9 Reacties

4 maanden geleden

Hi! Ik ben ongepland jong zwanger, ik heb dus binnen no time de keus moeten maken of ik het wel of niet aanging, en heb hier wel voor gekozen🥰.

4 maanden geleden

Oei dat moet even slikken zijn geweest...wel gefeliciteerd!! Ik merk dat ik erg overdenk....het voelt goed maar dit of maar dat en hoe dit hoe dat....moet ik wachten omdat iedereen wacht dat soort dingen. Nu heb ik een heel aantal dingen al kunnen parkeren wat niet relevant was en blijf ik met wat kleine dingen over. Vandaar ook dat ik vandaag een afspraak heb gemaakt

4 maanden geleden

Reactie op Jenni21

Oei dat moet even slikken zijn geweest...wel gefeliciteerd!! Ik merk dat ik ...
Dankje! Uiteindelijk is overal een oplossing voor. Hier was geen kamer over, ik woon thuis en doe nog een opleiding. Op alles een oplossing gevonden, komt echt wel goed. Echt klaar voor ben je nooit, je leven is van te voren toch nooit op kids afgestemd

4 maanden geleden

Nee dat is ook zo! Ik ben er ook van overtuigd dat mocht het zo zijn, het inderdaad allemaal goed komt

4 maanden geleden

Hoi! Ik weet niet of zo'n forum bestaat sorry. Misschien weet de verloskundige wel of er zoiets bestaat. Dus goede stap dat je naar dat spreekuur gaat! Jantien Jongebloed beschrijft in haar boek "Soms wil ik een kind" haar eigen zoektocht naar moederschap, misschien is dat helpend? Succes met je zoektocht!

4 maanden geleden

Hoi jenni ik heb je een vriendenverzoek gestuurd als je wilt mag je met me praten, ik ben zelf moeder en 23 jaar oud :)

3 maanden geleden

Hoi Jenn, volgens mij bereid je je met de stappen die je zet al erg gord voor. Zelf denk ik dat het goed is om je bewust te zijn van eea en wat erbij komt kijken maar dat je uiteindelijk je hart moet laten spreken. Heb je een partner of ga je het alleen aan? Anders zou ik hem ook bij je zoektocht betrekken want het is natuurlijk dan van jullie samen. Ik sta voor de vraag of ik een tweede wil (ja!) En daar was een hele podcast over. Nou, zoveel voors en tegens en wat de wetenschap erover kan zeggen... het houdt niet op. Maar uiteindelijk gaat het allemaal teniet bij de wens denk ik :) Als het je interesseert is er ook een 24baby podcast waarbij ze iemand tot aan de bevalling volgen Succes en veel geluk!

één maand geleden

Ik zit in hetzelfde schuitje. Ik wil wel, maar probeer nu alles zo goed mogelijk te regelen. Vind het vooral vervelend dat met name mijn ouders op de “zorg dat je nog maar lang geen moeder wordt” tour zitten. Ook de “hoe ga je het allemaal betalen” terwijl ik een prima baan heb, mooie ouderschapsverlof regeling, en een leuke relatie. Ik probeer alles zo goed mogelijk voor te bereiden, maar het frustreert. Maar ja, iedereen zal er een mening over hebben. Je kan alleen maar doen wat voor jou het beste is.

één maand geleden

Hee hallo, zelf twijfelde ik ook nog een paar maanden geleden of ik er écht klaar voor was.. Ik had wat vragen zoals; is dit de juiste tijd? Zullen we beter nog even wachten? Willen we niet eerst nog een jaar met zijn tweetjes zijn na onze trouwen (zijn afgelopen juni getrouwd, wel al bijna 7 jaar samen)? In augustus was ik geheel ongepland zwanger geraakt. Dit werd een miskraam, maar hierna wisten we het 100% zeker dat we er klaar voor waren en inmiddels bijna 2 maanden zwanger. Mijn punt van mijn verhaal is; ik denk dat je pas écht weet of je klaar bent op het moment dat je zwanger geraakt bent. Ik denk dat je je al goed inleest en jezelf goed voorbereid door er eerst goed over na te denken. Hoe oud ben je, als ik vragen mag? En hoe staat je partner erin? Zelf ben ik nu 26 en voorgaande jaren was ik zelf totaal niet klaar ervoor, maar had ik wel altijd al een grote kinderwens voor de toekomst. Ik hoop dat je snel antwoord hebt op je eigen vragen! Succes met jouw proces hierin.