Zijn er meer mama's die al begonnen zijn om een voorraadje melk in te vriezen? Ik vroeg mij af hoe dat in zijn werk gaat.
Na live voeden kolf ik na. Meestal zijn dit kleine beetjes wat ik kolf. Ik zet deze "losse" porties in de koelkast en voeg aan het einde van de dag alles samen om het vervolgens in te vriezen. Kan en mag dit?
Als ik elke keer alles direct moet invriezen ben ik zo door mijn bewaarzakjes heen en dan zit er in elk zakje maar +/- 30/40cc moedermelk.
Op welke momenten kolf jij? Ik heb ergens gelezen dat je het beste na de oc ...
Ik kolf inderdaad na de ochtend voeding wat meer en eigenlijk na elke kolf beurt een beetje. Dus hetzelfde als wat jij doet. Ik kolf alles en geef de fles. Alleen in de nacht nog aan de borst
Als het allemaal uit de koelkast komt en dezelfde temperatuur heeft mag het bij elkaar.
Zelf gebruik ik voor het invriezen een ijsblokjeshouder en doe daarna de blokjes in een diepvrieszakje.
Let erop dat je niet alleen maar grote, volle zakken invriest. Ik heb destijds bij mijn eerste steeds 100-150 per zakje gedaan maar toen ik ze eenmaal nodig had kwam ik in de knel met die grote zakken om er 1 voeding van te maken. Ik kwam bijna nooit uit dus dat is super zonde 😉