10 Reacties

vorig jaar

Hee! Ik geef mijn kind ook een bijna volledig vegetarisch dieet en biedt vaak peulvruchten aan. Wat ik handig vind is om een grote hoeveelheid bv linzen te koken en die in te vriezen in een ijsblokjeshouder. Dan kan ik makkelijk een paar blokjes ontdooien als ik zijn maaltje klaarmaak en als je de linzen goed doorkookt lijkt het qua structuur een beetje op aardappel en kan je het prima door het andere eten mengen of gewoon erbij geven zodat hij het zelf met zijn of haar handje kan oprapen en opeten. Met tofu heb ik geen ervaring, ben benieuwd hoe anderen dat doen. Ik vermoed wel dat je dat gewoon kan koken of kan bakken, in reepjes kan snijden en dat de structuur zacht genoeg is om je kind het zelf te laten opeten.

vorig jaar

Reactie op Wijsjemijsje

Hee! Ik geef mijn kind ook een bijna volledig vegetarisch dieet en biedt va ...
Ah thanks. Hoe lang kook je de linzen dan? (En dat het dan ook nog lekker is :) ik hou er zelf niet zo van namelijk, dus eet het nooit)

vorig jaar

Mijn kindje is dol op tofu! Heel simpel gebakken in een beetje olie

vorig jaar

Hier ook fan van tofu. Ze at het een tijd lang zelfs rauw. Nu heeft ze ontdekt dat het lekkerder is met smaak, haha. Dus even gebakken met wat kruiden.

vorig jaar

Reactie op BabyMans

Hier ook fan van tofu. Ze at het een tijd lang zelfs rauw. Nu heeft ze ontd ...
En wat voor kruiden gebruik je dan?

vorig jaar

Hier ook vega en dus tofu, bonen, erwten, tuinbonen en kikkererwten. Ook gebruik ik wel eens notenpasta om tofu wat in te marineren. Tofu gewoon bakken, rooktofu zelfs koud. Bakken in olie met wat knoflookpoeder en paprikapoeder

vorig jaar

Wij eten niet zo vaak vegetarisch, maar ik vind peulvruchten vooral makkelijk te combineren met pasta of rijstgerecht met saus. Bonen in een chili sin carne, kikkererwten in een curry, linzen in spaghettisaus,... Tofu kan dan bijvoorbeeld weer in een wokschotel. Dat zijn bij ons de meest gemaakte vegetarische gerechten.

vorig jaar

Ik ben gaan experimenteren met zelf vega burgers maken op basis van kikkererwten. Bovenstaand overzicht heb ik gebruikt voor kiezen van elementen en hoeveelheden. Was wel geslaagd! Na het maken wel even in de koelkast zodat je ze mooi kan vormen. Ik wil er meer maken en invriezen

vorig jaar

Reactie op R84

En wat voor kruiden gebruik je dan?
Komijnzaad en paprikapoeder gaan hier goed. Vind ik zelf ook lekker dus is een beetje standaard. Knoflook- en uien poeder werkt ook.

3 maanden geleden

Reactie op BabyMans

Komijnzaad en paprikapoeder gaan hier goed. Vind ik zelf ook lekker dus is ...
Bak je kleine blokjes, of juist reepjes zodat ze het goed vast kunnen pakken? Tofu eerst laten uitlekken, of juist niet?