15 Reacties

6 maanden geleden

Eerst even uitzoeken hoe die gemaakt is denk ik, verder kun je toch niks meer doen want je hebt het al gegeten. Probeer je er niet te druk over te maken, een keertje kan het gebeuren en zal het wel goed gaan😊

6 maanden geleden

Rauwe eieren zijn alleen voor jou een risico, maar niet voor de baby, is wat ik begreep van de verloskundige en voedingscentrum (zwangerhap). Zal het even opzoeken

6 maanden geleden

Je mag geen rauw ei eten omdat er een KANS is dat er een schadelijke bacterie in zit die MOGELIJK schade kan toebrengen aan het kindje in je baarmoeder. Het wordt afgeraden voor zwangere vrouwen om dit te eten omdat elke kans dat er iets mis kan gaan met je baby een te grote kan is. Maar realistisch gezien gaat er waarschijnlijk helemaal niks gebeuren. Geen zorgen, kan een keer gebeuren en je hebt ECHT heel veel pech als er nu iets niet okay is.

6 maanden geleden

Hopelijk neemt dit je bezorgdheid wat weg

6 maanden geleden

Reactie op RomantischeWind081039

Rauwe eieren zijn alleen voor jou een risico, maar niet voor de baby, is wa ...
Wanneer een zwangere vrouw een (voedsel)infectie krijgt is dit gevaarlijk voor de baby. Ik denk dat dat is waar schrijfster zich druk om maakt. Gelukkig is de kans heel klein, en meestal worden dit soort producten in de supermarkt met gepasteuriseerde eigen gemaakt

6 maanden geleden

Reactie op Ceri1999

Wanneer een zwangere vrouw een (voedsel)infectie krijgt is dit gevaarlijk v ...
*eieren

6 maanden geleden

Reactie op Ceri1999

Wanneer een zwangere vrouw een (voedsel)infectie krijgt is dit gevaarlijk v ...
Ik dacht dat ze bedoelde dat het direct gevaarlijk zou zijn voor de baby, dus vandaar. En met een voedselinfectie is er wel een risico, maar zeer klein (vooral vochtverlies dacht ik)

6 maanden geleden

Reactie op Ceri1999

Wanneer een zwangere vrouw een (voedsel)infectie krijgt is dit gevaarlijk v ...
Ja klopt inderdaad.. dit gebakje is van de patisserie

6 maanden geleden

Ik heb vorige week ook een bavarois gegeten, wizt niet dat dit niet mocht🙈

6 maanden geleden

Dank voor jullie support en reacties! Ik heb even met de patisserie gebeld en ze gaven aan dat zeer gepasteuriseerde eieren werken. Dus gelukkig niks aan de hand in dit geval!

6 maanden geleden

Reactie op FlowerGirl2025

Dank voor jullie support en reacties! Ik heb even met de patisserie gebeld ...
*zeer = ze alleen met

6 maanden geleden

Bavaroise is eigenlijk hetzelfde als roomijs. Het is letterlijk stilstaand ijs. Roomijs wordt al draaiend ingevroren en bavaroise niet. Als je dit maakt “verwarm” je de eieren wel. Dus je zou bij wijzen van spreken ook geen roomijs mogen eten.

6 maanden geleden

Reactie op Sjakie88

Bavaroise is eigenlijk hetzelfde als roomijs. Het is letterlijk stilstaand ...
Dat is parfait geloof ik🙈

6 maanden geleden

Ohh oeps ik had van t weekend die 3 voor 5 euro bakjes bavarios van de Jumbo gehaald en alledrie opgegeten 😅😅😅 ik had geen idee dat t niet mocht🫢🫠

6 maanden geleden

Reactie op Rachel123456

Dat is parfait geloof ik🙈
Oh je hebt gelijk! Bavaroise is met gelatine!! Maar dan is het goedje helemaal opgewarmd 😉