12 Reacties
één maand geleden
Deze groentestoof laat zich supergoed invriezen en kan je combineren met couscous, parelcouscous en naanbrood voor een beetje variatie. Af te maken met verse koriander en amandelen, supersmaakvol dus hier gaan we hem echt in bulk maken! https://www.ah.nl/r/870006
Verder gaan we voor lasagna en moussaka.
En als je graag vlees eet is Barbacoa (Mexicaans stoofvlees) ook super ingevroren, je moet alleen wel van een beetje pit houden. Ik ben er echt dol op, omdat alle smaken heerlijk doorstoven en het fijn combineert met rijst, polenta, stamppot, wraps en guacamole en friet met sperzieboontjes https://www.culy.nl/recepten/mexicaans-stoofvlees-barbacoa/
Tot slot niet echt te preppen, maar we bevallen lekker aan het begin van het stamppot seizoen. Dus mijn vriend mag zich vast voorbereiden op voorgegaarde stamppot aardappelen met verse andijvie en veggie worst/spekjes! Net zo veel werk als een diepvriesmaaltijd opwarmen en toch weer wat anders door de rauwe andijvie ❤️
één maand geleden
Supergezond en boordevol vitamines & mineralen en makkelijk in te vriezen; bottenbouillon ❤️. Je maakt het heel simpel in de slowcooker met mergpijpjes, een hele ui met schil doorgesneden, teentje knoflook, laurierblad en pas als het klaar is wat zout toevoegen. Of kippenbouillon; 2 grote kippenbouten met bot 24u zacht laten koken, botjes eruit halen en prei, bleekselderij, wortel en gember toevoegen en op smaak brengen met kruiden (met genoeg groenten is dit een aardige maaltijdsoep).
'Er zitten ontzettend veel voedingsstoffen in deze langzaam gegaarde botten bouillon. Het zou volgens de Chinese geneeskunst bijdragen aan het opnieuw opbouwen van het bloed en het herstellen van de nierfunctie. Essentieel om vermoeidheid te bestrijden. In deze bouillon zitten vele mineralen, maar ook gelatine. Dit is een gelachtige substantie die het collageen versterkt. Collageen helpt bij het helen van wonden en het herstellen van je lichaam, cruciaal tijdens de kraamtijd. Daarnaast is je spijsverteringskanaal dol op gelatine, het helpt je te ‘verwarmen’, je voedsel te verteren en je stoelgang te stimuleren. Volgens de Ayurveda helpt het om je lege & koude lichaam (staat na de geboorte) te herstellen.'
https://dubbelzen.nl/voeding-tijdens-de-kraamtijd/#:~:text=Kracht%20van%20botten%20bouillon&text=Essentieel%20om%20vermoeidheid%20te%20bestrijden,lichaam%2C%20cruciaal%20tijdens%20de%20kraamtijd.
één maand geleden
Soepen doe ik zelf niet. Dat is een kwestie van boullion maken, groenten en vlees erin en klaar. Dat is iets wat zelfs mijn partner nog wel voor elkaar krijgt. Vind het zonde als dat dan de vriezer vult.
Vorige zwangerschap had ik:
Nasi
Bami
Babi ketjap spek met sajoor bonen
Babi ketjap met sambal bonen
Kip tandoori
Pasta rode pesto
Pasta ham kaas oven
Pasta met bacon en doperwten
Zuurkoolschotel
Spitskoolschotel
Snijbonen stampot
Boerenkool stampot
Opgebakken bietjes
Zoete aardappel met pompoen stampot
Tikki massala (verspakket ah).
Ik vond dit lijstje en nu ligt het weer klaar. Ik vries dit gewoon plat in in ziplock zakjes. Ontdooien en opwarmen in een bakje. Wij eten dit gewoon in de weken voor de geplande keizersnede en ik maak dan dubbel. Meestal kan ik dan per gerecht 4 a 5 soms 6 maaltijden totaal dan invriezen voor ons en onze zoon. Soep of gebakken aardappelen en zelfs gekookte aardappelen met vlees dat lukt mijn partner wel.
Ondertussen heb ik nog wat slowcooker recepten die mijn partner wel red. Dan hebben we voor een week of 6 minimaal na de bevalling niet veel nodig en weinig kookwerk. Wij hebben wel een grote vriezer met 5 lades. Dit zijn gerechten die goed op te warmen waren met de magnetron.
één maand geleden
Vorige keer ook gedaan en dit keer weer van plan :)
Ik had allerlei ovenschotels gemaakt (duurt wel wat langer voor het klaar is, maar wel heel weinig werk en vind ik zelf lekkerder dan uit de magnetron). Bijvoorbeeld:
- aardappelen met (vega) gehakt en wortel (als je googled krijg je lekkere recepten hiervoor)
- Prei/kerrie/aardappelen/gehakt
- hartige taart met groenten
- lasagne (klassiek of met spinazie)
- Moussaka
Daarnaast eenpansgerechten, zijn ook makkelijk op een bord of bakje op te warmen. Bijvoorbeeld:
- paddenstoelenrisotto
- rode bieten risotto
- stamppot
- curry (mijn favoriet is met bloemkool en kikkererwten)
- stoofpotje van jackfruit (hier warmen we dan wat airfryer frietjes bij op)
En ten slotte: vergeet de tussendoortjes niet! Was ik vorige keer wel vergeten, maar vooral als je borstvoeding geeft heb je de hele dag honger, dus ben van plan nu wel veel te maken, bijvoorbeeld:
- bananenbrood
- eiwitrepen
- hartige muffins
- suikervrije worteltaart