16 Reacties
één jaar geleden
Je kunt het beste je kraamzorgbureau bellen, zij kunnen dit voor je uitzoeken en ook je zorgverzekering zelf bellen. Je leert daarnaast ookheel veel in het ziekenhuis. Heeft ze een sonde of drinkt ze zelf?
één jaar geleden
Ik zou het kraambureau toch nog een keer bellen voor informatie.
Wij hadden dat ook gedaan in 2021. Kostte 50 euro per dag dan. Maar uiteindelijk niet gedaan en niet gemist. Dit omdat je in ziekenhuis eigenlijk al helemaal klaargestoomd bent voor ouderschap. En kraamhulpen vaak weinig tot geen kennis van prematuriteit heeft.
Ons kraambureau deed weinig nazorg en hun ervaring was dat kraamzorg vaak na een halve dag naar huis werden gestuurd.
één jaar geleden
Reactie op mormels
Ik zou het kraambureau toch nog een keer bellen voor informatie.
Wij hadd ...
Ik heb contact gehad en ik ben niet meer aangemeld bij hun. In het ziekenhuis is het toch echt heel anders dan thuis hoor. Al helemaal in de winter. Ze is niet zo lang in het ziekenhuis geweest.
één jaar geleden
Reactie op Mikjej
Ik heb contact gehad en ik ben niet meer aangemeld bij hun. In het ziekenhu ...
Ah okay, misschien een andere kraamzorg contacten? Wij waren niet afgemeld door vroeggeboorte. Of misschien weet ziekenhuis of cb een tip.
Ik heb zelf het niet heel anders ervaren dan in ziekenhuis, wij waren ook in de winter thuis. Maar dat is bij iedereen natuurlijk anders.
één jaar geleden
Heb je in het ziekenhuis geholpen met de verzorging van je kindje? Ik vermoed van wel, als ze met sonde naar huis gaat. Dan zou ik, zeker als je het niet vergoed krijgt, jezelf even afvragen wat je nog wel leren van de kraamzorg.
Wij hebben na de geboorte van onze oudste uitgestelde kraamzorg gehad. Na 1 dag hebben we het beëindigd: ze deed geen schoonmaakwerk meer (op zich logisch, ik was geen kraamvrouw meer), gaf onhandige adviezen (zoals "ga toch lekker borstvoeding op verzoek geven joh" terwijl kind nog een sonde had...) en we hadden alles mbt de verzorging al geleerd in het ziekenhuis.
Toen onze premature tweeling naar huis mocht, hebben we dus geen kraamzorg meer genomen.
één jaar geleden
Reactie op 3maal3
Heb je in het ziekenhuis geholpen met de verzorging van je kindje? Ik vermo ...
Kortom, ik zou dus de komende 2 weken benutten om alles te leren mbt de zorg voor je kindje. Je hebt nu eigenlijk een soort 24/7 kraamzorg+ in het ziekenhuis. ;)
Meestal mag je trouwens de eerste week of dagen na ontslag nog het ziekenhuis bellen voor vragen en anders is het consultatiebureau er ook nog.
één jaar geleden
Geef je je kindje nu al zelf sondevoeding? Ik heb dit vanaf het begin geleerd, zodat ik in t ziekenhuis al haar zelf kom verzorgen. In het ziekenhuis deed ik de rest wat kon en mocht ook al zelf. Bij mij is ze geboren met 27+4, dus verschonen moest eerst met zijn tweeën dus verpleegkundige en ik. Ik ben alleenstaand geweest met mijn dochter. Dus ik zou nu alvast zoveel mogelijk zelf doen. Zeker als je met zijn tweeën bent is dat nog makkelijker te regelen. Zorg dat jullie allebei sondevoeding mogen geven. En dat je eerste badje al gedaan hebt. Ik heb nog wel vier dagen kraamzorg gehad. Halve dag. Vond t vooral fijn voor het badje thuis geven. En bij mij deed ze wel wat huishoudelijk werk, omdat ik alleen was en mij daardoor op mijn dochter kon richten en minder op t huishouden de eerste dagen. Heel veel sterkte en fijn als jullie straks samen naar huis mogen.
