22 Reacties
4 jaar geleden
Reactie op famkke
Zit rauwe ei in, maar wordt wel een beetje verhit. Vandaar m’n vraag 🙈
Oh hahaha ik wist niet dat het niet mocht. Ik heb eigenlijk geen idee
4 jaar geleden
Nou, ik heb er ook al weken zin in en durfde 't niet.
Maar ik las dat de kans op salmonella door ei maar 1/20.000 is. En dan is het niet eens schadelijk voor de baby, maar je kan er zelf ziek van worden.
Door verse eieren te gebruiken, ze in de koelkast te bewaren even de schaal even schoon te maken voordat je ze breekt, wordt de kans nog kleiner.
Plus als ik het maak, doe ik het eimengsel bij de pasta en dan roer ik het nog door de pan tot het ei gestold is.
Dus ik heb me al voorgenomen dat ik het volgende week lekker ga maken😍
4 jaar geleden
https://www.pasta-carbonara.info/pasta-carbonara-zonder-ei/
Deze smaakt heel lekker! Zonder ei
4 jaar geleden
De carbonara saus uit de supermarkt mag je eten. Dat is eigenlijk geen echte carbonara.
Carbonara maak je door spek te bakken, spaghetti erbij te doen en dan eidooier. In restaurants gebruiken ze heel vaak eidooier uit een pak. Deze is al gepasteuriseerd. Als je het heel graag wil eten zou ik hem gewoon iets langer garen. Je pan is over de 100 graden. Als je je spaghetti zo uit het kokende water bij je spek gooit en je doet het eidooier erbij heb je zo die benodigde 75 graden bereikt om listeria te doden.
Eet smakelijk 🍝
4 jaar geleden
Bij de makro hebben ze ook gepasteuriseerde eiwit bedenk ik me net. Weet alleen niet of ze dit ook gewoon bij de super hebben.
4 jaar geleden
Reactie op Cline--
Ook al op restaurant gegeten hoor 🤭 ik vraag dan wel of ze het rauwe ei er ...
Meeste restaurant gebruiken gepasteuriseerde eieren, deze zijn veilig te eten. Wel vraag ik het voor de zekerheid altijd na of ze gepasteuriseerd of rauwe eieren gebruiken bij bepaalde gerechten.
De tapas kaart voor zwangeren bij 't zusje klopt bijvoorbeeld ook niet helemaal ( staan nog heel veel gerechtjes op waar alcohol in verwerkt is) die neem ik dan voor de zekerheid niet ondanks dat ze verhit zijn
4 jaar geleden
Super lieve reacties en ik snap dat het met een pakje/kant-en-klare saus wel mag, maar dat is geen echte carbonara. Verder durf ik het niet aan, omdat de ei helemaal niet zo verhit wordt als iedereen denkt of zegt, je laat de pasta namelijk nauwelijks stollen als je het maakt. Ik wacht nog vraag even 8 weken en dan maak ik het meteen 😎 toch bedankt voor de reacties!
4 jaar geleden
Reactie op famkke
Super lieve reacties en ik snap dat het met een pakje/kant-en-klare saus we ...
Ik heb het laatst gemaakt en heb toch maar doorgevoerd tot het ei wél helemaal gestold was. Werd het iets droger van maar nog steeds heel lekker. Beetje extra bakvet van m'n spek doorheen geroerd🙈














