Heeft iemand tips? Mijn zoontje is nu 6 maanden oud. Vorige week had ik een recept gemaakt van smikkels.nl met bloemkool en rijst en vandaag maceroni met broccoli. Nu is dit zo dik dat hij zich iedere keer verslikt. Wat doen jullie met de verhouding als jullie dit maken? Of iemand tips waardoor het wat dunner wordt?
Ik maak een sausje voor bij de macaroni of rijst. Heb van de week broccoli, boontjes,wortel en prei gekookt, gepureerd en dan een blikje tomatenpuree ( of je pureert zelf tomaten ) erbij en klaar. Ze vind het heerlijk.
Ik geef het apart. Dus of zacht gekookte rijst met roosjes broccoli. Of gepureerde zoete aardappel met bijv pompoen + zalm erbij. Dit dan zo zacht mogelijk erdoorheen.
Idd gewoon pureren: Staafmixer eroverheen en klaar. Dan nog te dik? Kookvocht of gewoon kraanwater (naast boter/olijfolie) erbij. Het verdunnen met water doe ik op gevoel.