13 Reacties
7 maanden geleden
Dit zijn de dingen die ik ga maken:
Freezer Burritos
https://vm.tiktok.com/ZNdhTCAmf/
Chickpea Massala
https://vm.tiktok.com/ZNdhTpW6q/
Veggie stew
https://vm.tiktok.com/ZNdhT4GyE/
Kokosdahl met aubergine
https://vm.tiktok.com/ZNdhTVFCw/
Chicken Pasta Bake
https://pin.it/5wd79gGlF
Chili
https://pin.it/3StA6jhBj
Bolognese sauce
https://ohsweetbasil.com/plant-based-vegan-bolognese-sauce-recipe/
7 maanden geleden
Reactie op Kris05
Wij aten vanavond stamppot daarvan heb ik een dubbele portie gemaakt en gel ...
Dat is precies wat ik ook doe! Kook steeds voor 4 en dan gaat de helft de vriezer in.
7 maanden geleden
Ik heb tot nu toe gemaakt:
Bobotie (alleen nog rijst koken)
2x fusili salsa rosa verspakket van de AH (alleen nog pasta koken)
Gehakt met bonen en tacokruiden (alleen nog wraps bij maken)
Spaghetti bolognese saus (alleen nog pasta bij koken)
Deeg voor triple chocolate cookies (alleen nog afbakken)
6 maanden geleden
Lekker recept voor bananenbrood, gezonde snack voor nu en straks ook lekker als snack bij het borstvoeding geven. Ik heb ze per plak ingevroren, dan blijven ze lang goed.
Bananenbrood
Voorbereidingstijd 10m
Bereidingstijd 45m
Totale tijd 55m
Opbrengst 12 plakken
Ingrediënten
5 rijpe bananen
4 eieren
200 gr amandelmeel
80 gr dadels (4 medjool dadels)
1 zakje bakpoeder
50 gr pure chocola
75 gr walnoten
50 gr kokosrasp
snuf zout
Instructies
1. Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte). Pureer 4,5 bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom. Hou een halve banaan apart voor bovenop de cake.
2. Voeg één voor één de eieren toe en klop ze met een garde door het beslag.
3. Spatel het het amandelmeel met het bakpoeder en een snuf zout door het beslag.
4. Hak de noten en de chocola in stukjes, bewaar van beiden 1/4 voor bovenop de cake en spatel 3/4 door het beslag. Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
5. Bekleed een cakevorm met bakpapier en giet het mengsel in de vorm. Versier de cake met de overgebleven banaan, chocola en noten. Bak het bananabread in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven. De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
6. Laat het bananabread iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananabread in aluminiumfolie buiten de koelkast. Of in de vriezer.
6 maanden geleden
Lekker recept voor Bobotie. Hoef je daarna alleen de rijst er nog maar bij te koken.
Bobotie
Voorbereidingstijd 10m
Bereidingstijd 30m
Opbrengst 4
Ingrediënten
500 gram gehakt
400 gram gedopte sperziebonen
1 groene paprika
1 grote ui
2 groene appels
250 ml creme fraiche
1 groot ei
3 theelepels kerriepoeder
2 theelepels kurkuma
300 gram rijst
100 gram rozijnen
Peper en zout
Instructies
● Verwarm de oven voor op 200 graden celsius.
● Kook de sperziebonen in ongeveer 15 minuten beetgaar.
● Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui.
● Kruid het gehakt met zout en peper en bak mee met de gefruite ui. Bak het gehakt rul
en bruin.
● Voeg de stukjes paprika toe en bak nog even mee.
● Voeg tot slot de gekookte sperziebonen toe aan het mengsel.
● Haal de pan van het vuur. Voeg de creme fraiche toe en het ei, samen met de
kurkuma en kerriepoeder.
● Daarna ook de stukjes appel en evt. banaan toe. Breng het geheel op smaak met
wat peper en zout toe.
● Vet een ovenschaal in en doe hierin het gehaktmengsel in. Bak de schotel af in 20
minuten.
● Kook ondertussen de rijst gaar volgens de verpakking en wel de rozijnen in een
beetje lauw water.
● Giet de rijst af en voeg je de rozijnen er aan toe. Hussel goed door elkaar.
6 maanden geleden
Hier een aantal sites met recepten voor gezondere snacks! Gezoet met dadels bijvoorbeeld😊
https://panaceaspantryblog.com/salted-chocolate-date-fudge/
https://panaceaspantryblog.com/no-bake-vegan-brownie/
https://www.bakerita.com/chocolate-strawberry-fudge-paleo-vegan/
https://www.bakerita.com/easy-chocolate-peanut-butter-fudge-refined-sugar-free-vegan/
https://www.joorkitchen.nl/recepten/zoet/chiacake/
https://www.donnahay.com.au/recipes/desserts-and-baking/raw-cherry-ripe-bars
https://www.donnahay.com.au/recipes/lunch/puffed-quinoa-blueberry-bars-with-yoghurt-drizzle
https://www.donnahay.com.au/recipes/sweets/cakes/orange-and-cinnamon-syrup-cake
https://www.donnahay.com.au/recipes/desserts-and-baking/peanut-butter-fudge-slice
https://www.wendyonline.nl/recept-van-donna-hay-pindakaas-dadelfudge-met-chocolade/














