11 Reacties

5 jaar geleden
Oeh nou je zo zegt. Ik vroeg bij de bakker om een heel lekker taartje. Ook met een soort mouse er in. Maar heb gevraagd of je die mag als je zwanger bent. Hij zei van wel

5 jaar geleden
Van rauwe eieren loop je risico op salmonella. Dat is voor jou vervelend als je dat krijgt, voor je kindje niet. Het passeert namelijk niet de placenta

5 jaar geleden
Mijn VK zei vorige week dat het binnenkort in NL versoepelt gaat worden. Dit omdat de ei industrie zo goed gecontroleerd wordt in noord europa. In engeland mag je al officieel zachtgekookte eieren eten sinds kort, dus maakt je absoluut geen zorgen over dat stukje lekkere taart!

5 jaar geleden
Nog los van de (beperkte) risico's bij rauw eiwit, worden de meeste taarten en desserts in restaurants en taartenwinkels gewoon met gepasteuriseerd eiwit gemaakt. Dat is veilig om te eten. Ik vraag het meestal wel even, maar tot nu toe gaf ieder restaurant of bakker aan alleen gepasteuriseerd eiwit te gebruiken.