10 Reacties

4 maanden geleden

IJsjes zijn hier een topper. Yoghurt met vers fruit in de blender en dan invriezen in van die ijsvormpjes. Een heel lekker en gezond tussendoortje!

4 maanden geleden

Reactie op diplodocus

IJsjes zijn hier een topper. Yoghurt met vers fruit in de blender en dan in ...
Oo dat is zeker een goed idee. Daar had ik nog helemaal niet aan gedacht.

4 maanden geleden

Kaas/smeerkaas op brood? Hier moeten ze, sinds ze van de fles af zijn, allebei ook niks weten van 'normale' melk. Hier drinken ze daarom al sindsdien een beker drinkhoghurt.

4 maanden geleden

Cracker, beschuit en wraps zijn hier populair. Gekookt eitje ernaast

4 maanden geleden

Drinkyoghurt ook nog helemaal niet aan gedacht. Dat is inderdaad ook nog wel iets om te proberen. Kaas/smeerkaas doen we inderdaad ook wel op brood, zeker kaas vind hij lekker

4 maanden geleden

Reactie op JusTaTwo

Cracker, beschuit en wraps zijn hier populair. Gekookt eitje ernaast
Crackers ook een tijdje gedaan, maar wil ook niet meer. Beschuit kunnen we nog wel eens proberen, wraps doen we ook zeker wel eens als lunch.

4 maanden geleden

Wij variëren ontbijt en lunch: bananenbrood, smoothie, yoghurt, havermout, wrap met banaan en pindakaas, wrap met zuivelspread en kipfilet, bananen pannenkoeken, wentelteefjes, omelet, gekookt ei, crackers, beschuit, ontbijtkoek, gedroogd fruit (paar stukjes), groente wafels. Door veel te variëren merk ik dat er altijd wel interesse is in het eten

4 maanden geleden

Reactie op Bb2122

Wij variëren ontbijt en lunch: bananenbrood, smoothie, yoghurt, havermout, ...
Dank je voor de tips. Ik denk inderdaad ook dat dat hier het grootste probleem is met lunch/ontbijt te weinig variatie daarin. Met deze tips kan ik zeker wat.

3 maanden geleden

Wentelteefjes, havermout?

3 maanden geleden

Wat ik doe is verschillende bakjes maken. Mijn dochtertje van ruim 2,5 krijgt voor de lunch een bakje met een gescrambled eitje met een beetje kaas, een bakje met tomaatjes met een beetje oregano erover (van die snoeptomaatjes in geel, oranje en rood) en een bakje met een halve avocado in stukjes of bijvoorbeeld reepjes paprika of kleine komkommertjes. Daarna maak ik meestal een ‘pizza’ boterham; een sneetje volkoren spelt boterham met daar op tomatenpuree (Mutti polpa gemixt met wat knoflook, oregano en olijfolie) en mozzarella, in de panini toaster/tosti apparaat laten ‘bakken’ en voila! Je hebt ook kant en klare tomaten/basilicum spreads bij de AH maar daar zit net wat meer zout in vaak. Wat ze ook erg lekker vindt is een boterham met Philadelphia, avocado en wat versnipperde uitjes. Of Philadelphia knoflook&fijne kruiden. Ontbijt eten wij altijd een bakje volle boerenyoghurt met stukjes kiwi gold en een paar gesneden druiven, chia zaad en vermalen nootjes (ik maak eens in de twee weken een grote bak met pistache nootjes, walnoten en blanke amandelen die ik vermaal in de mixer). Mijn dochtertje krijgt dan een los bakje met de vermalen nootjes die ze dan zelf nog bovenop haar yoghurt kan strooien (lees: gooien), dit maakt het extra feestelijk.