(Snel) Zwanger na GBP

Ietjevb
2 jaar geleden
Volgen
Hoi allemaal. Afgelopen juni heb ik een Gastric Bypass gehad. (Maagverkleining) Ik mocht eigenlijk het eerste jaar niet zwanger worden maar het is toch door de anticonceptie heen gebeurt. Zijn er hier meer vrouwen die dat hebben (gehad)? Ik ben er dolblij mee maar toch ook wel bezorgd.. Ik ben trouwens bijna 9 weken. Donderdag heb ik mn eerste echo en ben er echt zenuwachtig voor. Kheb 2x eerder al een miskraam gehad en alles komt weer naar boven met deze zwangerschap. Ik ben al wel verder dan de eerste 2 zwangerschappen (beide met 7 weken het kindje verloren) dus dat geeft wel n beetje moed.
Reageer
Typ hier je reactie
3 reacties
Noor226
2 jaar geleden
Orale anticonceptie is minder betrouwbaar na een gastric bypass. Daar had je arts je over moeteb adviseren. Geef je zwangerschap tijdig door aan je arts en je dietiste, want een zwangerschap in het eerste jaar na je ingreep kan risicovol zijn. Dus vaker vitaminecontroles etc. Maar bovenal gefeliciteerd!
3Boysmom
één jaar geleden
Jaa klopt de orale pil is niet betrouwbaar na deze ingreep. Niet heel gek dat je zwanger bent geraakt. Gefeliciteerd
KleineD
één jaar geleden
Bij mij is de operatie net een jaar geleden geweest toen ik zwanger werd. Zoals de rest zegt, pil werkt idd niet meer, werkt met vertraagde werking en tegen die tijd, is het al uit ons systeem.. Momenteel ben ik 12weken