20 Reacties

6 maanden geleden

Ik was 20 toen ik voor het eerst vader werd en mijn advies is: Wees er voor elkaar in goede en slechte tijden en probeer elkaar in alle situaties te steunen.

6 maanden geleden

Veder voor als de kleine er is: Fouten maken mag maar probeer er wel van te leren.

6 maanden geleden

Dank je wel voor je reactie! Ik ben vooral benieuwd wat me te wachten staat mbt zwangerschap en als de baby geboren is. We moeten de eerste afspraak nog hebben bij de verloskundige dus het is echt nog heel pril. Ik laat haar gevoel er zeker zijn! Het is gewoon een hele verdrietige en ingewikkelde situatie zo.

6 maanden geleden

Dank je wel voor je reactie! Ik ben vooral benieuwd wat me te wachten staat ...
Snap ik ik stond ook te kijken toen ik op het Hbo in de wc een zwangerschapstest in me handen gedrukt kreeg van me ex. Na de zwangerschap is het vooral belangrijk om je vriendin goed te laten herstellen en echt een tip van mij neem een kraam week zonder visite dat zo wel jij als moeder & baby goed kunnen aansterken van de bevalling.

6 maanden geleden

Snap ik ik stond ook te kijken toen ik op het Hbo in de wc een zwangerschap ...
Oh ja, goede tip! Die neem ik mee... Lijkt me inderdaad even schrikken! Wij zijn wel ouder, maar ik heb altijd een relaxt vrijgezellenbestaan gehad en nu ineens 3 kinderen van mijn vriendin + een baby van ons samen. Ook best even schakelen.

6 maanden geleden

Oh ja, goede tip! Die neem ik mee... Lijkt me inderdaad even schrikken! W ...
Snap het ik zat ook midden in me uitgaans leven en kwam elk weekend bezopen thuis en 9 maanden later had ik in eens me dochtertje in me armen maar toch ga je merken hoe veder je in de zwangerschap komt hoe meer je er van gaat houden, in het begin dacht ik bij die test what the hell moet ik hier mee en toen me dochtertje geboren werd had ik de tranen in me ogen staan.

6 maanden geleden

Hoi Frank, Hier ook alles nog heel pril. We zijn 4 weken zwanger, eerste kindje. Hoe kijk jij zelf tegen de zwangerschap aan?

6 maanden geleden

Reactie op Ganwari

Hoi Frank, Hier ook alles nog heel pril. We zijn 4 weken zwanger, eerste k ...
Toch nog wat activiteit hier, top! Ik merk dat het allemaal heel veel is. Ik had nooit echt een kinderwens en nu krijg ik er toch 1, en heb al 3 bonuskinderen die nog erg jong zijn. We zijn niet onverdeeld enthousiast dus helaas. Volgende week hebben we pas de eerste echo. Ik kijk daar ook wel erg naar uit. Echt het hartje horen van je kleintje... dat lijkt me magisch.

6 maanden geleden

Toch nog wat activiteit hier, top! Ik merk dat het allemaal heel veel is. ...
Fijn he, mannen zijn schaars op al die fora ;) Kan ik me voorstellen hoor, die gemengde gevoelens. Zijn jullie beide niet onverdeeld enthousiast of 茅茅n van jullie niet? Oh wat fijn dat dat bijna is! Ik hoop voor jullie dat alles er goed uit ziet. Onze echo is 27 oktober dus nog even geduld maar kan ook niet wachten. Inderdaad magisch, ik denk dat het dan ook voor ons als aanstaande vaders wat meer 'echt' gaat voelen

6 maanden geleden

Reactie op Ganwari

Fijn he, mannen zijn schaars op al die fora ;) Kan ik me voorstellen hoor, ...
Ja, dat denk ik ook. We zijn beide niet heel enthousiast. Voelt eigenlijk heel slecht om zo op te schrijven, maar het leven was al druk en moeilijk genoeg. Nog maar net samen, haar kinderen hebben een behoorlijk rugzakje door wat ze hebben meegemaakt nav overlijden van vader, mijn vriendin zit ondanks hartstikke gek op mij ook nog middenin een rouwproces. Het is gewoon veel. Maar, ik voel zeker liefde voor dit kindje en zij ook inmiddels wel. Het leven komt zoals het komt, daar moeten we maar mee omgaan en er het beste van maken.

