Bij de zeeman hebben ze een ijsblokjes houder met siliconen onderkant en deksel. Daarin ga ik het invriezen

2 jaar geleden

Hoi, ik heb hapjes gemaakt volgens mama roos kookt. Dan stoom/ kook je zo’n 200/250 gram groenten, dit pureer je, dan een theelepeltje extra vierge olijfolie erdoor en in ijsblokjesvormen invriezen. Dan heb je meteen zo’n 20 blokjes. Bij paprika eerst het vel verwijderen voor het pureren. Avocado beter vers, was als puree uit vriezer geen succes. Pompoen en pastinaak waren hier een groot succes! Opwarmen: eerst laten ontdooien en dan 10 seconden op 750W. Veel plezier 😄

2 jaar geleden

Reactie op misoo19

Ik vind (eigen mening) dat invriezen heel slecht is voor baby's (voor ons z ...
Nee hoor, wat je zegt is niet juist en dat is niet alleen mijn eigen mening maar gebaseerd op feiten. Hoe kom je er bij dat vitamines voor de helft worden verloren? Diepvries groenten en fruit is over het algemeen even gezond of in sommige gevallen zelfs gezonder dan vers. Het is de beste manier om voedingsstoffen te conserveren, dus het is allesbehalve "heel slecht" voor een baby... Bron https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25526594/

2 jaar geleden

Reactie op misoo19

Ik heb tijd om elke dag te koken😅 en ik zal altijd de groenten vers doen a ...
Overdrijven is ook een vak 😂

2 jaar geleden

Reactie op Bobbelt

Waarom niet in de vriezer? Ik ben daar ook mee begonnen, want elke dag vers ...
Ja hoor, geen zorgen. Net zoals wij vaak genoeg ook uit de vriezer eten, kunnen we dat ook gewoon aan onze kinderen geven.

2 jaar geleden

Ik heb zo'n stomer/blender in 1 van Philips. Top ding! Groenten snijden, in dat ding met afgemeten hoeveelheid water en aanzetten. Gaat piepen als het klaar is en vervolgens blend je het ook daarin. Door het te stomen gaan er ook geen vitaminen verloren die bijv. als je het kookt vaak wel verloren gaan (als je het kookvocht met vitaminen weggooit). En idd zoals gezegd in ijsblokjes bakjes in de vriezer. Als ze bevroren zijn in zakjes labelen. Opwarmen doe ik nu in de flessenwarmer (au bain marie) in een fles. Gooi het daarna over in een bakje.

2 jaar geleden

Fruit maak ik om de dag en bewaar het in een bakje in de koelkast blijft 24 uur goed. Groente maak ik grote hoeveelheid in een keer en vries ik in in ijsblokjes houder. Groente: Courgette, wortel, pompoen, broccoli en boontjes Fruit: Peer, banaan, perzik en meloen

2 jaar geleden

Fruit maak ik wel vers. En dan vaak voor 2 dagen. Nu nog wel lastig, bij oudste deed ik vaak ook nog beetje op brood als over had. . Groente vries ik nu nog in met diepvries blokjes als die wat ouder is gewoon per portie in bakjes. En warmde ik in magnetron op. En tips voor makkelijke en lekkere recepten. De app van happje.nl Op insta ook leuk om te volgen.

2 jaar geleden

Bedankt allemaal voor de goede tips!!