14 Reacties

2 jaar geleden

Hey! Je melk zal indien netjes gekolfd gewoon goed zijn. Echter zijn er soms babys die geen vriezer melk drinken

2 jaar geleden

Het is normaal dat het iets anders smaakt maar idd als je het goed hebt ingevroren is het goed. Misschien moet je kleine eraan wennen. En idd sommige babys drinken dit niet

2 jaar geleden

Was het wel warm genoeg?

2 jaar geleden

Reactie op Weiland

Hey! Je melk zal indien netjes gekolfd gewoon goed zijn. Echter zijn er so ...
Meen je!

2 jaar geleden

Reactie op gaia

Het is normaal dat het iets anders smaakt maar idd als je het goed hebt ing ...
Goed om te weten

2 jaar geleden

Reactie op Tauriel

Was het wel warm genoeg?
Beetje lauw. Beter verwarmen dus?

2 jaar geleden

Opgewarmde ingevroren borstmelk ruikt idd een stuk minder. Misschien meer geleidelijk opwarmen? Kan helpen met de smaak.

2 jaar geleden

Reactie op Aries24

Beetje lauw. Beter verwarmen dus?
Zou je kunnen proberen. Hier was het dan te koid

2 jaar geleden

Reactie op mamanisa

Opgewarmde ingevroren borstmelk ruikt idd een stuk minder. Misschien meer g ...
Ja ik heb een flessenverwarmer, ik zet de melk in een potje

2 jaar geleden

Pasteuriseren kan helpen. Beste is om dat te doen voordat je invriest maar erna kan ook.

2 jaar geleden

Kan het zijn dat je het na het kolfen te lang hebt laten staan voor het invriezen? Ik had laatst namelijk hetzelfde. Mjjn zoontje trok ook een vies gezicht. Ik heb het daarna zelf geproefd en vond er een vreemde nasmaak aan zitten, heb het toen aan m'n vriend laten proeven en die had hetzelfde. Melk was niet meer goed dus... Waarschijnlijk te lang laten staan nadat ik het had afgekolfd. Het kolfen zelf duurde lang en ik denk dat ik het daarna nog 20 minuutjes heb laten staan op het aanrecht omdat er iets tussen kwam met mn zoon, dit was dus te lang.

2 jaar geleden

Reactie op WLJ

Kan het zijn dat je het na het kolfen te lang hebt laten staan voor het inv ...
Afgekolfde melk is tot 4 uurtjes goed buiten de koelkast lees ik overal. Ik zet het vrijwel na het afkoelen meteen in de koelkast daar niet van.

2 jaar geleden

Reactie op WLJ

Kan het zijn dat je het na het kolfen te lang hebt laten staan voor het inv ...
Van 20 minuutjes de melk te laten staan gaat ze echt niet slecht zijn. Als moedermelk bedorven is dan ruikt en smaak deze rot/ranzig. Een 'vreemde' nasmaak kan door allerlei zaken komen: bepaalde enzymen in de melk (lipase) of vitaminesupplementen die je neemt. Mijn melk bijvoorbeeld smaakt na ingevroren te zijn heel zeepachtig. De meeste kindjes hebben hier echter geen probleem mee om te drinken, maar sommige moeders moeten de gekolfde melk gaan pasteuriseren voor hun kindje deze accepteert. Handige info: https://borstvoeding.com/artikelen/kolven/zure-en-andere-moedermelk/