3 miskramen binnen een half jaar

Boontje2
één maand geleden
Volgen
Na het stoppen met anticonceptie in april 2019 was ik snel zwanger. Helaas liep de zwangerschap uit in een miskraam. Dit zorgde destijds voor veel verdriet. Toch had ik goede moed op een goede zwangerschap. Nu kan ik zeggen dat ik nog twee miskramen heb gehad. De duur van de zwangerschap werd steeds minder. Van 10 weken naar 7 weken naar 5 weken wanneer het misging. Ook het verdriet werd minder met iedere miskraam. Tot nu, ik heb een verschrikkelijk leeg gevoel, uitgeput en ook angst voor wederom een miskraam. Normaal ben ik een type van opstaan en weer doorgaan. Momenteel lukt mij dat even niet meer. Tranen wellen op de meest ongelukkige momenten op. Mijn man is heel zorgzaam en probeert mij te troosten waar nodig. Waarom ik dit bericht plaats is om het van mij af te schrijven. Wellicht een succesverhaal en tips wat voor anderen heeft gewerkt. Zowel mentaal als het medische aspect. Over een week hebben wij een afspraak bij de gynaecoloog. Hoewel ik nu somber ben weet ik in mijn achterhoofd dat het vast goed komt uiteindelijk.
  • Rapporteren
Reageer
Typ hier je reactie
5 reacties
Mama1-2
één maand geleden
Dit is echt heel heftig, wat lijkt me dat zwaar om mee te moeten maken 😓 Ik heb zelf 'maar' één mk gehad, dacht dat ik daar behoorlijk nuchter onder was, maar kwam toch nog even hard aan toen ik twee weken geleden dacht weer zwanger te zijn en toch 'ongesteld' werd... Ik besefte toen dat ik meer moest rouwen voor ik aan een nieuwe fase - een nieuwe zwangerschap - zou kunnen beginnen. Heb je ook iemand waarmee je deze gevoelens kunt delen? Of dat nu een vriend, familielid, geliefde of professional is? Emotionele steun is erg belangrijk nu, maar fijn dat ook de fysieke kant wordt opgevangen. Heel veel sterkte met het verwerken van je verliezen 🌹🌹🌹
  • Rapporteren
Mama1-2
één maand geleden
Ohja, en laat ook toe dat je verdrietig bent. Je mag verdrietig zijn, zelfs als je tegelijkertijd overtuigd bent dat het goedkomt is het nog steeds erg pijnlijk wat je is overkomen. Wanneer iemand een familielid in de dood verliest is de 'oplossing' ook niet dat je nog andere familie hebt, of nieuwe erbij krijgt. Je mist die persoon en alles wat daar omheen was. Een miskraam is in mijn ogen wel minder zwaar omdat je nooit de persoon hebt kunnen leren kennen die je verloren hebt, maar nog steeds heb je niet alleen een mensje verloren in de dood, maar ook het toekomstbeeld wat daaraan vast hing: de periode waarin je kindje geboren zou worden, alle plannen en leuke en spannende dingen die daaraan vast zaten en je dromen voor die 'zekere' toekomst waren ineens allemaal verloren. Sorry nog een lang verhaal, ik schreef dit als ondersteuning, maar weet niet of het meer voor jou of voor mezelf is 🙈🙈
  • Rapporteren
Mommy3
één maand geleden
Ik snap je helemaal :( helaas heb 28 januari en 9 maart mijn vruchtje verloren
  • Rapporteren
LianB-24
25 dagen geleden
Oh jeetje zo heftig hè! En ik begrijp je helemaal, ik heb vandaag mijn derde miskraam gehad:( t is zo heftig om mee te maken! Ik ben ook zo bang dat er van binnen van alles mis is. Toch maar laten onderzoeken. Ben jij ook bezig met onderzoek?
  • Rapporteren
Boontje2
24 dagen geleden
Reactie op LianB-24
Oh jeetje zo heftig hè! En ik begrijp je helemaal, ik heb vandaag mijn derde miskraam gehad:( t is zo heftig om mee te maken! Ik ben ook zo bang dat er van binnen van alles mis is. Toch maar laten onderzoeken. Ben jij ook bezig met onderzoek?
Wat vervelend om te horen! Heel veel sterkte toegewenst. Het is echt een achtbaan aan emoties. Vooral het vertrouwen in mijn eigen lichaam is tot een dieptepunt gedaald. Dus je angst dat er wat mis is kan ik heel goed begrijpen. Wat ik ook lastig vind als ik factoren bekijk zoals leeftijd, drinken, roken en alcohol totaal niet bij mij past. Ik ben 24, drink sporadisch, nooit gerookt en sport 3 keer per week. Daarom dat wij ervoor gekozen hebben toch te laten onderzoeken. 23 maart staat de afspraak. Verder ben ik begonnen met acupunctuur. Dat zou ik anders nooit hebben gedaan. Het voelt een beetje als een strohalm. Het kan geen kwaad, dus proberen we het maar.
  • Rapporteren