13 Reacties
4 jaar geleden
Bolognesesaus, recept van Miljuschka (zo te vinden als je op Google zoekt). Kan je met of zonder de rode wijn maken, wat je wilt. Hoef je alleen nog maar pasta bij te koken. Hij is heerlijk en goed gevuld!
Stoof, bijvoorbeeld Franse kipstoof met kriel, champignons, spekjes en wortel (recept van de AH).
Lekkere rijke soepen, bijvoorbeeld bloemkoolsoep met kokosmelk, Italiaanse minestronesoep, courgette/broccolisoep of aspergesoep. Bak je dan een broodje bij en klaar ben je.
Maak ‘n curry, vega of met kip. Kan je lekker veel groenten in kwijt. Hoef je alleen nog maar wat rijst bij te koken of naan af te bakken.
Ook altijd goed: macaroni, nasi, andijviestamppot hutspot of boerenkool.
4 jaar geleden
Chili con of sin carne vind ik een hele lekkere en kan je makkelijk in grote hoeveelheden maken en idd pastasaus (rode saus met of zonder vlees, of met aubergine, tomaat en room) , curry’s, linzenstoof, kikkererwtenstoof en stoofpotje met lam, mmmm krijg er al zin van 😃🤤
4 jaar geleden
Qua soepen ben ik (naast wat al genoemd is) nog fan van wortelsoep met sinaasappel, pompoensoep, paprikasoep met parelcouscous...die zijn allemaal ook goed in te vriezen 😀
https://chickslovefood.com/recept/skinny-six-wortelsoep-met-sinaasappel/
https://chickslovefood.com/recept/paprikasoep-met-parelcouscous/
4 jaar geleden
Reactie op LizBG
Nu je het over Chicks love food hebt.. ik geloof dat zijn een vriezer-proof ...
Klopt inderdaad, het vriezerproof kookboek! Is een leuk kookboek 😀
4 jaar geleden
Op kookmutsjes staan heel veel lekkere recepten!
Op de instagram: mijnsmaak staan ook veel eenvoudige lekkere recepten
4 jaar geleden
Ik wilde hier net een topic over beginnen 🤩 hele goede tips al! Zijn er nog meer recepten? Wil de komende weken even gaan voorkoken
4 jaar geleden
Ik heb al een ovenschotel met gehakt/bloemkool/puree klaar, een grote portie wortelpuree, bolognaisesaus en pastasaus met zalm en spinazie. Er zal wrs ook nog nog aardappelpuree en lasagne van bij de beenhouwer bijkomen. Ik voorzie ook wat conserven zoals bvb compote zodat dit makkelijk combineerbaar is met bvb puree uit de vriezer en dan vlees bij bakken.
Ik probeer gewoon af en toe dubbele porties te maken nu en dat vries ik in. Als ik voor een 7tal dagen aan volledige maaltijden heb (vlees bij bakken is natuurlijk geen werk) is het goed denk ik.
4 jaar geleden
Marrokkaanse curry! Mega voedzaam, en heel makkelijk te bewaren. https://www.lennaomrani.com/recept/marokkaanse-curry-met-pompoen-wortel-en-kikkererwten/














