40 Reacties
4 jaar geleden
Hier eet ze of een potje of met de pot mee ik doe alleen als het gerecht het toe laat geen zout en anders wat minder zout cb zij dat ze vanaf 1 best zout mochten bij de maaltijd
4 jaar geleden
Ik snap je helemaal! Ik lees mee.
Ik kook nog steeds 1 A 2 keer in de week apart voor mijn dochter en doe dan een gedeelte in de vriezer.. Maar fijn is dit niet altijd nee. Maar hierdoor kunnen wij wel de lekkere kruiden / zout eten 😂
Wel hebben wij ons diner tijd aangepast naar 17.30 uur.
4 jaar geleden
Kleine beetje zout is niet erg. Ik maak ook gewoon soep eerst alleen een half blokje bouillon dan schep ik voor haar op. En dan nog 1 blokje extra bouillon voor ons erbij. Zodra haar soep genoeg is afgekoeld kan iedereen tegelijk eten.
Aardappels enzo kook ik zonder zout en zet voor de rest de zout op tafel. Pasta eet ze gewoon mee alleen zonder kaas of een klein beetje kaas.
Lasagne waar de kaas erop gesmolten is geef ik haar alleen de onderste laag en niet het kaas laagje.
Ook heb ik altijd in de vriezer kleine gehaktballetjes liggen. Als we echt iets eten wat veelste kruidig is zoals roti of curry krijgt ze een gehaktballetje en kook ik wat pasta erbij. Verder eet ze gewoon altijd mee met ons.
4 jaar geleden
Hier eet hij altijd mee, tenzij het te zout is (dus geen sausjes of soep) of te hard om te kauwen. Ook afhaal eten, zoals friet en Chinees eet hij nog niet mee. Als hij niet kan mee eten geven we een hapje uit de vriezer. Eens per maand kook ik zo'n 10 (dezelfde) hapjes en vries die in. Even in de magnetron en hij kan het lekker eten.
4 jaar geleden
https://www.voedingscentrum.nl/nl/service/vraag-en-antwoord/zwanger-en-baby/mag-mijn-kindje-al-kruiden-hebben-.aspx
Welke van kleins af aan mee kan beginnen
4 jaar geleden
Wij hebben ook altijd een stuk of 20 bakjes in de diepvries. Als wij aardappelen vlees groente eten haal ik voor ons kindje gewoon wat eruit, kan het vast afkoelen en maak dan onze borden pas op.
Eten we iets zoals rijst met viscurry dan haal ik rijst eruit na het koken, kan het vast afkoelen en doe ik zijn witvis en groenten in een apart kookpannetje. Vaak doe ik dan meteen wat meer zodat er weer 2 bakjes in de diepvries kunnen voor een volgende keer.
Frietjes mag hij gewoon mee eten van ons die 1x pm, vindt hij heerlijk! Bestellen dan zonder zout en doen op onze frietjes zelf gewoon zout. Appelmoes om te dippen en kipnuggets erbij.
Wraps bijv dan bak ik vlees, ui, paprika, mais, haal een beetje eruit en maak er saus bij voor ons. Intussen heb ik dan rijst of aardappel gekookt voor ons kindje en prak ik dat.
Gebakken aardappelen idd bakken, uit de pan voor hem, op smaak maken.
Alleen bij stamppot lastiger, dat kook ik graag met bouillonblokje maar doe ik nu niet. Alleen achteraf toevoegen is wat minder lekker voor ons haha.
Wij doen voor hem echt nog alles zonder zout en kruiden maar kindjes zat die al vanaf 8 maanden knoflook en ui verdragen.
4 jaar geleden
Ohja en jus doe ik gewoon wat braadvocht van het vlees. Voor ons bind ik het nog en maak het extra op smaak maar voor ons kindje niet dus.
4 jaar geleden
Vanaf 1 mogen ze iets meer zout. Verse soepen kunnen prima zonder bouiilon, zoals verse tomaat. Als ik pasta maak, maak ik de saus zelf. Van tomatenpuree en tomatenblokjes. (Deed ik sowieso al) Hier doe ik naast groente paprikapoeder, peper en knoflook en basilicum door. Ik schep dan eerst de kleine op en doe er voor ons nog een klein beetje zout bij. Verder stamppot doe ik net zo, eerst krijgt hij en dan zout erbij.
Verder eet hij ook vaak genoeg gewoon mee. Gister had hij paella, had ik in bouillion gekookt. Hij eet welles lasagne mee, ook gewoon zoals wij het eten. Als ik gehaktballen maak of stoofvlees krijgt hij dat ook gewoon. Vanavond zalm met wortels en gebakken aardappelen, dan wel zonder zout. Zalm wel met kruiden.
En ja wij zijn wel eerder gaan eten, wel zo gezellig met zn allen
4 jaar geleden
Wij eten tussen de middag een warme maaltijd of al om 17.00 uur en onze dochter van 14 maanden eet bijna elke dag wat wij ook eten. Alleen als wij soep eten of pizza ofzo dan pak ik nog wel een een potje. Zout kun je toch ook gewoon later door het eten doen als het al op je bord ligt? En pasta gerechten, rijst gerechten en aardappels, groente en vlees/vis is toch prima. En als ze iets zout binnen krijgen is dat ook geen ramp meer op deze leeftijd. En kruiden een beetje opbouwen, dat gaat hier ook prima. Ik kijk alleen nog uit met echt pittige kruiden, dat doe ik er dan later doorheen. En ovenschotels kun je ook gewoon een stukje kaasvrij laten. Je moet het jezelf zo makkelijk mogelijk maken en het hoeft ook helemaal niet zo moeilijk te zijn.














