Afspraak huisarts v zwanger worden

Verwijderd lid
één maand geleden
Volgen
Hey lieve dames, Ten eerste wil ik even zeggen dat ik het jullie allemaal zo erg gun. Lang verhaal kort: Mijn vriend en ik zijn nu precies 14 maand bezig, 4 maand geleden heb ik een vroege miskraam gehad. Jammer genoeg. Eigenlijk hadden we al gezegd dat we na 12 maand de huisarts gingen inschakelen voor verwijzing maar persoonlijk zag ik hier heel erg tegen op. Uiteindelijk toch een afspraak gemaakt. Die staat nu voor vrijdag 08:30. Ik zie er erg tegen op, ook omdat ik niet weet wat ik kan verwachten. Kan iemand mij vertellen wat er kan gaan gebeuren? Liefs Anouk.
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
6 reacties
-Vlindertje
één maand geleden
Afspraak bij de huisarts is niets om zenuwachtig voor te zijn hoor. De huisarts wilt weten waarom je een doorverwijzing wilt en hoelang jullie al bezig zijn
  • Rapporteren
Lady92
één maand geleden
Dag Anouk , gun jou ook een goede gezonde mooie zwangerschap! Bah wat naar een miskraam! Als antwoord op je vraag : Ja Het hangt een beetje van je huisarts af . Sommige zeggen ja probeer nog maar even gewoon zelf . Er zullen vragen gesteld worden over je gezondheid zoals roken en dergelijke , of bepaalde dingen zoals pcos voorkomen in de familie. En mogelijk verwijzen naar ziekenhuis . Voor je daadwerkelijk een traject ingaat zijn er allemaal stappen die genomen worden zoals het bekijken van jouw eicellen en de zaadcellen van je partner en dan gaan ze steeds verder en als ze iets vinden kijken ze at er eventueel gedaan kan worden aan de oorzaak . Weet ook hoe frustrerend ook soms wordt er geen oorZaak gevonden . De wachtlijsten enz zijn momenteel ook lang ivm COVID enz . Ik hoop dat je wat hebt aan de info , maar gun het je dat je het niet nodig hebt en voor die tijd al zwanger bent geraakt . Succes meid !
  • Rapporteren
Sindy89
één maand geleden
Wij zijn na 1,5 jaar ook naar de huisarts gegaan. Ik had verwacht dat die heel moeilijk ging doen. Dat was helemaal niet zo. Ze heeft ons toen gelijk door verwezen (Dit was voor de corona) onze eerste afspraak bij de fertiliteitsarts werd vervolgens verzet en de afspraak ging ook niet door inmiddels waren we 4 maanden verder voor wij eindelijk een telefoontje kregen dat we mogen langs komen in het ziekenhuis afspraak werd gepland maar omdat vrouwen van 36+ voorrang hadden ( wat heel begrijpelijk is) moesten we nog 2 maandag wachten. Wel hadden we in die maanden telefonisch afspraak toen hebben ze ook gelijk zaad onderzoek gedaan bij mij man en ik moest bloedprikken om te kijken of er wel een eisprong was. Uit die onderzoeken kwam er al snel uit dat het zaad wat hulp nodig had. De fertiliteitsarts stelde iui voor daar voor moest ik eerst nog wel langskomen voor echo's en moet bij mijn volgende ongesteldheid bellen voor een afspraak op dag 10. Tot onze blijdschap is die afspraak er niet gekomen hebben we in middag een prachtige zoon van inmiddels 6maand oud. Het heeft bij ons totaal 2 jaar geduurd. Ik wil je adviseren er niet te lang over na te denken wat voor onderzoeken ze allemaal gaan doen. De echo is inwendig toen ik zwanger was wilden ze dat ik langs kwam voor een inwendige echo daar heb ik me zelf heel druk over gemaakt en achteraf viel het reuze mee. Ik hoop voor jullie dat het bij jullie ook snel raak mag zijn.
  • Rapporteren
jennifervs
één maand geleden
Hi Anouk, toevallig ben ik vanmorgen bij de huisarts geweest voor hetzelfde. Bij mij vroeg ze de volgende dingen; - hoe lang ik al bezig ben - hoe mijn cyclus is / en of het veranderd is - of ik een speciaal dieet volg - of ik stress heb - of ik mijn vruchtbare dagen ken en het dan probeer Omdat er uit mijn antwoorden geen zorgelijke dingen naar boven kwamen heb ik voor nu afgesproken om het nog tot december aan te kijken. Mocht het dan niet gelukt zijn ga ik naar de gynaecoloog om te kijken of die iets kan vinden. Daarnaast laat ik ook een bloedonderzoek doen om te kijken of mijn waardes nog in balans zijn. Maar dit staat als het goed is niet in verband met het niet zwanger worden.
  • Rapporteren
Zinin
één maand geleden
Hey! Spannend hoor die afspraak.. wij hadden gezegd als we 2 jaar bezig zijn gaan we naar de huisarts. Wij wilden zoveel mogelijk druk voorkomen. Net daarvoor zwanger wat is uitgelopen op een miskraam. Omdat ik na 3 maanden nog tussentijdse bloedingen had ben ik naar de huisarts gegaan. Die heeft voor de zekerheid uitstrijkje genomen en bloed getest en mij verwezen naar het ziekenhuis. Ik vond de afspraak bij de huisarts erg prettig, heel begripvol en gericht op onze wens. Slim om even te bedenken of je alleen of samen met je partner naar de huisarts wilt! Veel succes!
  • Rapporteren