6 Reacties

4 dagen geleden

Het heeft met de temperatuur te maken. In een diepvries is melk een jaar houdbaar. Maar in een diepvries moet het dan minimaal min 18 graden zijn. Een vriesvakje haalt dat niet. Vandaar dat het minder lang houdbaar is... super vervelend zeg!

4 dagen geleden

Het vriesvak in de koelkast is meestal -6 tot -12 en daarom niet geschikt om producten (en ook moedermelk) voor langere tijd in te vriezen. Een losse vriezer is vaak voorzien van sterren waaraan je kunt zien hoe koud deze worden: 1* Gaat tot -6 graden: Geschikt om ijsklontjes te bewaren en diepvriesmaaltijden enkele dagen goed te houden 2** Gaat tot -12 graden: Diepvriesmaaltijden blijven hierin 1 tot 2 weken goed 3*** Gaat tot -18 graden: Diepvriesmaaltijden blijven tot 3 maanden goed 4**** Vanaf -18 graden: Geschikt om verse producten in te vriezen, die tot een jaar of langer goed blijven

4 dagen geleden

Reactie op Bluelady

Het vriesvak in de koelkast is meestal -6 tot -12 en daarom niet geschikt o ...
Dankjewel!! Wist dit dus echt niet, dacht een vriezer is een vriezer 🫣

4 dagen geleden

In alle eerlijkheid… ik zou gewoon kijken of je kindje het pakt en gewoon zsm opmaken. Als ie gaat spugen of gek doen merk je snel genoeg dat het niet gaat. Die regels zijn vaak veeeeeeel strenger dan noodzakelijk, net als met houdbaarheidsdata op voedsel.

3 dagen geleden

Ow bedoelde ze daar niet zo’n vriesvak in die echt in je koelkast zit ipv los erbovenop ?

3 dagen geleden

Reactie op pijlsje

Ow bedoelde ze daar niet zo’n vriesvak in die echt in je koelkast zit ipv l ...
Jaaa die! Dus in dezelfde ‘ruimte’ als je koelkast maar dan met afgesloten deurtje. Wel gewoon bevroren dus, maar dus niet zo koud als een echte vriezer. Thanks ladies!!