één jaar geleden
Wij hadden ook geen KraamZorg meer. Je leert alles in het ziekenhuis en de KraamZorg weet bijna niks van premature baby’s aangezien ze daar bijna nooit zorg voor dragen.
Ik vond het ook heel spannend om naar huis te gaan en had me nog wel ingelezen in couveuse nazorg. Dit is iemand die dan gespecialiseerd is in premature en je thuis helpt en vergelijkbare dingen doet. Uiteindelijk niet voor gekozen want we hadden alles eigenlijk al in ziekenhuis geleerd.
Je kan je ook aan melden voor het top fysio programma dan heb je altijd iemand die je kan bellen en appen met vragen dit is wel vergoed en deze blijft je het eerste jaar volgen en helpen
één jaar geleden
Wij hadden recht op 6 uur couveuse nazorg/ uitgestelde kraamzorg.
Toen onze jongens 3 weken oud waren, mochten ze naar huis. Ik had toen helemaal geen behoefte meer aan de kraamzorg. Na 3 weken wisten we wel hoe we voor onze kinderen moesten zorgen. Het kostte ons meer energie om de kraamzorg uit te leggen hoe ze ‘functioneren’, dan dat ze echt daadwerkelijk iets toevoegde.
Kraamzorg uren die niet vergoed worden, zijn kneiterduur. Wel 50/60 euro per uur.
Je kunt toch in het ziekenhuis al vragen de komende weken hoe de zorg gaat zijn als ze thuis is? Daarvoor ben je dan geen kraamzorg nodig lijkt me.
één jaar geleden
Reactie op mormels
Ik zou het kraambureau toch nog een keer bellen voor informatie.
Wij hadd ...
50 euro per dag kraamzorg? Bedoel je niet per uur?
één jaar geleden
Wij hebben nog 2*3 uur uitgestelde kraamzorg gehad via de verzekering. Moet je even bij je zorgverzekering navragen of je daar eventueel nog recht op hebt. Wij hadden veel in het ziekenhuis geleerd (6 weken gezeten) maar de handige tips voor thuis kregen we toch echt van de kraamzorg (hoe maak ik thuis het bedje op, wat doe ik met de temperatuur in huis, hoe zorg ik dat ik thuis ook een badje op de juiste temperatuur krijg, babymassage). Dat zijn dan toch weer dingen waar ze in het ziekenhuis minder over weten/minder tijd voor hebben.
En zij leerde ook nog eens veel over de omgang met een te vroeg geboren baby. Wat voor haar weer een fijne ervaring was.
Voor ons dus wel een positieve ervaring.
één jaar geleden
Wij hebben een zzp kraamzorg gecontact voor 2x 2 uurtjes. Het meeste wisten we wel, maar vooral het badje vonden we thuis echt wel spannend. Hadden we in t ziekenhuis 1x gedaan. Wij zijn erg blij dat we dit gedaan hebben. Hadden toch nog wel wat vragen eenmaal thuis. Hebben dit wel zelf moeten betalen, kregen niks meer vergoed.
één jaar geleden
Wij hebben meen ik drie keer kraamzorg gehad toen we thuis kwamen met onze premature tweeling. Ik vond het heel fijn! In het ziekenhuis is alles handig en efficient en stabiel in temperatuur. Thuis is alles even zoeken. Ze hielp ons bijvoorbeeld met eerste keer badje thuis. Een keer met wat handig is met kruiken en op temperatuur houden en inbakeren bij slapen. Ook een keer met de draagdoek(en) goed gebruiken. We vonden dit als nieuwe ouders met twee kwetsbare frummels heel fijn als ondersteuning. Iemand om alle vragen aan te stellen en thuis onze draai te vinden. Meer dan 3 bezoeken vonden wij niet nodig en we hebben dit verspreid over een week tijd, dus geen aangesloten dagen.
Omdat ik eind van het jaar bevallen was had ik mn verzekering hiervoor aangepast en nooit een rekening gezien. De kosten weet ik daarom niet. Het was de kraamzorg welke we sowieso al hadden gekozen aan het begin van de zwangerschap.