Ik heb een overrijpe mango gegeten, het smaakte zuur en naar alcohol ook wel. Ik las nu het volgende op internet:
Zoet fruit bevat veel suikers. Overrijp of bewaard fruit gaat gisten. Het gist zet de suikers om in alcohol.
Zoveel, dat het veel meer is dan je kind een homeopatisch medicijn toedienen.
Moet ik me zorgen maken en de vk bellen?
Ik heb vriendinnen waarvan de gynaecoloog zegt dat ze per dag een glas wijn of cava mogen drinken.
Mij lijkt daar meer alcohol in te zitten dan suikers die gisten.
En dat glas drinken is herhaaldelijk, bij u is het nu een keer.
Ik weet ook niet of ze er nog iets aan kunnen doen.
Is het pas gebeurd, zit het nog in je maag?
Nergens druk om maken. Rijp fruit kan zeker geen kwaad. En dan zal het alsnog in zo’n kleine hoeveelheid zijn, je kleintje heeft daar echt geen last van.
Als je van (fruit-)suikers alcohol wilt maken d.m.v. gisting, dan mag er geen zuurstof bij komen. Met zuurstof maakt de gist geen alcohol maar kooldioxide, dit kan een bittere smaak geven die vergelijkbaar is met de smaak van alcohol.
Het kan zijn dat er héél iets omgezet is naar alcohol door zwevend gist, maar dit zal zo minimaal zijn dat ik betwijfel of het in je bloedbaan komt laat staan bij je baby. Ik zou me vooral niet te veel zorgen maken ☺️
Kan geen kwaad. Ik heb met kerst een choco mouse toetje gegeten waar ook alcohol in bleek te zitten. Plaats even in perspectief: er zijn nog steeds vrouwen die roken drinken en zelfs drugs gebruiken en een gezond kind krijgen.
Nee, het is niet erg, te weinig om je hier zorgen over te maken en ook niks meer aan te doen. Je voelde waarschijnlijk zelf niks van de alcohol, dus dat is al een teken dat de hoeveelheid waarschijnlijk verwaarloosbaar is.