21 Reacties
4 jaar geleden
Ik ben ook al in het invriezen. Wij vinden alleen niet alles lekker uit de diepvries.. ik heb nu lasagne, oven klaar gemaakt, hoeft alleen nog kaas over en in de oven. Spaghetti saus en nasi. Nasi even wat saté ofzo erbij en klaar. En verder moet ik nog even wat bedenken wat handig is.
4 jaar geleden
Reactie op E0603
Stamppotje. Boerenkool is ook voedzaam en vol ijzer! Lasagne met extra veel ...
Misschien een domme vraag maar maak je de boerenkool dan al helemaal klaar ? Gekookt en aardappels gemengd?
4 jaar geleden
Reactie op E0603
Ja dat zou ik doen!:)
Ah wat handig! Wist niet dat je dat in kan vriezen... Ga me er ook maar in verdiepen nu dankjewel !
4 jaar geleden
Ik ga vooral veel sauzen maken en invriezen zoals pasta saus en curry saus en soep. Dan hoef ik daarna alleen maar rijst/pasta te koken of een stokbroodje af te bakken om een gezonde maaltijd op tafel te krijgen. Vind pasta en rijst ook lekkerder vers dan opgewarmd. En sauzen zijn ook makkelijk op te warmen in een pannetje zodat de vitamines behouden blijven (die kunnen er in de magnetron soms uitgaan).
4 jaar geleden
De week dat ik uit het ziekenhuis kom (keizersnede)eten wij maaltijden van de slager, hoef ik lekker helemaal niets te doen. Verder vries is van te voren het 1 en ander in voor het gemak.. manlief kan beter eten halen dan eten maken, dus zo is het opgelost 😉
4 jaar geleden
Ik dacht ook aan Gnocchi (die dan even vers bakken maar je kan zo'n pak alvast in huis halen, blijft lang goed) en dan daarbij een saus van ricotta, citroenschil en beetje sap, courgette, erwtjes, tomaatjes en parmezaan en lekker veel peper (en zout). Basilicum is ook nog lekker erbij maar weet niet hoeveel daarvan overblijft als je t invriest en weer ontdooit.
4 jaar geleden
Wraps kan je ook goed invriezen trouwens. Toen ik kotsmisselijk was de eerste 20 weken en niet zelf kon boodschappen doen/koken, had een vriendin voor mij een soort simpele breakfast/lunchburritos gemaakt met ei, gehakt, kaas en tomaat en die waren heerlijk als ik ze even in de pan opbakte.
Ik zou dan voor de kraamweek denk ik een soort enchilladas/burritos maken met kip/gehakt, paprika en maïs erin en dan hoef ik ze alleen te ontdooien en met kaas in de oven te gooien.
4 jaar geleden
Ik denk dat ik iets van soep en wat saus vooruit kook en misschien ouders/schoonouders vraag af en toe wat te koken.
Een tijdje terug heb ik wat websites opgezocht met kant en klaar maaltijden:
https://www.themusclechef.nl/maaltijden/
https://www.maaltijdservice.nl/gerechten
https://www.kantenklaarmaaltijden.nl/maaltijden/
4 jaar geleden
Stamppot vind ik heel fijn om in te vriezen, behoudt goed de smaak en structuur!
4 jaar geleden
Ik was van plan stamppotten te maken en in te vriezen, net als stoofvlees. Maar ook veel pastasauzen (en dan gewoon pasta op t moment zelf koken). En verder misschien wat soepen, ragout en eventueel wat vullingen voor burritos















