10 Reacties

2 jaar geleden

Hoi mjp! Aioli word nooit van melk gemaakt. Als de aioli uit de supermarkt komt is het waarschijnlijk gepasteuriseerd en geen probleem. Als het vers is, word het met rauwe eidooiers gemaakt. Niet ideaal, maar als je je niet ziek voelt loop het vast los.

2 jaar geleden

Heeft niets met gepasturiseerd te maken, bij aioli gaat het om de rauwe eieren. Zo lang jij er niet ziek van wordt is er niets aan de hand. Gepasturiseerd heeft alleen met zuivel te maken. 😊

2 jaar geleden

Reactie op Noella91

Heeft niets met gepasturiseerd te maken, bij aioli gaat het om de rauwe eie ...
Dankje voor jer bericht. Je schijnt ook gepasteuriseerde eieren (eigeel) te hebben 😊

2 jaar geleden

Reactie op Noella91

Heeft niets met gepasturiseerd te maken, bij aioli gaat het om de rauwe eie ...
Dat klopt niet! Eieren voor in gebak of sauzen kunnen ook worden ook gepasteuriseerd.

2 jaar geleden

Mijn fout, heb niet op zitten letten. Echter, klopt het wel dat het bij aioli te maken heeft met rauw ei. Verse aioli maak je met rauw ei namelijk.

2 jaar geleden

De reden waarom je geen rauwe eieren mag eten is door salmonella. De kans dat zo’n ei besmet is hiermee is echt klein. Als het wel zo is kan jij er ziek van worden wat vervelend is, maar dat zal geen schade aan de baby geven. Natuurlijk producten met rauwe eieren mijden en hierop letten, maar zou me hier niet te druk om maken dus ☺️

2 jaar geleden

Heb ook chorizo gegeten waarvan deze niet helemaal doorbakken, maar enkel aangebakken was. Ook niet handig blijkbaar ivm kans op toxoplasmose...... Nu maar beter opletten hier met wat ik eet denk ik.

2 jaar geleden

Reactie op mtjp

Heb ook chorizo gegeten waarvan deze niet helemaal doorbakken, maar enkel a ...
Ja, weet je wat ik daar dan wel apart aan vind.. Als je op de Belgische voedingsites kijkt, mag je dat dus gewoon eten. Ik snap niet dat daar zo’n verschil in zit.

2 jaar geleden

Reactie op Noella91

Ja, weet je wat ik daar dan wel apart aan vind.. Als je op de Belgische voe ...
Bedankt voor je berichtje. Dat is wel echt bijzonder. De eisen zijn overal dus anders...

2 jaar geleden

Reactie op Koninginvanhetgezin

De reden waarom je geen rauwe eieren mag eten is door salmonella. De kans d ...
Er kan ook listeria inzitten en dat is wel gevaarlijk. In Zweden hier mag je overigens wel rauwe eieren, mits uit Scandinavië. Aangezien de eieren hier veilig zouden moeten zijn, maar ook hier zijn af en toe listeria uitbraken..