7 Reacties

7 maanden geleden

Voor zover ik weet verdampt de alcohol nooit volledig uit een gerecht, maar blijft 5-10% altijd achter. Zelf kies ik er daarom voor om de alcohol te vervangen. In het geval van bolognesesaus doe ik dat door (runder)bouillon met een scheutje rodewijnazijn toe te voegen in plaats van de rode wijn. Smaakt heerlijk!

7 maanden geleden

Je kunt ook kijken eventueel naar een alcohol vrije rode wijn ☺️☺️ Die smaken tegenwoordig echt veel meer als het "echte"

7 maanden geleden

Dit is echt geen probleem! Het percentage alcohol dat overblijft is al heel erg laag en wat daarvan nog in borstvoeding komt is helemaal nihil.

7 maanden geleden

Je kunt rode wijn ook vervangen voor bouillon. Heb zelf het recept van Miljuschka gemaakt en daar stond dat in. Smaak is nog steeds verrukkelijk! Ik twijfelde even maar dacht ‘als het zo kan, ook prima’.

7 maanden geleden

Dan ga ik toch voor runderboullion voor de zekerheid! Bedankt dames ❤️

7 maanden geleden

Reactie op thestarswillsing

Dan ga ik toch voor runderboullion voor de zekerheid! Bedankt dames ❤️
Ik ben zelf fan van de alcoholvrije wijn van lussory. Dat zou je ook kunnen overwegen. Maar die is vooral online bij de gal en gal te krijgen dus dat is een dag wachten tot hij binnen is.

7 maanden geleden

Reactie op Memtobe1

Dit is echt geen probleem! Het percentage alcohol dat overblijft is al heel ...
Klopt. Is echt nihil. Maar er is ook gewoon alcohol vrije wijn te koop, die hebben wij tijdens de zwangerschap gebruikt. Zelfde smaak dus is prima