6 maanden geleden

Reactie op Ganwari

Fijn he, mannen zijn schaars op al die fora ;) Kan ik me voorstellen hoor, ...
27 oktober is nog ver weg idd. Hoe ver zou je vriendin dan ongeveer zijn? Voor ons lastig te schatten ivm spiraaltje en niet echt menstruaties gehad. Vandaar dat we al snel na de test mogen komen om het te bezien. Test gaf 3+ weken aan, dat zegt ook niet zo veel haha

6 maanden geleden

Ja, dat denk ik ook. We zijn beide niet heel enthousiast. Voelt eigenlijk ...
Denk dat het alleen maar knap dat je eerlijk je gevoel erbij durft te erkennen en benoemen. En gezien jullie situatie ook helemaal niet gek dat je niet direct enthousiast wordt van het idee. Een kind is, los van de band die je met ze krijgt en alle positieve emoties, ook gewoon heel ingrijpend. Als het dan ook nog ongepland is en jullie situatie er niet naar is, dan is dat gewoon heel erg pittig Des te dapperder dat jullie er beide instaan zoals je in je laatste zin schrijft :) Waar kijk je het meest tegenop?

6 maanden geleden

27 oktober is nog ver weg idd. Hoe ver zou je vriendin dan ongeveer zijn? ...
Mijn vriendin zou dan 8 weken zijn. Ben wel heel blij als het geweest is, als we in ieder geval weten dat het hartje klopt en alles tot nogtoe in orde lijkt te zijn. Oh ja dat is voor jullie lastig inschatten dan, benieuwd hoever ze dan inmiddels is

6 maanden geleden

Reactie op Ganwari

Denk dat het alleen maar knap dat je eerlijk je gevoel erbij durft te erken ...
Zeker. Ik weet niet zo goed waar ik het meest tegenop zie. Ik denk dat alles in een stroomversnelling komt. Binnenkort samenwonen, een beetje verbouwen, haar kinderen opvoeden, ons kind erbij. Het is geen stabiele situatie. Ik ben daarnaast ook nog eens piloot en vaak een paar dagen weg. Ik zie bij collega's met kinderen dat dit bijna altijd gedoe geeft. Daarbij de zwangerschap. Ik heb geen idee wat ik moet verwachten. Ik heb 2 zussen met kinderen. De ene is 9 maanden kotsmisselijk geweest en de ander strontchagrijnig, da's wel een beetje de samenvatting馃槀. Mijn vriendin geeft ook aan 3 zware zwangerschappen achter de rug te hebben en ziet enorm op tegen de komende maanden. Dus dat helpt ook niet mee.

6 maanden geleden

Zeker. Ik weet niet zo goed waar ik het meest tegenop zie. Ik denk dat all ...
Kan ik me goed voorstellen! Hopelijk kunnen jullie er samen wel goed over praten. Haha ja dan zijn de voortekenen weinig hoopvol 馃槀 maargoed het kan natuurlijk deze keer zomaar anders zijn. Wat mij in ieder geval wel helpt is me goed inlezen over de zwangerschap en wat allemaal betekent voor mijn vriendin, zodat ik het in ieder geval kan plaatsen mocht er iets zijn. En er zijn ook wel wat boeken gericht op het emotionele stuk van de aanstaande vader

6 maanden geleden

Reactie op Ganwari

Kan ik me goed voorstellen! Hopelijk kunnen jullie er samen wel goed over p ...
Ja is ook zo. We zien het wel. Eerst maar eens de echo afwachten. Welke boeken raad je aan? Ik heb hier op de app wel al van alles gelezen maar kom niet echt verder

6 maanden geleden

Ja is ook zo. We zien het wel. Eerst maar eens de echo afwachten. Welke bo ...
Ik ben bezig met aanpakken voor aanstaande vaders die is wel heel praktisch. Zou ook graag nog daddycation lezen maar daar ben ik nog niet in begonnen.

6 maanden geleden

Helaas geen goed nieuws hier. Vanmorgen de echo gehad en het hartje klopt niet meer. Ondanks dat het niet gepland was zijn we er toch stil van.

6 maanden geleden

Helaas geen goed nieuws hier. Vanmorgen de echo gehad en het hartje klopt n ...
Wat een rot nieuws, zelfs al was je niet enkel enthousiast. Sterkte en hopelijk kan je het een plaatsje geven.

6 maanden geleden

Helaas geen goed nieuws hier. Vanmorgen de echo gehad en het hartje klopt n ...
Wat verdrietig Frank! Ik weet niet of je dit nog leest omdat je als verwijderd staat maar anders heel veel sterkte voor jou en je vriendin