Alleenstaand zwanger - wie bij de bevalling?

Nikki 2019
5 maanden geleden
Volgen
Hallo alleenstaande (aanstaande) moeders. Ik ben momenteel alleenstaand zwanger. Ik vroeg me af hoe jullie dat doen bij de bevalling? Vragen jullie iemand om er bij te zijn? En zo ja wie? En met wat voor reden? En zijn er dames die een kindje krijgen van een bekende donor? Is die dan bij de bevalling? En op wat voor manier betrokken? Of pas na de geboorte? En zo ja. Wanneer dan? Nieuwsgierig hoe jullie hierin keuzes maken. Groetjes
 • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
33 reacties
Mindl
5 maanden geleden
Bij mij zal mijn moeder bij de bevalling aanwezig zijn! Ze is ook bij het hele traject geweest naar het alleenstaande moederschap toe! Zou de bevalling niet alleen willen en kunnen doen denk ik...wel zo fijn om iemand bij je te hebben!
 • Rapporteren
Yvette1984
5 maanden geleden
Mijn moeder heeft aangeboden om erbij te zijn maar ik weet ook nog niet of ik dat prettig vind. Ik ben er nog niet over uit! Ik volg het topic dan ook graag!
 • Rapporteren
Tassiej
5 maanden geleden
Ik ben 4 weken geleden bevallen van een zoon. En ook bewust alleen staande moeder wel van een bekende donor. Ik wou heel erg graag dat mijn moeder erbij was en dit was zij ook, hier was ik super blij mee en zij vond dit ook een mooie ervaring om het zo mee te mogen maken.. Ik heb veel contact met de donor hij heeft hem alleen nog niet gezien. Heb zelf nog geen idee wanneer dit zal zijn of dat dit wel of niet vaak zal gaan gebeuren. Ik merk zelf hoe ik me erbij ga voelen kan daar nu nog niet erg veel over zeggen. Wel stuur ik hem zo nu en dan een foto/filmpje en hebben wij goed contact. Zeker doen waar jij je goed bij voelt.
 • Rapporteren
Zhanne
5 maanden geleden
Ik neem mijn moeder mee bij de bevalling. Ik heb een goede band met haar en zit er ook niet mee in als ze mij desnoods naakt ziet afzien. Daarnaast heb ik een bekende donor. Specifiek omdat ik wil dat mijn kind later met vragen ergens terecht kan. De donor is geen goede vriend en heeft ook geen actieve rol. Hij gaat niet betrokken zijn.
 • Rapporteren
Nikki 2019
5 maanden geleden
Ik denk er ook over na om mijn moeder te vragen. Maar soms denk ik ook.. ik ga alleen.. zodat ik met niemand rekening hoef te houden en me echt kan focussen op mezelf en alles dat er gebeurd. Nog even alleen "genieten" van dit alles. Maar aan de andere kant snap ik ook wel dat het fijn is om een bekende bij je te hebben. Mijn zus of mijn beste vriendin zou ik er misschien ook wel bij willen.. maar die kunnen thuis niet zomaar alles achter laten als het zover is. Lastig.. gelukkig heb ik nog even de tijd 😉 Ben benieuwd naar andere ervaringen en waarom de keuzes zijn gemaakt. Misschien helpt het in mij.
 • Rapporteren
ElizavonW
5 maanden geleden
Zelf heb ik gekozen voor de persoon die ik ook als peetmama wil voor mijn meisje. 😊 En dit is mijn beste vriendin. ❤️
 • Rapporteren
Cherlean
5 maanden geleden
Ik ben bijna 4 mnd geleden “alleen” 🥴 bevallen van een anonieme donor. Natuurlijk met verloskundige en verpleegkundige die mij er doorheen hebben gesleept zonder hun had ik het niet gekund. Mijn moeder wou er om haar eigen privé redenen niet bij zijn maar is wel mijn hele donor traject betrokken geweest. En om nou een vriendin te vragen leek mij persoonlijk niets om mij zo open bloot en kwetsbaar te zien. Ik wou mij tijdens de bevalling kunnen uiten zonder dat ik mij bezwaard zou voelen en dat is gelukt haha 😄 Bovendien ben ik ook meer op mijzelf. Het feit dat ik mijn dochtertje als enige voor het eerst zag, navelstreng mocht doorknippen en ff afgesloten was van de buitenwereld vond ik geweldig. Ik heb overigens nog een zoon, bij zijn geboorte was zijn vader wel aanwezig maar voor mij gevoel stelde zijn steun weinig voor gezien wij meer ruzie hadden dan anders. Gewoon doen waar jij je goed bij voelt.
 • Rapporteren
Marloes89
5 maanden geleden
Bij mij zijn 2 vriendinnen aanwezig bij de bevalling. Het kan ook zomaar zijn dat 2 vriendin niet makkelijk weg kan van het werk dus dan is 2 wel fijn.
 • Rapporteren
Kiimmiie
5 maanden geleden
Ben nog niet zwanger maar als het me is gegund dan zal mijn moeder bij de bevalling zijn. De donor ken ik wel maar zal geen actieve rol spelen in het leven van mijn kind
 • Rapporteren
Marlyvl
5 maanden geleden
Ik ben ook alleenstaand en mijn moeder en beste vriendin zullen erbij zijn.
