51 Reacties
茅茅n maand geleden
Ik begin:
-makkelijke bolognesesaus: gehakt en ui bakken, knoflook, zwarte peper, witten peper, paprikapoeder erbij. Een pot tomatensaus erbij (wij vinden die met olijven heel lekker), een half kopje water erbij en een half runderbouillon blokje. Italiaanse kruiden erbij doen en een theelepel suiker. Lekker een uurtje laten pruttelen en je hebt een makkelijke pasta bolgonese! 馃崫
-pompoen/wortel/zoete aardappelsoep: 400 gram pompoenblokjes, 400 gram geschrapte wortels en 200 gram zoete aardappelen alles in stukjes snijden en in een pan met wat olijfolie aanbakken. Ui en knoflook naar smaak erbij en even mee bakken. Naar smaak kruiden erbij en even fruiten. Zelf doe ik er altijd kerrie masala/zwarte peper/chili/gember in. Dan 1,5 liter water erbij met een kippenbouillonblokje en lekker laten koken totdat alles zacht is. Dan pureren en naar smaak wat kookroom erbij en je hebt een heerlijk soepje met veel groenten.
茅茅n maand geleden
Bolognaise! Super gemakkelijk. Enkel pasta koken en hup saus warm maken. Ook puree maken (er zijn diepvriesvriendelijke versies) en dan moet enkel nog vlees in de pan en wat gestoomde groentjes. Verder is het ook fijn om ofwel zelf je groenten te snijden en in te vriezen, ofwel zo te kopen. Maakt kooktijd veel korter!
茅茅n maand geleden
Lasagne vergeten 馃槏 (en zoals de rest zegt, soepjes 馃槏) verder moet je eventueel ook eens kijken naar het concept van "canning". Dan zou je bijvoorbeeld ook dingen kunnen prepareren die zonder vriezer goed houden. (Er zijn simpele manieren om dat te doen, geen zorgen.)
茅茅n maand geleden
Curry Madras! Zelf maken of met een verspakket en dan invriezen. Hoef je alleen op de dag zelf nog rijst te koken erbij :) En zoals al veel gezegd. Soepen, pastasauzen, stoofpotjes, andere soorten curry
茅茅n maand geleden
Ik ben ook van plan bananenbrood en havermout pannenkoekjes te maken en dit per portie in te vriezen zodat ik ook makkelijk gezonde snacks/lunch kan pakken.
茅茅n maand geleden
Dit heb ik ook zitten denken voor na de bevalling (ook 2e kindje). Ik dacht zelf aan:
- Chili con Carney
- nasi
- ook Pastasaus of lasagne
Ik denk dat het ook wel wat vaker aardappel/ groente/ vlees wordt, lekker makkelijk 馃榿
Verder volg ik graag voor goede idee毛n! Soepjes ook zeker een goed idee en de haver pannenkoekjes, dank!!
茅茅n maand geleden
Reactie op Ber22
Ik zou iets eerder beginnen. Gewoon in je verlof elke week iets maken en in ...
Haha ja hier ook week voor uitgerekende datum bevallen! 馃檲 Maar ik wil gaan beginnen met preppen als ik met 34,5 week met verlof ga. En dan hebben we tot ik ga bevallen een mooie voorraad in de vriezer liggen 馃グ
茅茅n maand geleden
Reactie op Pietjejan
Houden jullie ook rekening met bv ui en knoflook enz? Ik hoor van meer mens ...
Goh bij mijn eerste heb ik daar geen rekening mee gehouden rn ook nooit problemen mee gehad .. maar ik denk dat dit best iets is waar je bij nood aanpassingem in maakt. Want indien er geen intolerantie is, zijn deze ingredi毛nten net goed. Mijn zoontje al al van bij zijn eerste papjes die groenten zonder boe of ba