7 Reacties

7 maanden geleden

Tsja hij heeft nu misschien juridisch gezien niets te eisen maar hij kan ‘gewoon’ naar de rechter stappen voor dit soort zaken. Je kunt zelf alles vinden van hem maar je dochter heeft naast een moeder net zo goed recht op contact met haar vader. Liever zelf het goed begeleiden dan dat een rechter omgang uitspreekt en het evt in een hok met vreemde mensen plaats vind.

7 maanden geleden

Ik heb ook tot mijn dochter 6 maanden in die situatie gezeten, tot hij bij mijn ouders voor de deur stond. In het begin wou ik er ook niks van weten, maar na veel er over nagedacht te hebben toch besloten om hem wel in het leven van onze dochter toe te laten. Ze heeft er later helemaal niks aan dat ze haar vader niet kent, en wil vooral niet dat ze me er later voor gaat verwijten dat ze geen contact heeft met haar vader. Ze heeft er natuurlijk gewoon recht op want het is en blijft haar vader, hoe boos ik toen ook was dat hij me tijdens de zwangerschap verliet en alle beslissingen zelf moest maken. Over dingen kunnen worden gepraat en beter op deze manier dan het spelen via de rechter want tegenwoordig hebben de vaders evenveel rechten ook al hebben ze geen gezag enz. Ik zou er gewoon eens goed over nadenken en natuurlijk niet overhaaste beslissing gaan maken. Maar geef wel als tip mee kijk vanuit je kleine der ogen inplaats van wat jezelf wilt. Als ik nu zie hoe blij mijn dochter is in zijn buurt geeft me toch het gevoel dat ik de juiste keus heb gemaakt.

6 maanden geleden

Mijn dochter ziet haar vader heel soms. Hij heeft haar niet erkend en betaalt geen alimentatie. Het contact tussen de vader van mijn dochter en mij verliep ook niet goed en samen in een ruimte zijn kon helaas ook niet meer. Als hij onze dochter wil zien kan zijn familie dat aan mij laten weten en plannen we dat in bij mijn ouders thuis zodat ik hem niet meer hoef te zien. Ik denk dat het voor je kind wel fijn is om haar vader te zien (ookal is hij er niet geweest in de eerste periode). Ik denk voor jezelf ook fijn dat er jou in ieder geval niks te verwijten valt en jij altijd het belang van je dochter voorop hebt gesteld. Hoe moeilijk dat soms ook is en ookal gedraagd hij zich niet (altijd) als vader.

4 maanden geleden

Hoe gaat het nu met jou? Ik zit in dezelfde situatie

3 maanden geleden

Reactie op Noura89

Hoe gaat het nu met jou? Ik zit in dezelfde situatie
Hoi! Sorry, lees het nu pas. E er is een hele hoop gebeurd. Heb je een vriendschapverzoek gestuurd , kunnen we misschien privé erover praten

3 maanden geleden

Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt, maar ik had voor mijn bevalling al het contact verloren met de vader van mijn dochtertje ook na meerdere pogingen om hem er bij te betrekken. Maanden later hoorde ik pas weer iets… Hoe ga jij hier nu mee om? Ik weet echt niet meer welke kant ik op moet.

3 maanden geleden

Reactie op Alissa873

Ik heb bijna hetzelfde meegemaakt, maar ik had voor mijn bevalling al het c ...
Ik vind het nog steeds heeeel lastig. De situatie is nu even stabiel maar ik ben er constant mee bezig. Hoe is het nu bij jou? Is er contact ?