13 Reacties
één jaar geleden
Rode linzen pannenkoeken
150 gram gedroogde rode linzen
350 ml water
2 eieren
Week de linzen 4 uur in het water op kamertemperatuur.
Voeg daarna 2 eieren toe en pureer de linzen, het water en de eieren tot een gladde massa.
Bak het in olijfolie zoals pannenkoeken.
Dit recept is genoeg voor vb 8 kleine pannenkoekjes die ik invries voor andere dagen.
één jaar geleden
Reactie op Clarakoe
Oh nooit aan gedacht! Hoe bereid je zo'n kolf?
Ze worden voorgekookt verkocht, gewoon bij de groente afdeling. Die kan je zo uit de verpakking eten, koud of even opwarmen.
Je kan ook een rauwe kolf kopen, even de bladeren eraf pellen en een minuut of 10 koken.
Ze vindt het zo leuk om lekker af te kluiven 😀
één jaar geleden
Wij geven vaak een kommetje met groente die ze in humus of Griekse yoghurt kan dippen. Denk aan komkommer, tomaatjes, paprika reepjes.
Verder is ze hier verzot op (droge)volkoren cracotte en soepstengels.
En ik maak wel eens gezonde koekjes met slechts 4 ingrediënten: een rijpe banaan, een flinke eetlepel pindakaas, ongeveer 150g volkorenmeel en wat speculaas kruiden (eventueel kun je nog wat bakpoeder toevoegen)
één jaar geleden
Vandaag bananenbrood gemaakt en in plakjes (met bakpapier er tussen) in de vriezer gedaan zodat ik makkelijk een plakje kan geven.
WAT HEB JE NODIG (INGREDIËNTEN):
5 dadels (pitloos) (ik had rozijnen gebruikt)
3 rijpe bananen
3 eieren (middel)
1 theelepel vanille-extract (ik had vanillesuiker gebruikt)
3 theelepels bakpoeder
snuf zout
100 gram volkoren tarwemeel
50 gram havermoutmeel* (ik had gewoon havermout gebruikt)
2 eetlepels amandelschaafsel (had ik niet)
Verwarm de oven voor op 180 graden boven- en onderwarmte.
Wel de dadels even in warm water zodat ze lekker zacht zijn en straks makkelijk mixen door het beslag van het bananenbrood.
Prak 2 bananen fijn met een vork.
Snij de dadels fijn en meng deze in een ruime kom door de geprakte bananen en de eieren.
Voeg dan de vanille-extract, bakpoeder en een flinke snuf zout toe. Meng dit erdoor en tot slot voeg je beetje bij beetje het volkoren tarwemeel en het havermoutmeel erbij terwijl je constant alles goed door elkaar blijft mengen tot een egale massa (dit kan gewoon met een vork of lepel in een ruime kom, je hebt geen keukenmachine nodig).
Vet de cakevorm in en schenk hierin het mengsel.
Strooi het amandelschaafsel eroverheen.
Snij de laatste banaan horizontaal door de midden en leg deze bovenop de cake.
Zet het bananenbrood in de oven voor ongeveer 55 minuten.
Controleer daarna of het bananenbrood gaar is door er met een satéprikker in te prikken en als deze er schoon uitkomt dan is hij gaar. Even laten afkoelen en jouw bananenbrood is klaar.