28 Reacties

5 jaar geleden

Als je het voldoende opwarmt kan de rauwe melk volgens mij geen kwaad, toch??

5 jaar geleden

Wij hebben zelf kaas geraspt en hem met melk gemaakt. Tis even anders maar wel oké! Google op kids proof kaasfondue en kijk of ze nog andere opties aanraden :) enjoy!

5 jaar geleden

Ik heb het ook gewoon gegeten. Kan heus geen kwaad.

5 jaar geleden

Ik zou voor de wijn versie gaan, de alcohol verdampt snel door de hitte van de kaas. Dus dat is zoieso geen probleem. Rauwe melk weet ik niet hoe dat verder bewerkt is of bewerkt wordt.

5 jaar geleden

Ik zou voor de variant zonder alcohol gaan, het verdampt niet geheel namelijk. Misschien de kids variant?

5 jaar geleden

Dit geeft de app zwangerHap van het Voedingscentrum aan

5 jaar geleden

Misschien deze foto wat duidelijker te lezen

5 jaar geleden

Ik heb de kaasfondue van AH gewoon gegeten! Als je het maar goed verhit.

5 jaar geleden

Wij hebben hem zelf gemaakt afgelopen weekend en dan met 0.0% wijn erin.

5 jaar geleden

Heeft de lidl niet een variant zonder alcohol?! :)

5 jaar geleden

Bij de kaasboer halen en dan ipv wijn appelsap erdoor. Is erg lekker

5 jaar geleden

In 'harde' boeren (Nederlandse) kazen kan in theorie listeria voorkomen maar dit is blijkbaar nog nooit aangetroffen. Overleeft het verwerkingsproces dus niet. Als je het dan ook nog verhit in kaasfondue lijkt het mij veilig on te eten... Maar ieder zijn keus :)

5 jaar geleden

De kaas is sowieso geen probleem, want als die verhit is, is die niet meer rauw, een de kaasfondue is pas goed als die gekookt heeft 😊 ik vind het sowieso heel grappig alle verschillen tussen landen. Woon in Zwitserland en hier wordt gezegd dat je kaasfondue gewoon mag eten, ookal zit er alcohol in. En hier zeggen ze eigenlijk alleen maar harde of extra harde kazen eten, maakt niet uit of ze gepasteuriseerd zijn. Daarvoor alle andere kazen liever helemaal niet, ook als ze gepasteuriseerd zijn.. Ik eet de fondue alleen ook niet heel graag met alcohol nu, met alcoholvrij bier is trouwens ook heel lekker, vind het met appelsap te zoet

5 jaar geleden

Ik ga hiervoor naar de kaasboer en die stelt dan alternatieve kazen samen en raspt het voor me! Je kan dan zelf alcohol vrije wijn toevoegen. Is wel wat prijziger waarschijnlijk.

5 jaar geleden

Zonder wijn 😊

5 jaar geleden

Als de kaas verhit is, dan is ie toch niet meer rauw 🤷🏻‍♀️😊

5 jaar geleden

De Aldi heeft er een zonder alcohol

5 jaar geleden

Super bedankt voor de tips allemaal 😘

5 jaar geleden

Reactie op Tessyy

De kaas is sowieso geen probleem, want als die verhit is, is die niet meer ...
Die verschillen zijn groot per land ja! Wij hebben familie in Zwitserland en daar zijn echt een aantal andere adviezen :) (iets relaxter vond ik 🙈). Maar ook het verschil België - NL is al best groot wat ze aan (eet) adviezen hebben!

5 jaar geleden

Zonder wijn 😊
Weet jij waar je deze nog kunt kopen? Ik zoek er al een tijd naar 🙈🙈