12 Reacties

2 maanden geleden

Ik heb t boek buskruit met muisjes gelezen staat ook echt heel veel info in over je zwamgerschap en daarna ook over borstvoeding.

2 maanden geleden

Geen flesjes en poedermelk in huis halen ‘voor het geval dat’.

2 maanden geleden

De meest simpele tip: Baby vraagt; jij produceert. Baby vraagt minder; jij produceert minder. Daarbij onthouden: het lichaam is geen robot dat met een druk op de knop levert; daar gaan 2-3 (zware, onzekere) dagen overheen waarbij de baby huilt omdat het of te kort aan melk heeft of de melk teveel is/te hard stroomt. Dus je bent moe en dan komen er 2-3 rot dagen aan, en dan is het vaak weer op peil. Dat wist ik bij de eerste niet en heeft me heel onzeker gemaakt; bij de 2e herkende ik het gelukkig.

2 maanden geleden

Ik ben lid op Facebook van borstvoedingsforum. Daar worden goede website en tips geboden zoals. https://www.borstvoeding.nl/borstvoeding-abc/

2 maanden geleden

https://www.facebook.com/share/p/SnbjJhv73VHvuD8W/

2 maanden geleden

lalecheleague.be en borstvoeding.com. https://eurolac.net/ http://www.myrteibclc.nl/ https://borstvoeding.aardig.be/

2 maanden geleden

En idd wat ook gezegd werd het is even een investering de 1e week maar het daarna dubbel en dwars waard . Tips ook geloof niet zomaar ziekenhuisverpleegkundige of artsen die niet perse geleerd hebben voor borstvoeding. Als het niet lekker loopt vraag dan altijd naar professionals die er voor geleerd hebben andere willen gauw overstappen naar de fles maar lactatiekundige kan je echt helpen mocht het niet gelijk lukken of als je echt goede tips wilt om door te zetten

2 maanden geleden

- Het heeft up en downs, soms moet je even wat extra investeren om bijvoorbeeld je productie op peil te houden/krijgen, maar meestal is dat snel weer goed. - Schakel laagdrempelig een lactatiekundige in, veel kraamzorgbureaus hebben contacten hiermee en soms zit een eerste gesprek ook inbegrepen. - Koop (zodra je weet dat de bv lukt) een goede kolf zodat je ook af en toe kan kolven en je kind bv via fles kan geven (onze zoon werd een flesweigeraar, erg lastig met opvang en ook voor jezelf omdat je slecht weg kan). En nog een tip: oefen regelmatig met een flesje! Denk niet na 2 flesjes dat ze het wel kunnen, dit moet je echt blijven herhalen. - Het wordt steeds makkelijker en minder intensief! Als je die eerste maanden doorkomt is het daarna relatief makkelijk om ook direct lang vol te houden omdat het steeds minder intensief wordt. - Volg het ritme van je kindje. Niet te strikt vasthouden aan elke 3 uur ofzo, gewoon voeden op verzoek. Soms is dat even heel veel en zwaar, maar dan is het blijkbaar nodig om je productie op te krikken. En vooral: geniet ervan! Het is prachtig als het lukt, zo bijzonder dat je je kindje zoiets kan geven. Onze zoon heeft ruim 2 jaar bv gehad en ik zou dat het liefst nu weer doen. Ik vond het bovendien ook super praktisch, altijd bij je en perfect op temperatuur (zeker op vakantie ofzo) en, altijd een middel van troost bij de hand.

2 maanden geleden

Bij mij verloskundigenpraktijk worden regelmatig cursussen aangeboden, waaronder ook een borstvoedingscursus. Heeft jouw praktijk dat niet? En anders heeft Bevalwijzer een (online) cursus borstvoeding (wel in combinatie met voorbereiding op de kraamtijd).

2 maanden geleden

Koop vast twee fijne voedingsbh’s waar je je ook mooi/goed in voelt. Het klinkt misschien gek, maar soms is het die eerste weken best zwaar en dan kunnen alle kleine beetjes helpen om de omstandigheden zo optimaal mogelijk te maken. Ook kan ik je purelan tepel crème aanraden (rijkelijk smeren) en wasbare zoogcompressen

2 maanden geleden

Volg de borstvoedingspraktijk en house of Milk op instagram!

2 maanden geleden

Een goede “hap” is super super belangrijk om te zorgen dat je geen pijn hebt - dit YouTube filmpje laat super goed zien wat een goede hap is en wat niet, en waarom het belangrijk is: https://youtu.be/y--syZR0u1E?feature=shared (Breastfeeding attachment van global health media project op YouTube). Daarnaast goed smeren met Lanoline crème, je kunt die gewoon bij de drogist in (kleine) tubes kopen, ik zou die gewoon in je vluchttas stoppen. eventueel kun je vantevoren al wat onderzoek doen naar goede Lactatiekundigen in de regio, mijn verloskundigen hadden een aantal goede al gelinkt op hun website en je kon bij sommigen vantevoren ook een cursus volgen. Ik heb in het ziekenhuis ook een lactatiekundige gezien maar die vond ik minder dan de dame die bij mij een thuisconsult kwam doen aan het einde van de kraamweek - was iets van 80 euro maar iedere euro zo waard- ik heb tot 13 maanden gevoed bij nr 1 🙂.