 • Rapporteren
5deopkomst
5 maanden geleden
Bij mijn eerste 5.5 jaar geleden dacht ik zelf niemand nodig te hebben (anonieme donor en hou nogal van mijn zelfstandigheid). Mijn beide zussen die 5 maand eerder bevallen waren waren allebei heel zeker dat een bevallingspartner geen overbodige luxe was. Toen stelde mijn moeder voor om er te zijn voor mij, maar buiten te gaan als ik haar niet nodig had en dan buiten te wachten. Zo afgesproken gingen we naar het ZH. De eerste tijd is ze veel gaan wandelen, maar omdat het niet echt liep zoals gepland, is ze daarna gebleven (omdat ik dat vroeg). Uiteindelijk werd het een spoed keizersnede, en kon mijn zoontje niet ademen, waardoor ze hem onmiddellijk meenamen. Ik heb toen mijn moeder gevraagd bij hem te blijven. Ikzelf heb mijn zoontje pas 2 uur later gezien en wist tot dan niet of hij het gehaald had. Hij lag in haar armen toen ik op neonatologie kwam. Ik was achteraf zo dankbaar dat mijn moeder er voor hem was en gezorgd had, zodat hij niet bij vreemden moest blijven (ik weet wel dat ze goed voor hem gezorgd zouden hebben, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde...). Ik heb haar voor deze zwangerschap al op 4 maanden gevraagd of ze er opnieuw bij wil zijn.
 • Rapporteren
Krizz
5 maanden geleden
Bij mijn bevalling was een Doula aanwezig, echt een aanrader! Een Doula is er om jouw belangen te behartigen, jou te steunen en je te helpen tijdens de bevalling. Ze heeft mij gecoacht bij het weeën opvangen, m’n rug gemasseerd toen ik rug weeën kreeg en me geholpen in beweging te blijven. Ik heb ook nagedacht over mijn moeder maar weet vrij zeker dat het onze relatie onder druk zou hebben gezet. Ik was bang dat ik teveel bezig zou zijn met haar in plaats van focussen op de bevalling, en dat ze niet zo goed zou kunnen omgaan met hoe ik reageer als ik pijn heb.
 • Rapporteren
juulke
5 maanden geleden
Hoi, hier ook een alleenstaande bijna-mama, ik denk dat ik mijn moeder er bij wil hebben, en de vriendin van mijn vader... Ik ben zwanger van een bekende donor, maar die zal sowieso op afstand blijven en zeker niet bij de bevalling aanwezig zijn De afspraak met hem is dat ik hem op de houd van het hoe hij/zij het doet, belangrijke gebeurtenissen deel, af en toe een foto en 2 keer per jaar een persoonlijke afspraak. Succes met je keuze!
 • Rapporteren
Verwijderd lid
5 maanden geleden
Ik heb mijn mama en mijn broertje gevraagd, wij zijn een close gezin, al twijfeld mijn broertje wel nog, hij word ook peetoom dus vandaar dat k hem gevraagd heb... de peettante van de kleine man zal ook in t zkh zijn mocht me broertje toch niet erbij willen zijn zodat hij niet alleen zit... Deze 3 mensen hebben mij vanaf moment 1 van de zwangerschap gesteund en wil het ook totaal niet zonder hun doen💙
 • Rapporteren
Kimboelie
5 maanden geleden
Ik ben ook alleenstaande aanstaande moeder. Mijn moeder vroeg zodra ze het wist, of ze bij de bevalling mocht zijn, waarop mijn antwoord was : "je moet!" 😁 Onze band is heel hecht en ik zou het niet zonder haar willen. Ook niet als ik wel een partner had! De donor is een bekende, maar ingewikkelde situatie , dus nu geen contact. Vind ik prima, hoef niks te overleggen, geeft me rust. Waarschijnlijk staat hij tegen de tijd dat ik ga bevallen of bevallen ben wel voor de deur, maar dan mag hij even wachten... Maar als mijn meisje ouder is en vragen gaat stellen, zal ik altijd eerlijk zijn!
 • Rapporteren
esmeralda1987
5 maanden geleden
Ik ben vorige week bevallen van mijn zoontje en mijn moeder was daarbij. Onze band is goed en vertrouw haar meer dan wie dan ook. Contact met de vader van mijn zoontje verloopt zeer moeizaam dus dit was voor mijn de fijnste optie ☺️ ik zou voor iemand kiezen waarbij je 100% jezelf kan zijn!
 • Rapporteren
julierose
5 maanden geleden
Bij mij waren ook mijn moeder en beste vriendin er bij. Dat was super fijn al was het een heel heftige bevalling en uiteindelijk keizersnede en was dat voor hen wel een beetje traumatisch om mee te maken... maar toch oom heel fijn om samen te kunnen doen! Mijn dochters donorvader was wel in het ziekenhuis en ze heeft bij hem op zijn borst gelegen eerste uur toen ik nog in ok was.
 • Rapporteren
F84
5 maanden geleden
Wat stoer dat je naast dit traject, ook dit alleen aangaat! Ik heb getwijfeld, alleen en dan met doula en verloskundige, uiteindelijk gevraagd of mijn zusje er bij wil zijn.
 • Rapporteren
Eva84
5 maanden geleden
Mijn zusje! Ze bood het zelf ook al aan waar ik super blij mee ben!
 • Rapporteren
Verwijderd lid
5 maanden geleden
Ik heb mijn twee beste vriendinnen gevraagd. De vader is -inmiddels- buiten beeld. Die zou denk ik ook alleen stress opleveren. Als mijn moeder nog geleefd had was zij er zeker ook bij geweest. Mijn vader mag later aanschuiven :). Maar de vriendinnen heb ik er graag bij vanaf het begin. Een al moeder x3, een die ik vanaf peuter af aan ken.
 • Rapporteren