4 Reacties

3 maanden geleden

Ik denk dat het 'perfecte moment' nooit komt. Wachten tot je 30 bent, dan is er ook wel weer iets wat je tegenhoudt. Dan is het het huis, je werk, je vrienden, etc. Ook denk ik dat je nooit het gevoel hebt dat je er klaar voor bent, je twijfelt altijd. Misschien is het open deuren intrappen: je vindt je weg wel met een kleine. En geen goede vader zijn? Dat geloof ik niet. Je wordt in de begintijd goed voorbereid, eerst door verloskundige, dan kraamzorg en later in overleg met het consultatiebureau. Je groeit er écht in. Twijfels zijn écht OK. Iedereen heeft die. Zelf waren wij 24 en 25 trouwens. Is dit een beetje antwoord op je vraag?

3 maanden geleden

Misschien goed als je vriend over zijn angsten gaat praten met een professional. Kan via de poh of op insta kijken bij daddysplace010 wat laag drempelig kan zijn

één maand geleden

Sowieso zou ik deze angsten bespreekbaar maken met een professional. En verder zou ik hem goed voor laten bereiden. Volg cursussen, lees boeken gericht op vaders in spe. Dat helpt echt. En last but not least, doe je best en heb vertrouwen dat met die combinatie (kennis en vertrouwen) je het waarschijnlijk gewoon goed gaat doen.

één dag geleden

Voor mijzelf had ik 3 zaken die ik op orde wilde hebben. Stabiele relatie Ruimte Financieel kunnen onderhouden. Vaderschap doe je op je gevoel. Hetgeen wat je (toekomstige) kind nodig heeft is veel liefde. En als je een kinderwens heb gaat dit vanzelf. De zwangerschap zelf ervaarde ik zelf als leuk, maar het papa gevoel was er niet. Maar op het moment dat hij toen geboren werd. Sloeg de knop om en werd ik overladen met trots. Er waren genoeg zaken die ik niet wist, maar gelukkig hebben we tegenwoordig een telefoon en Google. Er klaar voor zijn ben je geloof ik nooit, maar als de basis goed is komt het goed.