13 Reacties

7 maanden geleden

Hier naast sauzen ook soepen, ovenschotels, pasteien en snacks

7 maanden geleden

Wij aten vanavond stamppot daarvan heb ik een dubbele portie gemaakt en gelijk de helft ingevroren. Zo wil ik het de komende tijd een beetje doen zodat het me niet perse veel extra tijd kost

7 maanden geleden

Indiase dahl!!😍

7 maanden geleden

7 maanden geleden

Reactie op Kris05

Wij aten vanavond stamppot daarvan heb ik een dubbele portie gemaakt en gel ...
Dat is precies wat ik ook doe! Kook steeds voor 4 en dan gaat de helft de vriezer in.

7 maanden geleden

Ik heb tot nu toe gemaakt: Bobotie (alleen nog rijst koken) 2x fusili salsa rosa verspakket van de AH (alleen nog pasta koken) Gehakt met bonen en tacokruiden (alleen nog wraps bij maken) Spaghetti bolognese saus (alleen nog pasta bij koken) Deeg voor triple chocolate cookies (alleen nog afbakken)

7 maanden geleden

Reactie op Claudiavb13

Dat is precies wat ik ook doe! Kook steeds voor 4 en dan gaat de helft de v ...
Ja super handig toch? Dan kost het je weinig extra moeite

6 maanden geleden

Lekker recept voor bananenbrood, gezonde snack voor nu en straks ook lekker als snack bij het borstvoeding geven. Ik heb ze per plak ingevroren, dan blijven ze lang goed. Bananenbrood Voorbereidingstijd 10m Bereidingstijd 45m Totale tijd 55m Opbrengst 12 plakken Ingrediënten 5 rijpe bananen 4 eieren 200 gr amandelmeel 80 gr dadels (4 medjool dadels) 1 zakje bakpoeder 50 gr pure chocola 75 gr walnoten 50 gr kokosrasp snuf zout Instructies 1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Pureer 4,5 bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom. Hou een halve banaan apart voor bovenop de cake. 2. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag. 3. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag. 4. Hak de noten en de chocola in stukjes, bewaar van beiden 1/4 voor bovenop de cake en spatel 3/4 door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag. 5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Versier de cake met de overgebleven banaan, chocola en noten. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt. 6. Laat het bananabread iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast. Of in de vriezer.

6 maanden geleden

Lekker recept voor Bobotie. Hoef je daarna alleen de rijst er nog maar bij te koken. Bobotie Voorbereidingstijd 10m Bereidingstijd 30m Opbrengst 4 Ingrediënten 500 gram gehakt 400 gram gedopte sperziebonen 1 groene paprika 1 grote ui 2 groene appels 250 ml creme fraiche 1 groot ei 3 theelepels kerriepoeder 2 theelepels kurkuma 300 gram rijst 100 gram rozijnen Peper en zout Instructies ● Verwarm de oven voor op 200 graden celsius. ● Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten beetgaar. ● Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui. ● Kruid het gehakt met zout en peper en bak mee met de gefruite ui. Bak het gehakt rul en bruin. ● Voeg de stukjes paprika toe en bak nog even mee. ● Voeg tot slot de gekookte sperziebonen toe aan het mengsel. ● Haal de pan van het vuur. Voeg de creme fraiche toe en het ei, samen met de kurkuma en kerriepoeder. ● Daarna ook de stukjes appel en evt. banaan toe. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout toe. ● Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel in. Bak de schotel af in 20 minuten. ● Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking en wel de rozijnen in een beetje lauw water. ● Giet de rijst af en voeg je de rozijnen er aan toe. Hussel goed door elkaar.

6 maanden geleden

Wat wij in de vriezer hebben: - franse stoofpot met veel groentes en kip - pastasaus - paprika stoof - nasi - bananenbrood - stoofvlees En ik heb smoothiefruit besteld bij jumbo. Plus nog 2 van die iglo maaltijden (pasta zalm)

6 maanden geleden

Wij hebben lasagne in de vriezer gister gemaakt Vandaag boontjes wortels doperwtjes en soep groentes gekocht voor in de vriezer.

6 maanden geleden

Ik heb rendang, kippenstoof en Minestrone stoep geprept!