18 Reacties

2 jaar geleden

Wij moesten onze identiteitsbewijzen en de geboorte-/overlijdensakte van onze dochter meenemen. Volgens mij hadden wij ook nog een brief met zwangerschapstermijn, maar dat is volgens mij niet per se nodig. Je kunt het beste even bellen naar de gemeente, dan krijg je (meestal) een aparte ruimte i.p.v. de algemene balie. 🌹🌹

2 jaar geleden

Reactie op Les1505

Wij moesten onze identiteitsbewijzen en de geboorte-/overlijdensakte van on ...
Dot moesten wij ook meenemen inderdaad! Vonden het zelf heel mooi om ons mannetje officieel als kind bijgeschreven te hebben!

2 jaar geleden

Dot moesten wij ook meenemen inderdaad! Vonden het zelf heel mooi om ons ma ...
Dat vonden wij ook! We hebben haar ook bij laten schrijven op onze persoonslijst. Zo hoort ze er gewoon helemaal bij ❤

2 jaar geleden

Mijn man heeft het bij ons gedaan en onze stilgeboren dochter in ons trouwboekje laten bijschrijven. Toen mijn zoontje geboren werd was ik dat helemaal vergeten. Na de aangifte kwam mijn man het trouwboekje laten zien en daar stonden al mijn kinderen in. Het voelde zo trots daar alle namen op een rijtje te zien!

2 jaar geleden

Bij ons is dit helemaal mis gegaan. Toen wij bij de gemeente zaten bleek de uitvaartverzekering al voor ons de aangifte te hebben gedaan. Nog nooit zo boos geweest, wij wisten hier dus niks vanaf. Maar wat je mee moet is akte van overlijden/geboorte, jullie paspoorten en als je graag wil dat je kindje in je trouwboekje komt je trouwboekje.

2 jaar geleden

Reactie op Vlindertje3

Bij ons is dit helemaal mis gegaan. Toen wij bij de gemeente zaten bleek de ...
Oh, en je hebt nog de keuze om je kindje bij te schrijven op je persoonslijst. Dit hoeft niet. Maar daar zullen ze je wel over vertellen, is alleen een kwestie van een handtekening zetten onder de juiste formulieren.

2 jaar geleden

Reactie op Viskus

Mijn man heeft het bij ons gedaan en onze stilgeboren dochter in ons trouwb ...
Ja, zo fijn om allebei je kinderen daar te zien staan. Eigenlijk gaf ik niet zoveel om het boekje, maar nu voel ik mij zo trots inderdaad als ik allebei de kinderen daar zie staan ❤️

2 jaar geleden

Reactie op Lynn_123

Ja, zo fijn om allebei je kinderen daar te zien staan. Eigenlijk gaf ik nie ...
Het mooiste was nkg dat mijn moeder er als getuige van ons juwelijk ook in staat. Ze is 2 jaar voor mijn dochter overleden. Haar zo bekende handschrift daar bij de namen van mijn kinderen...dat trpuwboekje waar ik nooit wat mee had is ineens goud waard

2 jaar geleden

Hallo dames , Ik ben ondertussen 22 jaar. Ik ben op 5 maart 2021 mn dochter verloren met ecaxt 19 weken zwangerschap. Kan ik haar ook aangeven bij de gemeente en hoe gaat dat te werk ? En wat wilt dat eigenlijk zeggen ?

2 jaar geleden

Reactie op Dyani

Hallo dames , Ik ben ondertussen 22 jaar. Ik ben op 5 maart 2021 mn dochte ...
Als eerste gecondoleerd met het verlies van je dochter🌹 Wanneer je je kindje niet aangeeft bij de gemeente staat eigenlijk nergens beschreven dat ze ooit geboren is. Door aangifte te doen maak je het eigenlijk 'echt' en is ze 'officieel' jouw dochter. Je kunt het beste even bellen met jouw gemeente om eventueel een afspraak te maken. Je hebt een aantal papieren nodig, zoals in eerdere reacties vermeld, maar dit kun je ook nog een keer extra navragen bij de gemeente. Hopelijk heb je hier iets aan!

2 jaar geleden

Reactie op Dyani

Hallo dames , Ik ben ondertussen 22 jaar. Ik ben op 5 maart 2021 mn dochte ...
He, wat ontzettend verdrietig voor je! ja dat kan zeker! Wat het wil zeggen is dat ze in de BRP. Basis register personen. Dus dan staat ze in het systeem. Je kan er ook voor kiezen om haar in je persoonslijst. Dan komt ze bijvoorbeeld ook in beeld als je je belastingaangifte moet doen. Het is niet verplicht je dochter aan te geven, maar het mag. Ook over 10 jaar nog. Volgens mij verschilt het per gemeente hoe dit werkt. Ik woon in Zwolle en moest bellen voor een afspraak. Ze leggen je aan de telefoon alles uit wat je mee moeten nemen en hoe het werkt. Bij de afspraak zelf praten ze je er ook helemaal doorheen.

2 jaar geleden

Reactie op Dyani

Hallo dames , Ik ben ondertussen 22 jaar. Ik ben op 5 maart 2021 mn dochte ...
Ja dat kan, even je gemeente bellen en vragen welke documenten je nodig hebt. Ik had helemaal niks meer ( kon het niet vinden en alles ging toen als een roes) maar je kan alles opvragen bij je verloskundige of in mijn geval bij het crematorium. Ik was 18 weken dus met 19 weken kan het ook prima alsnog aangegeven worden Ik wilde kruimeltje registreren omdat hij mijn eerste kind is en ik dit wil vast leggen. Ik ben op dit moment zwanger en het voelde niet goed om deze wel te registreren en kruimeltje niet. En ik wilde iets bijzonders doen omdat het vandaag een jaar geleden is dat ik van hem ben bevallen.

2 jaar geleden

hebben wij ook gedaan en onze zoon is op 14 oktober zijn uitgerekende datum bijgeschreven, voelt heel fijn zeker omdat Ik ben er vandaag achtergekomen dat ik in verwachting ben van onze regenboog. 🌈

2 jaar geleden

Weten jullie hoe het zit met achternamen? Ons eerste kindje heeft de achternaam van mijn man (maar niet getrouwd oid) dus erkenning bij gemeentehuis. Krijgt ons tweede kindje dan automatisch ook zijn achternaam?

2 jaar geleden

Reactie op Piepoo

Weten jullie hoe het zit met achternamen? Ons eerste kindje heeft de achter ...
Dat is ook een vraag die ik mij afvraag.

2 jaar geleden

Ja, de keuze maak je eenmalig zelf. Alle volgende kinderen krijgen dan automatisch de zelfde naam

één jaar geleden

Reactie op Piepoo

Weten jullie hoe het zit met achternamen? Ons eerste kindje heeft de achter ...
Als je eerste kindje levend geboren is krijgen alle volgende kinderen dezelfde achternaam. Als je eerste kindje levenloos geboren is niet.. Dit staat op rijksoverheid.nl: Achternaam kiezen voor levenloos geboren kind Ook mogen de ouders als het om een eerstgeborene gaat, de achternaam van hun kind kiezen. Dat kan de achternaam van de vader of van de moeder zijn. De ouders kunnen bij een volgend kind opnieuw zelf een achternaam kiezen.