8 Reacties
één maand geleden
Reactie op Fem1704
Nou ik las dat dus ook ergens haha, maar ik wil ze wokken dus dan zijn ze d ...
Ja precies! Als je dan het advies van de verloskundige zou volgen dan zou dat mogen. Durf het zelf alleen niet zo goed aan met de wisselende adviezen. Ga het toch nog eens een x navragen als ik daar ben.
één maand geleden
Dit heeft eigenlijk niks te maken met wel of niet voldoende verhit zijn, het gaat erom dat er in garnalen grote hoeveelheden kwik en dioxine zitten en dat dit schadelijk kan zijn wanneer je er te veel van binnen krijgt. Die stoffen blijven ook in de garnalen zitten na verhitting. Nu zal er natuurlijk na 1x garnalen erg weinig gebeuren, maar je kunt ze zeker niet te vaak eten.
één maand geleden
Voedingscentrum zegt:
Er zijn bepaalde soorten vis en schaal- en schelpdieren die je tijdens de zwangerschap beter niet of niet te vaak kunt eten. Dit vanwege verhoogde gehaltes schadelijke stoffen zoals dioxine, kwik of PFAS. Zo kun je makreel, paling, sardine, tonijn, krab of garnalen beter laten staan.
Nu is het natuurlijk je eigen keus wat je wel en niet neemt
De een is heel erg voorzichtig en zit die paar weken uit.
En de ander durft het wel aan.
Volg je gevoel