BAM + bekende donor?

Plienoz
één maand geleden
Volgen
Hoe zorg je ervoor dat de relatie met bekende donor goed blijft? Mensen ervaringen met valkuilen?
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
4 reacties
julierose
één maand geleden
Hey, ik heb een dochter van 5 maanden met een zogenaamde ‘Donor+’ = donorvader met beperkte vaderrol. Dat gaat heel goed, we hebben wel samen een contract opgesteld waarin we best veel hebben besproken. Hij ziet zijn dochter een dag in de week en een weekend per maand. Slapen bij hem heeft ze nog niet gedaan maar daar beginnen we binnenkort wel mee denk ik. Vond ik zeld nog te moeilijk en geef borstvoeding en snachts ook nog steeds. Ik vond het in het begin sowieso best moeilijk om haar los te laten maar merk dat t steeds beter gaat en ik ook begin te genieten van wat tijd alleen soms.
  • Rapporteren
julierose
één maand geleden
Mijn tip zou dus zijn: spreek af dat je baby nog niet te vroeg naar hem gaat maar pas als jij en je kindje er echt klaar voor zijn. Maar misschien hebben jullie een heel andere wens/regeling.
  • Rapporteren
Liedje
één maand geleden
Het is maar net hoeveel contact je wil. Houd zelf contact met de donor hier over, spreek bepaalde tijden/dagen af. Bijv op of rondom verjaardag, t kan zijn van 1x per jaar update tot afgesproken dagen om te logeren, alleen contact op jouw initiatief. Maar communicatie is het aller belangrijkste, je kan hem niet verplichten tot iets maar hij jou ook niet zonder naar de rechter te gaan (uiterste)
  • Rapporteren
Plienoz
één maand geleden
Tnx voor jullie reacties! 1,5 geleden al een contract getekend. Daarin vastgelegd dat ze elkaar minstens 6 x per jaar zien. (ook bij mijn overlijden) Het is een goede vriend van mij, dus wel zien elkaar toch wel. Alleen de relatie zal veranderen. Oorspronkelijk afspraak is dat hij helemaal geen verantwoordelijkheid heeft of dat ik hem vraag voor oppas straks. Dus misschien moet ik vooral mijzelf afremmen. Communicatie is idd wel belangrijkste denk ik. Binnenkort toch maar langs zijn ouders om die een keer te zien, hoewel ze weten dat hun zoon geen vader wordt en zij geen grootouders. Aan de andere kant niet voor niks gekozen voor bekende donor, vind het gewoon fijn dat mijn zoon en ik weten waar hij vandaan komt.
  • Rapporteren