7 Reacties

één jaar geleden

Je zegt zelf dat hij autistisch is, en vervolgens scheld je hem daarom de huid vol? Ik hoop dat je doorgaans meer empathie op kunt brengen voor de medische problemen van mensen. Niet iedereen is gek op kinderen. Niet iedereen vindt ze leuk, of 'kan' er wat mee. Het is jullie keuze om kinderen te nemen, niet die van hem. Uit jouw verhaal blijkt duidelijk dat hij niet alleen moeilijkheden heeft met het contact met jullie kind, maar met meer mensen. Misschien zou je eens met hem kunnen praten of hij het moeilijk vindt om het contact te leggen met je kind, of of je hem ergens mee kan helpen waardoor het makkelijker voor hem wordt. Een vriendelijke benadering, misschien kijken of er ergens een raakvlak ligt met zijn interesses, of hem gewoon helpen een blokkentoren te bouwen of iets anders wat jouw kind leuk vindt. Je kunt niet van een ander verwachten dat ze het ineens kunnen omdat jij besluit een kind te nemen. Je vrouw heeft denk ik meer ervaring in de omgang met hem, misschien kan zij iets bedenken. Ik heb ook 'figuren' en afwijkende interesses in de familie, en met compassie komen we er altijd uit. Als ik echter zou ontdekken dat een van hen zulke banale schotschriften schreef, zou in het contact definitief verbreken. Wellicht een moment van bezinning waard.

één jaar geleden

Ik schrik van de manier waarop je over je zwager praat. Wat zegt dit over jou? Je hebt een verwachting van je zwager. Heb je invloed op hem? Het enige dat je kunt is hem accepteren voor wie hij is en al je verwachtingen over hem loslaten. Je kunt hem (lees niemand) veranderen.

één jaar geleden

Reactie op TS30

Je zegt zelf dat hij autistisch is, en vervolgens scheld je hem daarom de h ...
Bedankt voor jouw reactie, en dat je überhaupt na mijn scheldkanonnade de moeite hebt genomen te reageren kan ik zeer waarderen. Excuus voor de nogal botte bewoordingen die ik heb gebruikt, erg vriendelijk is het niet en ook niet constructief. Helaas geeft het op dit moment wel mijn (ik spreek maar even voor mezelf) gevoel het beste weer. Voor de goede orde, aan autisme kan mijn zwager niets doen, aan contactgestoordheid ook niet. Maar ik ken genoeg anderen die dezelfde kenmerken vertonen, maar wel gewoon normaal met onze dochter omgaan. En ze hebben niet allemaal kinderen. Het hoeft allemaal niet zo groots te zijn, maar gewoon "hoi" zeggen en een beetje spelen (en daarna weer je eigen ding doen), dat is toch niet teveel gevraagd? Kennelijk wel dus. Ik vind het bewonderenswaardig dat jullie met compassie in gesprekken eruit zijn gekomen. Waarschijnlijk hebben jullie meer geduld kunnen opbrengen dan wij (of in elk geval, ik). Wat wij hebben geprobeerd is hem te helpen door allereerst alle druk weg te nemen en aan te geven dat niks verplicht is. We kunnen en willen hem niet veranderen en dus ook nergens toe dwingen. We hebben daar helemaal geen belang bij. Maar het is ook zo dat we niet net kunnen doen alsof zijn nichtje niet bestaat. Helaas heeft het niet geholpen. Op mijn letterlijke vraag: kun je aangeven wat je wel en niet prettig vindt wat je nichtje bij jou doet?, krijg ik geen antwoord behalve dan dat ie de kans niet krijgt om dat te zeggen. Tja....zeg dan gewoon dat je het moeilijk vindt en daarom geen contact wil maken. Daar zijn we ook niet blij mee, maar dat is wel eerlijk. En ja als het dan zo gaat, daar word ik dan banaal van en dan moet de bom misschien maar een keer barsten. Ik ben verre van perfect.

één jaar geleden

Als je zo over hem spreekt, waarom zou hij zich dan in jou of je kinderen moeten interesseren?

één jaar geleden

Hij voed jullie kind niet op. Het effect van hem op je kind is verwaarloosbaar tenzij hij onderdeel is van je dagdagelijkse gezin. Mijn vraag zou zijn: waar ben je bang voor en waarom vertrouw je niet op de positieve invloed van jullie als ouder op jullie kind en de veerkracht van jullie kind zelf?

6 maanden geleden

Een vriendin van mij heeft autisme en die mensen staan betekend dat ze zich afschuiven van dingen,liever alleen zijn en stil. Niemand vraagt er om om autisme te krijgen dus uitschelden ook overbodig. Ik ben 3 dagen geleden vader geworden en bijna al me vrienden hebben al gebelt of geappt om op kraambezoek te komen behalve zij omdat kraam bezoek haar gewoon te veel prikkels geeft Prima heb liever dat ze ons dochtertje wel een keertje ziet dan dat ze de rest van de dag moe is. Je kan iemand niet uitschelden om de manier hoe hij of zij is dus je hebt er gewoon mee te dealen, denk je zelf dat ie het leuk vind om autisme te hebben? Kan je nu al vertellen dat het antwoord Nee is.